Autor Wątek: Tańce z liszami - Na ratunek Aragornowi  (Przeczytany 47867 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

Odp: Tańce z liszami - Na ratunek Aragornowi
« Odpowiedź #500 dnia: 13 Grudzień 2011, 17:10:15 »
Pieprzyć skradanie, i tak zauważą. Po za tym musimy jeszcze przebić się do świątyni, a to już po cichu nam się nie uda. Umiecie szybko zabijać więc zasuwajcie na szczyt. Cóż, Yarpen miał dość skradania.

Offline Anv

• Weteran
  • Reputacja: 4143
  • I am Iron man.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #501 dnia: 13 Grudzień 2011, 17:14:32 »
- Ewentualnie mogę spróbować wlecieć na sam szczyt i sprawdzić czy w ogóle jest tam Aragorn, jednak to dość ryzykowne. Gdy się zorientują ja ich nie powstrzymam, a oni będą wiedzieć, że idziemy po Aragorna. Chociaż w sumie jest wojna, dobrze wiedzą że idziemy go odbić.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #501 dnia: 13 Grudzień 2011, 17:14:32 »

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
  • Reputacja: 8331
    • Karta postaci

« Odpowiedź #502 dnia: 13 Grudzień 2011, 17:19:17 »
-Według mnie lepiej idźmy wszyscy od razu po Aragorna ewentualnie zostawmy tutaj kogoś żeby nas osłaniał.-Przerwałem chwilą ciszy i skończyłem -Ale jak macie inne propozycje to mówcie.

Offline Eric

• Weteran
  • Reputacja: 7717
  • Pay respect, minor peasant!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #503 dnia: 13 Grudzień 2011, 17:21:04 »
- Dla mnie to będzie się to równało z samobójstwem - wtrącił pesymistycznie. - Mamy przewagę elementu zaskoczenia, ale cała reszta obraca się przeciwko nam - dodał.

Offline Anv

• Weteran
  • I am Iron man.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #504 dnia: 13 Grudzień 2011, 17:27:33 »
- Dlatego też mówię, że to ewentualność. - stwierdziłem i jako pierwszy ruszyłem ku schodom.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #505 dnia: 13 Grudzień 2011, 17:48:37 »
Idźcie, my was osłonimy.

Offline Julian

• Redakcja
  • Reputacja: 6657
  • Nie tykaj stopy!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #506 dnia: 13 Grudzień 2011, 17:49:24 »
Zacząłem skradać się po murach bacznie się rozglądając szukając potencjalnych wrogów. Skierowałem wzrok na miasto. Całkiem ładne. Ciekawe jakby się tu mieszkało. Nie czas jednak na rozmyślania. Nagle zauważyłem nie dalej jak 100 metrów przede mną jakiś delikatny ruch. Nadchodzą. W moim kierunku biegło dwóch żołnierzy. Szybko zanalizowałem sytuacje. Na moją korzyść działa to, że chodnik na murach jest dość mały i będą musieli mnie atakować pojedynczo. Jednak jest ich dwóch. Zaprę się tarczą i próbuje ich zwalić z murów.Do ziemi brakowało jakiś 5 metrów, jeśli nie zginą będą przynajmniej ogłuszeni. Wyciągnąłem miecz z pochwy, a tarcze zamarłem o ziemie. Czekałem.
Nagle jeden z nich zaczął biec wolniej, aż w końcu się zatrzymał. Zmęczył się, to moja szansa! Zaszarżowałem na pierwszego żołnierza. Wojownik, który był tuż przy mnie zgłupiał. Zamachnąłem się i trafiłem żołnierza w ramię, a potem tarczą zwaliłem go na ziemie. Usłyszałem tylko krzyk, ponieważ już biegłem w kierunku kolejnego wojaka, ten nie chciał podzielić losu kolegi. Zaatakował mnie pierwszy. Uniosłem tarcze w jego kierunku. Jego miecz ześlizgnął się pierwszy, wtedy ja zamachnąłem się i trafiłem żołnierza w klatkę piersiową, kolejny raz zaatakowałem i trafiłem w to samo miejsce. Troszkę przesadziłem z siłą.  Wojownik zachwiał się i upadł.  Atak spowodował powstanie wielkiej rany, z której było widać żebra. Wojownik zachwiał się i upadł.
- Nie żyje. Idę szukać kolejnych.
Ku mojemu wielkiemu zdziwieniu, ten odezwał się:
- Nie, proszę dobij. Proszę dobij!
ÂŻołnierz zamknął oczy. Uniosłem miecz i wycelowałem w klatkę piersiową. Trafiłem
-Koniec zabawy na murach. Zejdę na dół i zobaczę jak dają sobie radę wojska cesarskie…

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #507 dnia: 13 Grudzień 2011, 17:57:05 »
- Wtedy cała reszta musiałaby się wrócić, a więc nasz obecny trud byłby daremny. Zostać tutaj nikt nie może. Idziemy grupą! - rzekł Ra. Chwilę później zarzucił płaszcz na ramiona i kaptur na głowę i poszedł do balkonu, wyjrzał i wrócił do swoich
- Hmm... Mamy takie możliwości. Możemy starać się po cichu przekradać coraz wyżej, albo możemy zwędzić kilka strojów strażników i udać, że prowadzimy krasnoludy do jednej z cel.

Offline Eric

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #508 dnia: 13 Grudzień 2011, 17:59:37 »
- No nic - westchnął, ale miast lęku na jego twarzy pojawił się szaleńczy uśmiech. Dawno już nie nakarmił swego miecza szkarłatną posoką, a teraz zbliżała się idealna ku temu okazja. Co z tego, że istniało duże prawdopodobieństwo, że zginie. Oczywiście, bał się śmierci, to była wrodzona ludzka cecha, która niejednokrotnie w stanach większego niebezpieczeństwa na tyle wyostrzała zmysły, że zapewniała przetrwanie. Ale on miał już pewną przewagę. Raz doświadczył śmierci. Nie bał się jej już tak panicznie, co pozwalało mu zachować pewien odsetek zdrowego rozsądku na polu bitwy. Ruszył hardo za bratem.  Gdy dogonił brata, uśmiechnął się do niego porozumiewawczo.
- Kryj moje plecy, ja będę krył twoje. Inaczej może się to źle skończyć - powiedział i mrugnął figlarnie.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #509 dnia: 13 Grudzień 2011, 18:01:09 »

Tak wygląda stolica. Późno daje ale dopiero znalazłem.

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
    • Karta postaci

« Odpowiedź #510 dnia: 13 Grudzień 2011, 18:19:11 »
Chwyciłem mocniej miecz w ręce i oparłem ostrze na barku. Po czym powiedziałem do Ra:
-Powiem że dobry to jest pomysł ale wpierw przydało by się załatwić zbroję.-Zrobiłem krótką pauzę po czym dodałem propozycje-To może ja i jeszcze dwóch ochotników wrócimy się do kanału aby rozejrzeć się za jakimiś strażnikami, a wy byście tu poczekali dopóty nie wrócimy z pancerzami? Co wy na to?

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #511 dnia: 13 Grudzień 2011, 18:24:17 »
- Dobrze, udaj się z kimś szybko do lochów. Zabijcie szybko, porzućcie zwłoki w jakiejś z cel i biegiem tutaj!

//Szefie, poproszę wygląd strażników.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #512 dnia: 13 Grudzień 2011, 18:31:38 »
W tej wieży nie ma już innych cel, po za tą w której trzymają barona. Ale to bardziej apartament niż cela...

//Prosze. Bez tarczy są.

Offline Anv

• Weteran
  • I am Iron man.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #513 dnia: 13 Grudzień 2011, 18:34:12 »
- Dlatego wydaje mi się, że plan może się nie udać. Byle wyżej postawiony strażnik nas zawróci w połowie drogi, bo nie ma dokąd prowadzić krasnoludów. Ja jestem za zdobywaniem poziomu po poziomie, im ciszej tym lepiej.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #514 dnia: 13 Grudzień 2011, 18:36:55 »
//Zaraz się okaże, że Aragorn nie chce opuścić wygodnego apartamentu a Om to miły liszek ;f

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
    • Karta postaci

« Odpowiedź #515 dnia: 13 Grudzień 2011, 18:41:25 »
Wziąłem opuściłem miecz wzdłuż nogi i powiedziałem:
-Chętnych zapraszam ze mną.
Po czym szybkim lecz cichym krokiem ruszyłem po schodach w dół. Drogę już znałem w końcu już tędy szedłem. Gdy już byłem przy znanej mi strażnicy stanąłem na rogu muru.I czekałem na pozostałych chętnych.

//: Jak mu będzie tam za dobrze to i tak go weźmiemy bo nie ma w życiu łatwo :P

Offline Anette Du'Monteau

• Zakon Keitai
  • Reputacja: 12877
  • Ktoś i każdy, to moje imię.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #516 dnia: 13 Grudzień 2011, 19:22:21 »
Zeyfar klepnął lekko Adamusa w ramię na znak uczestnictwa w wyprawie po zbroje. Klingi wciąż kołysały się wesoło przy pasie nie mając żadnego zajęcia. I to miało się nie zmienić w najbliższym czasie.
-Ruszamy, kto będzie chciał domyśli się gdzie jesteśmy. Mauren zeskoczył z powrotem do podziemnych korytarzy znikając z oczu całej grupie.

Offline Eric

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #517 dnia: 13 Grudzień 2011, 20:05:10 »
Diomedes uśmiechnął się szaleńczo.
- Czas przetrącić parę łbów - powiedział z fascynacją. Leniwym ruchem dłoni wyciągnął miecz. Wcześniej ukrywał go pod szatą, teraz odsłonił ów dzieło krasnoludzkiego kunsztu kowalskiego. Było to dwuręczne, misternie wykonany ostrze. Aż dziw brał, że tak skutecznie zostało skryte pod cienką szatą. Ciągnąc ostrze za sobą lekko szurał końcówką ostrza po podłożu. Robił to jednak delikatnie, z pasją. Dogonił oddalającego się Zeyfara i Adamusa.
- No to do dzieła - mruknął.

Offline Adaś

• Podskarbi Koronny
    • Karta postaci

« Odpowiedź #518 dnia: 13 Grudzień 2011, 20:40:21 »
Widząc doganiających mnie mężczyzny uśmiechnąłem się gdy tylko dotarli do mnie. Nakazałem im ręką gdyż coś usłyszałem jakby śmiech z bocznego korytarza. Powoli ruszyłem w kierunku tych śmiechów zawędrowaliśmy w jakieś boczne ledwie oświetlone korytarze, głosy i śmiechy stawały się coraz głośniejsze. Gdy wyjrzałem za rogu korytarza ujrzałem migocące płomieniami pochodnie. W tym momencie odwróciłem się do towarzyszy i wyszeptałem:
-Jest ich 7 i stoją tyłem do nas ruszajmy.
Po tym zdaniu zacząłem się powoli skradać do pierwszego z lewej nagle zerwałem się z ugiętych kolan i przyskoczyłem do strażnika skręcając mu kark. Gdy tylko upuściłem truchło dobyłem sztylet za pasa i w ciemnościach, celowałem w czoło patrzącego zdziwionym wzrokiem wojaka, nie musiałem zbyt długo celować gdyż bardzo dobrze podświetlił swoją twarz. Sztylet znalazł się tuż nad jego nosem, co spowodowało jego natychmiastową śmierć.

Nazwa odzienia: Kolczuga
Rodzaj: zbroja niepłytowa
Typ: zbroja kolcza
Wytrzymałość: 21
Opis: Wykuta z 150 sztabek żelaza.
Wymagania: Używanie zbrój niepłytowych

Nazwa broni: ÂŻelazny miecz
Rodzaj: miecz
Typ: jednoręczny
Ostrość: 15
Wytrzymałość: 11
Opis: Wykuty z 55 sztabek żelaza o zasięgu 0,7 metra,
Wymagania: Walka bronią sieczną 75%

Nazwa broni: Kusza
Rodzaj: kusza
Zasięg: 250 metrów
Precyzja: 50%
Opis: Wykonana z 50 kawałków drewna. Przebija każdy rodzaj niemagicznego pancerza, poza zbrojami bojowymi.
Wymagania: Walka bronią dystansową [100%]

Specjalizacje:
Walka bronią dystansową 100%
Walka bronią sieczną 75%

Atrybuty wyuczane:
-Hart ciała
-Kamuflaż

Człowiek:
- Potencjał magiczny
- Potencjał chemiczny
- Ciało z gliny
- Ulubieniec bogów