Tereny Valfden > Dział Wypraw
Na pohybel - Krzywdy mścić krwawo
Adaś:
Wydaje mi się że to będzie zbyt łagodne jak dla niego.-Wyszeptałem w kierunku dracona po czym wykrzyknąłem w kierunku Ba`la.
A co mnie to obchodzi? Popełniłeś cholerny błąd. Teraz za to odpokutujesz, wyrżniemy całe miasto żeby się do ciebie dostać! Twój jebany interes jest już nasz!
Hagmar:
Kurwa... Człowiek zwiał do domu, a z budynku wyszło dziesięciu najemników. Zaczynało świtać.
5x Najemnik
Broń 1:
Nazwa broni: Najemne ostrze
Rodzaj: miecz
Typ: jednoręczny
Ostrość: 15
Wytrzymałość: 11
Opis: Wykuty z 55 sztabek żelaza o zasięgu 0,9 metra.
Wymagania: Walka bronią sieczną [75%]
Broń 2:
Brak
Broń 3:
Bak
Broń 4:
Brak
Pancerz najemnika.
Rodzaj: zbroja miękka
Typ: zbroja z utwardzonej skóry
Wytrzymałość: 8
Opis: Uszyta z 100 kawałków skóry kreshara.
Wymagania: Używanie zbrój miękkich
Statystyki postaci
Specjalizacje:
Umiejętności nabywane:
*Walka bronią sieczną [100%]
*Używanie zbrój miękkich
Umiejętności rasowe:
*Potencjał magiczny
*Potencjał chemiczny
*Ciało z gliny
*Ulubieniec bogów
*Bystry umysł
5x Menda
Broń 1:
Nazwa broni: Najemne ostrze
Rodzaj: miecz
Typ: jednoręczny
Ostrość: 15
Wytrzymałość: 11
Opis: Wykuty z 55 sztabek żelaza o zasięgu 0,9 metra.
Wymagania: Walka bronią sieczną [50%]
Broń 2:
Brak
Broń 3:
Bak
Broń 4:
Brak
Pancerz najemnika.
Rodzaj: zbroja miękka
Typ: zbroja z utwardzonej skóry
Wytrzymałość: 8
Opis: Uszyta z 100 kawałków skóry kreshara.
Wymagania: Używanie zbrój miękkich
Statystyki postaci
Specjalizacje:
Umiejętności nabywane:
*Walka bronią sieczną [50%]
*Używanie zbrój miękkich
Umiejętności rasowe:
*Urodzony handlarz
*Obieżyświat
*Syn pustyni
*Potencjał magiczny
Mogul:
Mogul przyjrzał się wrogom. Piątka była dosyć wyszkolona, a druga wyraźnie mniej. Khan wiedział, że nie da rady sobie z tymi lepszymi.
- Weźcie się za tych silniejszych najemników. Ja dopiero wracam do zdrowia, zajmę się pozostałymi. Czekał na ruch przeciwnika, niech się zbliżą jeszcze trochę.
Hagmar:
Aragorn kiwnął tylko głową, strzelił z przygotowanej wcześniej kuszy, pocisk rozwalił gardło jednego z najemników. Zagulgotał paskudnie łapiąc się pośmiertnym odruchem za gardło. Padł zaraz przy drzwiach sprawiając że kilku potknęło się o jego trupa. Byli dobre 30m. od nas.
1/5 Najemnik
5/5 Menda
Adaś:
Czas na balet.-Wypowiedziałem te słowa widząc wybiegających ludzi. Za młynkowałem wciąż wyciągniętym mieczem i powoli ruszyłem przeciw nadbiegającym wojownikom. Z naprzeciw nadbiegał na mnie jeden z najemników. Był ode mnie jakieś dziesięć metrów, kiedy zacząłem biec w jego kierunku. W biegu się wyminęliśmy a nasze ostrza się zderzyły. Błyskawicznie się obróciłem i zaatakowałem od prawej z góry. Nastąpiła krótka wymiana ciosów pod czas której przeciwnik się cofał. W pewnym momencie jego noga wpadła w niewielką dziurę co zachwiało jego równowagę. Od razu wykorzystałem okazję, lewą ręką mocno chwyciłem go za ramię. Podciągnąłem go do siebie i przebiłem go mieczem. Kopniakiem odepchnąłem ciało aby wyciągnąć miecz po czym ruszyłem do dalszej walki.
2/5 Najemnik
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej