Tereny Valfden > Dział Wypraw

Tańce z liszami - Na ratunek Aragornowi

<< < (37/118) > >>

Elrond Ñoldor:
- To prawda. Zręczny "tancerz" może to robić nawet wedle ustalonych kroków. A wtedy jest to sztuka... Z drugiej strony fajnie by było przyzwać kilka szkieletów i patrzeć na przerażenie w oczach wroga...

Gunses:
- Jeśli dane nam jest walczyć bez maski, wtenczas poznasz, co wywołuje strach w ludziach. Widok drapieżcy. Nic tak nie płoszy kota jak wściekły pies, nic tak nie starszy gołębi jak krążący nad nimi jastrząb. A my jesteśmy drapieżnikami. Naszą zwierzyną są oni. Ludzie - dodał po chwili cicho. Na tyle, aby słyszeć go mógł tylko Nikolai.
- Tancerz, tak, dobrze powiedziałaś. Wprawny 'tancerz' może śmierć przeistoczyć w rzemiosło, w mistrzostwo wyrobu. Dlatego będę z wami prowadził treningi. W środku nocy i w środku dnia. Musicie być gotowi na wszystko. A co do szkieletów... Znałem kiedyś nekromantę Elronda. Zabił się, gdyż życie straciło dla niego sens. Nie pozwólmy, aby straciło dla nas.

Elrond Ñoldor:
- Nie powinno... Chociaż nie mogę sobie wyobrazić trzydziestu tysięcy lat na tym świecie. Trochę mnie to czasami przeraża.

Gunses:
- Już po stu, dwustu latach zaczniemy odczuwać znudzenie. Jedzenie, picie, zabijanie... wszystko się kiedyś znudzi. Nawet seks nie będzie już taki jak na początku. Ale ja chciałbym przeżyć więcej czasu. Zobaczyć jak będzie wyglądać świat w przyszłości. Bo z każdym dniem staje się coraz potężniejszy, a to daje mi nadzieję na przeżycie. Może ta forma jaką przyjmuję wobec świata jest niewłaściwa. Forma marmurowego posągu, ale może jest jedyną szansą na przeżycie? Kiedyś byłem człowiekiem. I wtedy liczyła się dla mnie przygoda i zabawa. Teraz też, ale jestem więźniem swej własnej formy. Dlatego jako Ra mam zamiar odżyć. Czy to będzie możliwe, zobaczymy.

Julian:
-Zacząłem mieszać trunek zawarty w szklance, po czym wziąłem potężnego łyka i odpowiedziałem:
-Zależy kiedy. Na wartach i tym podobnym musimy zachować trzeźwość umysłu. Ale jak jesteśmy na wyprawach, to "Czemu nie". Byle nie przesadzić. A teraz i tak nie jestem tutaj jako członek Bractwa, tylko prywatnie.
A w twojej gildii? Jak podchodzą do tego tematu?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej