Forumowy system RPG "Marant" > Dracoński teleport

Propozycje zmian

<< < (38/419) > >>

Elrond Ñoldor:
Ale nie musi to być NPC. Po prostu Tablica Zadań miała by swojego opiekuna. Gracz tworzy zadanie i wysyła je Isqowi. Te które przejdą selekcję zostają wysłane do opiekuna. Ten zamieszcza je na tablicy. Usuwa wykonywane itp. Jest duchem.

Adaś:
A ja wychodzę z propozycją ekonomiczną:
Otóż wpadłem na genialny pomysł (nie sam) że powinniśmy wprowadzić stały dochód dla tych graczy co by chcieli(nie chodzi tu o sklepy bo to jest że się tak wyrażę droga inwestycja). A chodzi mianowicie o czeladnictwo.
Teraz wytłumaczę na czym by to polegało. Stworzylibyśmy parę miejsc gdzie dany gracz mógłby się nająć jako czeladnik. W tym miejscu od swego mistrza wyuczał by się powoli swojego zawodu(na zasadzie nauki walki i innych umiejętności). Każdy gracz dostawałby np raz na dwa tygodnie wypłatę od swojego mistrza(w zależności od umiejętności taką kwotę np 50%=50SZ, 75%=100SZ itd.). No wiadomo o co chodzi.
Do każdego mistrza by się opracowało umiejętności w rzemiośle(co umie zrobić, co będzie to dawać, itp.). O to przykład dla kowala:
Kowal:
BT[50%]= brąz, mosiądz
ST[75%]= żelazo,  stal,  złoto
ZT[100%]= srebro, mithril
Oczywiście każdy poziom będzie kosztować forsę i talenciq. Bo nie ma nic za darmo. Dzięki temu gracz miałby jakiś dodatkowy dochód oprócz wypraw.
Dobra chyba tyle, jak co na każde pytanie odpowiem i wypowiadajcie się co o tym sądzicie.

Isentor:

--- Cytat: Adaś w 01 Styczeń 2012, 17:49:02 ---A ja wychodzę z propozycją ekonomiczną:
Otóż wpadłem na genialny pomysł (nie sam) że powinniśmy wprowadzić stały dochód dla tych graczy co by chcieli(nie chodzi tu o sklepy bo to jest że się tak wyrażę droga inwestycja). A chodzi mianowicie o czeladnictwo.
Teraz wytłumaczę na czym by to polegało. Stworzylibyśmy parę miejsc gdzie dany gracz mógłby się nająć jako czeladnik. W tym miejscu od swego mistrza wyuczał by się powoli swojego zawodu(na zasadzie nauki walki i innych umiejętności). Każdy gracz dostawałby np raz na dwa tygodnie wypłatę od swojego mistrza(w zależności od umiejętności taką kwotę np 50%=50SZ, 75%=100SZ itd.). No wiadomo o co chodzi.
Do każdego mistrza by się opracowało umiejętności w rzemiośle(co umie zrobić, co będzie to dawać, itp.). O to przykład dla kowala:
Kowal:
BT[50%]= brąz, mosiądz
ST[75%]= żelazo,  stal,  złoto
ZT[100%]= srebro, mithril
Oczywiście każdy poziom będzie kosztować forsę i talenciq. Bo nie ma nic za darmo. Dzięki temu gracz miałby jakiś dodatkowy dochód oprócz wypraw.
Dobra chyba tyle, jak co na każde pytanie odpowiem i wypowiadajcie się co o tym sądzicie.

--- Koniec cytatu ---
Podałeś procenty i surowce. Do czego to się ma? Gracz ma dostawać kasę, bo zapisał się na czeladnika i po prostu jego nick widnieje w spisie? Co to jest jakiś substytut socjalistycznego państwa i zasiłku dla bezrobotnych?

Elrond Ñoldor:
A może wprowadzimy z powrotem różne warsztaty? Pamiętam że sam byłem kiedyś kowalem. Uczyłem się wykuwania, kułem i sprzedawałem. Można było sobie dorobić. Teraz wystarczy iść na targ i dać kasę wyimaginowanemu NPC. Tak była by w obiega cały czas.

Gordian Morii:

--- Cytat: Nikolai w 01 Styczeń 2012, 21:16:36 ---A może wprowadzimy z powrotem różne warsztaty? Pamiętam że sam byłem kiedyś kowalem. Uczyłem się wykuwania, kułem i sprzedawałem. Można było sobie dorobić. Teraz wystarczy iść na targ i dać kasę wyimaginowanemu NPC. Tak była by w obiega cały czas.

--- Koniec cytatu ---

Pojawi się zaraz problem gdzie sprzedać to co wykułeś. Graczy jest mało i odwiedziny zakładu to raczej jedna akcja na dużą część gry. Nie będzie Ci się to opłacało, bo nie zarobisz nawet na to by Ci się zwróciło ;]

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej