Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport

Propozycje zmian

<< < (39/419) > >>

Isentor:

--- Cytat: Nikolai w 01 Styczeń 2012, 21:16:36 ---A może wprowadzimy z powrotem różne warsztaty? Pamiętam że sam byłem kiedyś kowalem. Uczyłem się wykuwania, kułem i sprzedawałem. Można było sobie dorobić. Teraz wystarczy iść na targ i dać kasę wyimaginowanemu NPC. Tak była by w obiega cały czas.

--- Koniec cytatu ---
Można ale nie na starej zasadzie. Myślę bardziej o gotowych przepisach na wykonanie danej broni. Kowal się tego uczy za talenty i po prostu potrafi wykuwać broń. Bierze potrzebne składniki, opisuje proces i czeka w zależności od tego ile trwa proces wykuwania danej broni.

Elrond Ñoldor:
Gordiu, za miecz u kupca na zadaniu trza wybulić 2 tysie. Powiedzmy że kowal sprzeda ci za 1 tysiąc. Nie musisz pisać scenariuszy, płacisz mniej. Chętni się znajdą. Sam miałem zatrzęsienie ludzi i nie wyrabiałem się z robotą.

--- Cytat: Isentor w 01 Styczeń 2012, 21:50:06 ---Można ale nie na starej zasadzie. Myślę bardziej o gotowych przepisach na wykonanie danej broni. Kowal się tego uczy za talenty i po prostu potrafi wykuwać broń. Bierze potrzebne składniki, opisuje proces i czeka w zależności od tego ile trwa proces wykuwania danej broni.

--- Koniec cytatu ---

No to tak właśnie było. Uczyłem się jak wytworzyć dany typ oręża, uczyłem się jakich materiałów potrafię używać. Kupowałem odpowiednie surowce. Opisywałem proces kucia i czekałem odpowiednią ilość czasu, w której nie mogłem robić nic innego (nauka, zadania etc.). Mogłem wsiąść sobie czeladnika, który mógł nauczyć się tego co ja sam potrafiłem i samemu wykuwać przedmioty.

Isentor:
Wtedy uczyłeś się wszystkiego od podstaw i samemu budowałeś statystyki broni. Chodzi mi o to, że kowal uczyłby się np. wykuwać miecz z określonymi już statami i na tym kończył.

Dragosani:

--- Cytat: Isentor w 02 Styczeń 2012, 00:08:24 ---Wtedy uczyłeś się wszystkiego od podstaw i samemu budowałeś statystyki broni. Chodzi mi o to, że kowal uczyłby się np. wykuwać miecz z określonymi już statami i na tym kończył.

--- Koniec cytatu ---

Coś w stylu mikstur w alchemii, jeśli dobrze rozumiem.

Elrond Ñoldor:
Można i tak.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej