Tereny Valfden > Dział Wypraw

Na pohybel - Krzywdy mścić krwawo

<< < (6/27) > >>

Hagmar:
Ja? Ty prowadź, ja zajmę dobrą pozycję do strzału. Wywab ich z wioski.

Adaś:
Proponuję zrobić inaczej. Obejdę wioskę w okół, przetnę parę gardeł i ucieknę tutaj. Wszystkich co tu przybiegną pozabijamy, a później wjedziemy z powrotem i posprzątamy resztę. Co ty na to?

Hagmar:
Nie, pogadaj z tymi przy bramie. Jednego zdejme, ty siecz. B'aal nie będzie miał wielkiej ochrony. Siedzieliśmy w krzakach jakieś 70m. od bramy. Było dość ciemno, ale nie dla dracona. Idź, osłaniam cię.

Adaś:
Dobra ale nie chyb jak co.
Powoli ruszyłem, idąc przepiąłem pochwę tak aby rękojeść miecza miał nad tyłkiem, i bez problemu sięgnął dłonią. Z każdym krokiem byłem coraz bliżej bramy, gdy byłem jakieś pięć metrów od niej głośno chrząknąłem aby mnie usłyszeli. dwóch strażników z pochodniami nagle się porwało zbliżyli się tak że między nami były dwa metry przerwy. Stanęli przede mną i jeden krzyknął
Czego tu?
-Jestem podróżnikiem szukającym dobrej karczmy.- W tym momencie ściągnąłem kaptur, obaj strażnicy ujrzeli paskudną bliznę. Wręcz mój znak rozpoznawalny w tym mieście. Drugi się za jąkał
Gieeerwaazy...
Obaj wyciągnęli miecze i krzyknęli donośne ratunku.10x Najemnik
Broń 1:
Nazwa broni: Najemne ostrze
Rodzaj: miecz
Typ: jednoręczny
Ostrość: 15
Wytrzymałość: 11
Opis: Wykuty z 55 sztabek żelaza o zasięgu 0,9 metra.
Wymagania: Walka bronią sieczną [75%]

Broń 2:
Brak

Broń 3:
Bak

Broń 4:
Brak

Pancerz najemnika.
Rodzaj: zbroja miękka
Typ: zbroja z utwardzonej skóry
Wytrzymałość: 8
Opis: Uszyta z 100 kawałków skóry kreshara.
Wymagania: Używanie zbrój miękkich

Statystyki postaci

Specjalizacje:

Umiejętności nabywane:
*Walka bronią sieczną [100%]
*Używanie zbrój miękkich

Umiejętności rasowe:
*Potencjał magiczny
*Potencjał chemiczny
*Ciało z gliny
*Ulubieniec bogów
*Bystry umysł

//:Icku jakbyś się miał czepiać że sam sobie pisze teksty npc, to wiedz że Aruś mi pozwolił ;)

Hagmar:
Dracon celował dokładnie przez kilka sekund. Krzyk jednego z najemników został gwałtownie przerwany gdy wystrzelony przez Aragorna bełt trafił go w szyję, pocisk przebił tchawicę i rozrywając mięśnie utkwił milimetry od tętnicy i kręgosłupa. Człowiek teoretycznie żył jeszcze kilka chwil gdy padał na ziemię łapiąc się za szyję.

1/10   

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej