Tereny Valfden > Dział Wypraw

Napełnianie skarbca

<< < (4/9) > >>

Hagmar:
Wjechałeś na dziedziniec zamku, centralny plac zajmował piękny ogród. Teraz trzeba było znaleźć Matsumo.

Istedd:
Zanurzony w rozważaniach nad sensem istnienia opartym  o rozłożenie ogrodu jął rozglądać się za kimkolwiek. Cóż... dostrzegł kilku ludzi, ale jakoś nie chciało mu się zbytnio rozwierać gęby, by przemówić doń. Chwilę jeszcze dumał przechadzając się po ogrodzie, aż natrafił na jednego z wędrujących jak on.
- Czy nie wiesz, gdzie mógłbym znaleźć Matsumo? - zapytał.

Hagmar:
Przewodniczący Matsumo? Przykro mi ale... zmarł trzy tygodnie temu, w dość dziwnych okolicznościach.

Istedd:
Istedd zdziwił się wielce. Zatrwożyła go być może ta wiadomość... wszak otrzymał zadanie spotkania się właśnie z nim co świadczyło, że nie mógł zemrzeć trzy tygodnie temu. Co tedy z dwoma kilogramami przedniego bagiennego ziela? Nie wiedział.
- To niemożliwe! Dziś jeszcze otrzymałem zadanie dostarczenia mu liście bagiennego ziela. Jak tedy mógł zemrzeć trzy tygodnie temu? Czy możesz nieco więcej o tym powiedzieć? Cóż takiego się stało, jeśli można wiedzieć? - zapytał szczerze.

Hagmar:
Wiem tylko że... ale to plotki, podobno go otruto, w jego własnym domu. Bagienne ziele? U was to podobno nielegalne.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej