Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport

Propozycje zmian

<< < (18/419) > >>

Mogul:
Wydaje mi się to oczywiste. W Gothicu dostawałeś jakiś tam procent z normalnej ceny.
Nie chcę wprowadzić nikogo w błąd ile to wynosiło, ale możemy wprowadzić tę samą wartość.

Anette Du'Monteau:
Wtedy nie opłaca się w ogóle handel typu kupujemy coś i opychamy komuś innemu bo nic się nie zyskuje, a traci. Zostaje jedynie zdobywać coś i sprzedawać

Gordian Morii:
W G3 byli kupcy, którzy skupowali niektóre towary po ich właściwych cenach. I o takie coś mi chodzi.

Isentor:

--- Cytat: Gordian w 15 Grudzień 2011, 20:38:13 ---W G3 byli kupcy, którzy skupowali niektóre towary po ich właściwych cenach. I o takie coś mi chodzi.

--- Koniec cytatu ---
Takich rzeczy nie ma u sprzedawcy, który myśli. To, że coś zostało błędnie wykorzystane w G3 nie znaczy, że zostanie wykorzystane w Marancie.

Gordian Morii:

--- Cytat: Isentor w 15 Grudzień 2011, 21:49:26 ---Takich rzeczy nie ma u sprzedawcy, który myśli. To, że coś zostało błędnie wykorzystane w G3 nie znaczy, że zostanie wykorzystane w Marancie.

--- Koniec cytatu ---

Ale kupiec ma to do siebie, że kupuje gdzieś coś, za cenę x, zapieprza do jakiejś dżungli i sprzedaje to po cenie 100x więc mu się to opłaca.
Przypuszczalnie. Krasnoludzki kupiec skupuje skóry wilków za 10 sztuk złota gdy inni kupcy dają za nie 5 sztuk. Ale nie wiedzą, że ten krasnal wróci z towarem do Ekkerund i w swoim zakładzie wyprodukuje z nich ocieplane majtki dla innych krasnali, które zejdą po 10 sztuk złota za parę. Mimo, że z jednej skóry zrobi 3 pary.
I wtedy handel ma jakiś sens. Bo skoro kupiec od razu narzuca sobie marżę 50% to klient nie jest głupi i pójdzie sobie od razu do wytwórcy i kupi towar prosto od rzemieślnika omijając pośrednika.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej