Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport

Propozycje zmian

<< < (401/419) > >>

Isentor:

--- Cytat: Rodred w 11 Lipiec 2015, 00:55:27 ---Może być dzieckiem innych najemników jeszcze przed ich sprzedażą przez co automatycznie się nim staje.

--- Koniec cytatu ---
Odnoszę dziwne wrażenie, że Lordowie sami nie rozumieją definicji najemnictwa, którą przygotowali. Dlatego wielokrotnie odsyłałałem to do poprawki, bo zastępowaliście po prostu słowo niewolnik na najemnik. Niestety definiję trzeba było przygotować od nowa. Niestety też zaakceptowałem ostatecznie zdeformowaną definicję. Poprawcie to aby było poprawne, nikt was nie wstrzymuje. <ignorant>

Z aktualnego prawa wynika, jak ktoś już wspomniał, że są to ludzie skazani na taki żywot w wyniku swych czynów. Nie można więc urodzić się najemnikiem. Dyskutujecie o problemie nie czytają ówcześnie definicji. xD Poza tym istnieje zakaz zawierania związków małżeńskich wśród najemników. Co z innym problemami? Sugeruje skupić się nad tym, aby to działało niż marnować czas rozwodząc się o losie wirtualnej postaci. <lol> ÂŻycie nie jest sprawiedliwie więc w innych wariantach nie mają różowo, ale są skazanymi, więc sami sobie ten los zgotowali. ;)

--- Cytat: Silion aep Mor w 11 Lipiec 2015, 01:07:58 ---Bardziej nizli 10 letniego dzieciaka.

Ten wiek ustalil Isentor jak otwieral na nowo targ :) On wie lepiej :)

--- Koniec cytatu ---
Wiem lepiej. ;)

Silion aep Mor:
Dostane za to jakieś pisiont groszy grzywny do przychodu z gminy Kardon?

http://marantwiki.tawerna-gothic.pl/index.php/Ereno

[member=1]Isentor[/member] lub [member=1698]Szarleǰ[/member] - sorry ale nie wiem kto teraz to rozlicza ;).

Canis:

--- Cytat: Isentor w 11 Lipiec 2015, 13:44:08 ---Odnoszę dziwne wrażenie, że Lordowie sami nie rozumieją definicji najemnictwa, którą przygotowali. Dlatego wielokrotnie odsyłałałem to do poprawki, bo zastępowaliście po prostu słowo niewolnik na najemnik. Niestety definiję trzeba było przygotować od nowa. Niestety też zaakceptowałem ostatecznie zdeformowaną definicję. Poprawcie to aby było poprawne, nikt was nie wstrzymuje. <ignorant>

Z aktualnego prawa wynika, jak ktoś już wspomniał, że są to ludzie skazani na taki żywot w wyniku swych czynów. Nie można więc urodzić się najemnikiem. Dyskutujecie o problemie nie czytają ówcześnie definicji. xD Poza tym istnieje zakaz zawierania związków małżeńskich wśród najemników. Co z innym problemami? Sugeruje skupić się nad tym, aby to działało niż marnować czas rozwodząc się o losie wirtualnej postaci. <lol> ÂŻycie nie jest sprawiedliwie więc w innych wariantach nie mają różowo, ale są skazanymi, więc sami sobie ten los zgotowali. ;)

Wiem lepiej. ;)

--- Koniec cytatu ---

Nie można urodzić się najemnikiem, bowiem kary jakie orzeczono są indywidualne, dotyczą konkretnej osoby i jej majątku, potomkowie nie dziedziczą kary, jaką otrzymali rodzice. więc nawet gdy najemnicy będą mieli dziecko to dziecko odchodzi jako wolny człowiek... powiedzmy ze jest im odbierany zaraz po narodzinach xP

Rodred:
Jak pewnie większość graczy posiadających swoich NPC od zadań dostałem informację o konieczności założenia takiemu NPC konta. Ma to służyć tylko i wyłącznie ułatwienia rozróżnienia gracz - NPC. Byłbym za znacznie prostszą wersją. Np w moim przypadku jak odpisuję Dimitrem przed każdą wiadomością zamieszczę komentarz:
// NPC: Dimitri
I już. Jest to sposób pozbawiony masy problemów jakie wprowadziłby nowy system. O to one:
- Oznacza to konieczność częstego przelogowywania się między kontami.
- Jak jakiś gracz chciałby nagrodzić prowadzącego za post w wyprawie reputacją to nie miałby jak. Nagradzałby NPC a nie mnie.
- Osobiście ilości napisanych wiadomości bardzo lubię gromadzić na moim jedynym koncie, czyli Rodredzie. Zaproponowany system spowoduje rozproszenie ilości napisanych postów między graczy a ich NPC. Co nie jest miłe.
- Na koniec, pewnie nie jednemu prowadzącemu zdarzyło się zapomnieć, że ktoś odpisał w wyprawie. Wyobraźcie sobie, co by się działo gdy to było dodatkowo rozproszone między konta.

Z powyższych powodów mocno oponuję za tą zmianą.

Melkior Tacticus:
No nie powiem, mnie też się nie chce nieraz przelogowywać, zwłaszcza że mam jeszcze NPC'a w Bękartach bo odpowiadam tam za questy i wygodniej mi odpisywać tam Melkiorem. Zgadzam się troche z Rodredem

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej