Tereny Valfden > Dział Wypraw

Tańce z liszami - Na ratunek Aragornowi

<< < (73/118) > >>

Gunses:
- Widocznie jest bardzo zadufany w sobie, albo włada potężną mocą, skoro nie ukrył serca w bezpiecznym miejscu - rzekł Ra bujając się lekko w siodle.

Dragosani:
I Zeleris jechał obok. Słuchał uważnie przebiegu rozmowy. Jak to czynił często, przysłuchiwał się, nie komentując, ograniczając się do obserwacji i osobistej analizy faktów. Lecz teraz postanowił odpowiedzieć, gdyż to o czym pomyślał, mogło mieć ogromne znaczenie.
- Słuszne słowa... - skomentował wypowiedź Ra. Nieco zdziwiło go, że zamaskowany bujał się na siodle. Wyglądało to trochę niepoważnie i nie pasowało do jego wizerunku. Ale jakoś ten widok spodobał się Draconowi. - Albo też jest diabelnie przebiegły i w tej świątyni tak naprawdę nie ma jego serce. To co się tam znajduje może być falsyfikatem, który jednocześnie podsyca wiarę poddanych Oma i wprowadza w błąd ewentualnych wrogów. - wysnuł swoją teorię. - Przynajmniej ja bym postąpił podobnie na jego miejscu. - dodał wzruszając ramionami. 

Hagmar:
To jest jego serce bo widać jak bije... blee... trzeba sie tylko przebić do świątyni i przez jego gwardię, o magicznej barierze nad stolicą wspomniałem?

Dragosani:
- Bije... i co z tego? - Dracon niemalże parsknął. Nie chciał jednak wyśmiać krasnoluda. Brodacz mógłby się poczuć urażony i próbować odstrzelić głowę maga. Znowu. - Taki efekt można by uzyskać za pomocą magii. Pamiętaj, brodaty przyjacielu, że mamy do czynienia z liczem. A te istoty są prawdziwymi arcymiastrzami w sztukach magicznych. Ani moja moc, ani Wielkiego Mistrza, ani nawet naszego miłosiernego króla, mimo jej ogromu, nie może się raczej równać z tą, którą dysponować może licz. Szczególnie taki, który włada Imperium i udaje boga. Więc taka sztuczka z sercem byłaby dla niego dziecinnie prosta. - wyjaśnił. - Tak więc nie byłbym taki pewien waszych informacji. Oczywiście mogę się mylić i Om mógł okazać się głupcem i naprawdę wystawić swoje serce w świątyni...

Hagmar:
Nu, racja Miszczu. Zobaczymy w środku no i ta bariera... poważna sprawa.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej