Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport

Propozycje zmian

<< < (402/419) > >>

Canis:
Ja już dawno się pogubiłem z przelogowywaniem kont xD. Dlatego na wyprawach głównie piszę tym kontem. natomiast tematy ładniej wyglądają, gdy są założone przez odpowiednie NPC itd :) . Dlatego takie konta dla chociazbyt ematu pierwszego posta to byłbym za, ale późniejsze granie pokazuje, ze trudno zachować rachubę musząc się przelogowywać...

Isentor:

--- Cytat: Rodred w 30 Lipiec 2015, 20:09:22 ---Jak pewnie większość graczy posiadających swoich NPC od zadań dostałem informację o konieczności założenia takiemu NPC konta. Ma to służyć tylko i wyłącznie ułatwienia rozróżnienia gracz - NPC. Byłbym za znacznie prostszą wersją. Np w moim przypadku jak odpisuję Dimitrem przed każdą wiadomością zamieszczę komentarz:
// NPC: Dimitri
I już. Jest to sposób pozbawiony masy problemów jakie wprowadziłby nowy system. O to one:
- Oznacza to konieczność częstego przelogowywania się między kontami.
- Jak jakiś gracz chciałby nagrodzić prowadzącego za post w wyprawie reputacją to nie miałby jak. Nagradzałby NPC a nie mnie.
- Osobiście ilości napisanych wiadomości bardzo lubię gromadzić na moim jedynym koncie, czyli Rodredzie. Zaproponowany system spowoduje rozproszenie ilości napisanych postów między graczy a ich NPC. Co nie jest miłe.
- Na koniec, pewnie nie jednemu prowadzącemu zdarzyło się zapomnieć, że ktoś odpisał w wyprawie. Wyobraźcie sobie, co by się działo gdy to było dodatkowo rozproszone między konta.

Z powyższych powodów mocno oponuję za tą zmianą.

--- Koniec cytatu ---
Jak jesteś leniwy to nie musisz tego robić u swojego własnego NPC. Rób tak aby było wiadomo kto piszę, Twoja propozycja jest wystarczająca. Projekt skierowany jest do osób, które stawiają na budowanie klimatu i lubią jak coś po prostu ładnie wygląda i dzięki temu dobrze się to czyta. Niektórzy po prostu lubią się przyłożyć i jest to rozwiązanie skierowane do nich.

Kiedy wrócę zaimplementuję skrypt szybkiego przełączania się pomiędzy kontami na forum.

Rodred:
I wszystko jasne. Dzięki.
Mylisz się jednak myśląc, że jest to moje lenistwo. Powody podałem. Przełączanie się między kontami jest tylko jednym z nich.

Isentor:
Tylko to tu zostawię oczekując dyskusji. ;) http://marantwiki.tawerna-gothic.pl/index.php/Zasady_walk_gracz_vs._gracz

Punkty 2.1 1, 2.2 1 i 2.3 2 nie zostały poprawione.

Melkior Tacticus:
Z początku wydawało mi się to dość skomplikowane ale po wczytaniu się wydaje być lepsze niż wcześniejsza wersja. No i wprowadzenie GvG wszędzie jest ciekawe  :D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej