Autor Wątek: Tańce z liszami - Na ratunek Aragornowi  (Przeczytany 47154 razy)

Description:

Offline Eric

• Weteran
  • Reputacja: 7717
  • Pay respect, minor peasant!
    • Karta postaci

Odp: Tańce z liszami - Na ratunek Aragornowi
« Odpowiedź #520 dnia: 13 Grudzień 2011, 21:11:43 »
Diomedes nie miał żadnej broni do cichego zabijania, tak więc musiał zdać się na siłę swoich ramion i przewagi zaskoczenia. Adamus skupił na sobie uwagę straży, ale on i Zeyfar ciągle zostawali w cieniu. Normalnie nie ociągałby się i radośnie wybiegł z mieczem na środek, by brutalnie rozczłonkować przeciwnika, ale teraz nie mógł uszkodzić pancerzy, bo to one były im potrzebne. Czekając więc na dobry moment, cały czas zbliżał się do zdezorientowanej grupy. Nim jeden ze strażników zdążył wszcząć alarm, Diomedes doskoczył do niego i uderzył łokciem w potylicę głowy. Przeciwnik padł nieprzytomny. Młodzieniec doskoczył do kolejnego. Zręcznie uchwycił jego głowę i stanowczo przekręcił, skręcając mu kark.

3/7

Offline Anette Du'Monteau

• Zakon Keitai
  • Reputacja: 12877
  • Ktoś i każdy, to moje imię.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #521 dnia: 13 Grudzień 2011, 21:41:53 »
Para dłoni wynurzyła się z cienia chwytając jednego z strażników. Jego sylwetka zniknęła w mroku, z którego dało się usłyszeć jedynie chrupnięcie, a potem cichy odgłos jakiegoś ciężaru opadającego na ziemię. Kolejny z strażników zauważył Adamusa. Jednak tylko drgnął nieznacznie. Młody łowca zauważył dziwny błysk przy jego szyi. Sterczał z niej koniec głowicy srebrnego sztyletu. Legionista zarzęził chwilę i padł przed adepta. Ostatni nim zdążył zareagować i powiedzieć choć słowo, poczuł ucisk na szyi. Nie widział cienkiej linki zaciskającej się na jego szyi, mógł jedynie ją poczuć i to jak odcina mu dopływ tlenu. Strażnik zaczął stopniowo przybierać barwy fioletu. Nim zmienił się jeszcze bardziej zdążył stracić przytomność, a może nawet i życie. Linka z szyi zniknęła, natomiast ciało zsunęło się na podłogę.

0/7

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #521 dnia: 13 Grudzień 2011, 21:41:53 »

Offline Eric

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #522 dnia: 13 Grudzień 2011, 21:46:07 »
Diomedes klepnął maurena przyjaźnie w ramię.
- Dobra robota - pochwalił. - To teraz trza ich rozebrać. Jakoś mi się to nie widzi. Może niech Adamus to zrobi? - uśmiechnął się przesadnie i oparł się o ścianę. Akcja wyszła nad wyraz dobrze. Teraz trzeba było tylko ukraść pancerze i ukryć ciała, żeby nie napytać sobie biedy. Diomedes nie tracił jednak ostrożności. Cały czas czujnie obserwował obie strony korytarza.

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
  • Reputacja: 8331
    • Karta postaci

« Odpowiedź #523 dnia: 13 Grudzień 2011, 21:48:53 »
-Phi niech każdy rozbiera swoje ofiary.
Powiedziałem z lekką pogardą w kierunku Diomedesa po czym zacząłem ściągać pancerze ze swoich ofiary.

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #524 dnia: 13 Grudzień 2011, 21:56:22 »
Mauren bez protestu ograbił swoje ofiary z ubrań i reszty ekwipunku. Przy jednym z ciał znalazł klucze, więc otworzył pierwszą lepszą cele i tam zostawił ciała. Klucze oczywiście schował, mogły się mu jeszcze przydać. Przecież nigdy nie wiadomo co więcej mogą otwierać.

Offline Izabell Ravlet

• Weteran
  • Reputacja: 4247
  • Darlecio
    • Karta postaci

« Odpowiedź #525 dnia: 13 Grudzień 2011, 22:19:08 »
Coraz mniej kuszników zostało na murach. Byli efektywnie likwidowani. Kolejnym zagrożeniem była jednak piechota. Fala żołnierzy zbliżała się w zastraszającym tempie. Pierwsze potyczki już się kończyły, trup się ścielał po ziemi. Chwyciłem miecz pewniej i trzymając go dość nisko nieśpiesznie ruszyłem do przodu. Co rusz przebiegał obok jakiś wojak, siejąc po chwili śmierć lub samemu jej doznając. Ja jednak byłem spokojny. Zbliżyłem się do pierwszych wrogów. Jeden z nich, ciężko ranny, który właśnie dobijał "naszego" nawet nie zauważył, gdy srebro rozcięło mu tylną część szyi. Ruszyłem dalej. Ktoś wziął mnie sobie na cel - zaczął szarżować na mnie. Szybko zrobiłem krok w bok. Minął mnie zaskoczony, zaś ja zostawiłem głęboką bruzdę na jego plecach. Stęknął z bólu, byłem jednak nieugięty. Zaatakowałem ponownie, lecz zablokował i wyprowadził kontrę. Najpierw z lewej, potem z prawej. Sparowałem oba ciosy, po drugim wyprowadzając szybkie pchnięcie w korpus. Przeciwnik padł. Ja zaś rozglądałem się za kolejną ofiarą, rozmyślając, czy może nie przydam się jednak w grupie szturmowej...

Offline Eric

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #526 dnia: 13 Grudzień 2011, 22:48:26 »
Diomedes westchnął teatralnie i kucnął nad ciałami leżącymi w półmroku. Zręcznie zaczął odpinać wszystkie elementy zbroi, a gdy skończył, zaniósł ciała do celi, którą otworzył Zeyfar. Pomrukując zawinął ekwipunek w jakąś szmatę, którą znalazł nieopodal i ten prowizoryczny tobołek przerzucił sobie przez ramię.
- Wracajmy - zarekomendował czynność i nie czekając na towarzyszy ruszył drogą powrotną.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #527 dnia: 13 Grudzień 2011, 23:04:46 »
Gunses czekał na towarzyszy w cieniu. Nie chciał przebierać się za strażnika, zbroja jaką nosili mogłaby zbyt hamować jego ruchy. Wolał pozostać w swym stroju.

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
    • Karta postaci

« Odpowiedź #528 dnia: 14 Grudzień 2011, 17:21:31 »
Także wziąłem swoje dwie zdobycze w postaci pancerz. Chwyciłem oba za wiązadła i przewiesiłem przez lewy bark. Po czym ruszyłem ze swym bagażem za Diomedesem.

//:Tak w ogóle teraz zauważyłem że ja tego pancerze nie założę bo nie mam zdolności.

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #529 dnia: 14 Grudzień 2011, 18:50:32 »
// :o :o :o. Trudno. Tuptacie spokojnie w górę.

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #530 dnia: 14 Grudzień 2011, 19:57:03 »
Zeyfar grzecznie przytuptał na górę razem z zabranymi pancerzami.
-Proszę, teraz możecie się przebrać.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

« Odpowiedź #531 dnia: 14 Grudzień 2011, 20:06:29 »
Ha. Ha. Ha. - odpowiedział Nosfer. Czekał na reakcję Ra.

Offline Nessa

• Obywatel
  • Reputacja: 3261
  • Nuda :(
    • Karta postaci

« Odpowiedź #532 dnia: 14 Grudzień 2011, 20:19:00 »
- Oho. Jestem pierwsza w kolejce do ubieranie tego niewygodnego, śmierdzącego żelastwa - elfka skrzywiła się lekko. Jak wiadomo pancerz na nią nie pasował, poza tym nie widziało jej się noszenie czegoś, w czym przed chwilą ktoś umarł. Rzecz jasna chciała uratować Aragorna, ale miała wrażenie, że jej obecność może na razie bardziej w tym przeszkodzić, niż pomóc.

Offline Eric

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #533 dnia: 14 Grudzień 2011, 20:22:50 »
- Cholera - mruknął, gdyż dopiero teraz, w nieco lepszym oświetleniu, zorientował się, że nie da rady założyć na siebie tej zbroi. - Nie dam rady tego założyć. Cały plan chyba pójdzie do odstawki. No chyba, że część z nas poudaje więźniów czy jeńców. Ale wątpię żeby to się udało - wytłumaczył i westchnął boleśnie.
- No więc co robimy? Czas ucieka.

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #534 dnia: 14 Grudzień 2011, 20:32:15 »
-Kurwa, geniusze zasrani z głowami do pozłoty. Na początku chcą, a potem się zastanawiają. - powiedział ostro mauren. Przy okazji przekleństwa splunął na posadzkę.
-Radźcie w takim razie dalej, a ja idę na górę. Miłej konwersacji...

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
    • Karta postaci

« Odpowiedź #535 dnia: 14 Grudzień 2011, 20:37:19 »
Bez większych ceregieli założyłem na "odwal się" jeszcze ciepłą wewnątrz zbroję. Jakoś czułem się w niej mało komfortowo no ale cóż nie umiałem zakładać i zapinać tego typu zbrój. Więc nie pozostawało nic jak tylko narzucić ją na siebie byle jak i ruszyć. Gdy miałem już ją jako tako ubraną powiedziałem:
-Ja jestem gotowy i mogę ruszać. Po czym chwyciłem swoją stałą zbroję z płaszczem i mając ją w ręce spytałem:-Gdzie zostawiamy stroje?
« Ostatnia zmiana: 14 Grudzień 2011, 20:48:01 wysłana przez Адамус »

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #536 dnia: 14 Grudzień 2011, 20:45:34 »
//Zwracam uwagę graczy przebierających się na wskazanie miejsca pozostawienia swojego starego ekwipunku.

Offline Eric

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #537 dnia: 14 Grudzień 2011, 20:48:20 »
- Pieprzyć to - żachnął się. - Ci i tak się nie przebiorą - powiedział i wskazał na Ra i Nosfera.
- Coraz przychylniej patrzę na opcję zwyczajnego w parowania tam na chama i wyciągnięcia Aragorna siłą. Jest nas trochę i mamy przewagę zaskoczenia - powiedział, wyraźnie zniecierpliwiony i poirytowany. Co jak co, ale łażenie w kółko tylko po to, żeby okazało się, że czcigodny chuj wie kto w masce wraz ze swoim kompanem nie mogą zdjąć swoich masek by się przebrać, gdyż zabrania im tego kodeks, było czymś, co tybetańskiego mnicha mogłoby wyprowadzić z równowagi. ÂŚmiechu warte, pomyślał.
« Ostatnia zmiana: 14 Grudzień 2011, 20:50:50 wysłana przez Dyum »

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
    • Karta postaci

« Odpowiedź #538 dnia: 14 Grudzień 2011, 20:50:16 »
Jak chcesz to tu zostań ja z Zeyfarem możemy iść sami nawet może byśmy nie zwracali na siebie takiej uwagi jako dwójka strażników. Ewentualnie mogę iść sam jeśli nikt nie chce.
Powiedziałem to lekko poirytowany postawą Diomedesa.

Offline Eric

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #539 dnia: 14 Grudzień 2011, 20:52:16 »
- I co zrobicie potem? - zapytał, kpiąc z młodego łowcy. - Od tak wyniesiecie wielkiego czarnoskórego dracona i tu wrócicie? - ciągnął.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #539 dnia: 14 Grudzień 2011, 20:52:16 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything