Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport

Propozycje zmian

<< < (17/419) > >>

Izabell Ravlet:

--- Cytat: Gordian w 14 Grudzień 2011, 23:52:57 ---Mam pytanie i propozycję:

Czy zaistnieje możliwość otwartego handlu pomiędzy graczem a NPC? Czyli mam 4 jabłka o wartości 2 sztuk złota, mogę je opchnąć na targu za te 2 sztuki złota?

i prośba. Dokładne określenie cennika trofeów i miejsca ich zbytu w grze.
Nie chcę dokładnych liczb, ale przedziały:

- skóry (tyle a tyle)
- pazury (tyle a tyle)

--- Koniec cytatu ---
Hmmm... Spójrzmy na dział "Plac Targowy". Mamy tam trzy tematy: waga miejska, stragany rzemieślników i stragany kupców. Waga nas w tym momencie nie obchodzi. Stragany rzemieślników to miejsce, gdzie gracz może kupić wyposażenie. Stragany kupców, według opisu, to miejsce, gdzie gracz może swoje rzeczy sprzedać. Ale, no właśnie ale. Przychodzi taki Zeyfar i chce opylić kielichy. Zostaje odprawiony z kwitkiem przez... MG Gordzia! Czyli miejsce jest. Co z cenami? W sumie niezły pomysł.

Adaś:
Ja kiedyś pisałem Isowi że można byłoby zrobić czarny rynek gdzie można by było wszystko ale to dosłownie wszystko opchnąć np. owe kielichy. Tylko pojawił się taki problem że za bardzo nie ma jak opracować cenników. A raczej nie ma kto.
W sumie to Gordziu mi podrzucił pomysł by spisać ceny sprzedaży wszystkich rzeczy z G3. Ale wpierw musiałby to ktoś zrobić.

Gordian Morii:

--- Cytat: Haldil w 15 Grudzień 2011, 07:36:07 ---Hmmm... Spójrzmy na dział "Plac Targowy". Mamy tam trzy tematy: waga miejska, stragany rzemieślników i stragany kupców. Waga nas w tym momencie nie obchodzi. Stragany rzemieślników to miejsce, gdzie gracz może kupić wyposażenie. Stragany kupców, według opisu, to miejsce, gdzie gracz może swoje rzeczy sprzedać. Ale, no właśnie ale. Przychodzi taki Zeyfar i chce opylić kielichy. Zostaje odprawiony z kwitkiem przez... MG Gordzia! Czyli miejsce jest. Co z cenami? W sumie niezły pomysł.

--- Koniec cytatu ---

Powiedz mi po co jakiś kupiec sprzedający mąkę na targu ma kupować złoto. Odprawiłem go z kwitkiem bo on sam wie, że tutaj sprzedałby te kielichy za bezcen, a w planach był jubiler u którego taki złoto mogłoby pójść.

Isentor:

--- Cytat: Gordian w 14 Grudzień 2011, 23:52:57 ---Mam pytanie i propozycję:

Czy zaistnieje możliwość otwartego handlu pomiędzy graczem a NPC? Czyli mam 4 jabłka o wartości 2 sztuk złota, mogę je opchnąć na targu za te 2 sztuki złota?

--- Koniec cytatu ---
Przykład z jabłkami jest złym przykładem. Przykład z kupowaniem czegoś za wartość tego przedmiotu też jest złym przykładem. Nikt nie kupi od Ciebie przedmiotu za cenę jego maksymalnej wartości.

--- Cytat: Gordian w 14 Grudzień 2011, 23:52:57 ---i prośba. Dokładne określenie cennika trofeów i miejsca ich zbytu w grze.
Nie chcę dokładnych liczb, ale przedziały:

- skóry (tyle a tyle)
- pazury (tyle a tyle)

--- Koniec cytatu ---
Określimy przedziały.

Anette Du'Monteau:
Czyli możliwe jest tylko sprzedać kupiony przedmiot za cenę niższą niż za jaką go kupiliśmy?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej