Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport
Propozycje zmian
Isentor:
--- Cytat: Dragosani w 02 Styczeń 2012, 00:11:50 ---Coś w stylu mikstur w alchemii, jeśli dobrze rozumiem.
--- Koniec cytatu ---
Dokładnie. Znasz przepis więc wykuwasz broń, której statystyki zostały już ustalone. Nie wymyślasz nic po swojemu. Taki w tym interes, że nowi gracze chcący zostać kowalami nie muszą uczyć się budowania statystyk, nie muszą przeliczać surowców. Po prostu po ich stronie pozostanie wykonanie opisu i odczekanie swojego.
Ilość przepisów nie będzie sztywno ograniczona. Bo to nie problem żeby bardziej zainteresowani kowale powysyłali mi statystyki przepisów na nowe bronie, które bym dodawał u nauczyciela.
Adaś:
Jak czytałem teraz te posty to widzę że z tym czasem jaki trzeba odczekać i to co w tym czasie nie można robić jest rozsądne i dobre.
--- Cytat: Isentor w 01 Styczeń 2012, 20:47:03 ---Podałeś procenty i surowce. Do czego to się ma? Gracz ma dostawać kasę, bo zapisał się na czeladnika i po prostu jego nick widnieje w spisie? Co to jest jakiś substytut socjalistycznego państwa i zasiłku dla bezrobotnych?
--- Koniec cytatu ---
A co do tego to jest tylko pomysł który trzeba udoskonalić. ÂŻe się tak wyrażę ja tylko rzuciłem pomysł.
Elrond Ñoldor:
To nie rzucaj pomysłami, tylko opracuj kompletny projekt. Wtedy nie rzucimy odpowiedzą, że "głupie i bezsensu". :)
Adaś:
Starałem się to jakoś sensownie trochę to opracować ale cieniutko wyszło jak widzę. Ale z drugiej strony wolę wiedzieć czy coś takiego warto opracowywać pytając was, żebym po prostu później czasu nie tracił.
Isentor:
Nie musisz zagłębiać się w szczegóły ważne żebyśmy domyślili się, w którą stronę zmierza Twoja koncepcja. Jeśli chodzi o kowalstwo użyjemy przepisów. Chyba, że ktoś dostrzega lepsze i łatwiejsze rozwiązanie.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej