Tereny Valfden > Dział Wypraw
Jesienny spacer
Gordian Morii:
- Taki łuk będzie dosyć drogi i jeśli miałbym proponować, to myślę, że cisowe łuczysko byłoby o niebo lepsze. Cis nie będzie przesychał i pękał, a w kontakcie z wodą nie będzie jej wchłaniał. Klon to drzewo dobre na meble, bo jest bardzo estetyczne i nie wygina się, ale jeśli chodzi o łuk, to osobiście nie polecam. - powiedziałem, wtrącając się do rozmowy.
Anette Du'Monteau:
-Wcześniej miałem z klonu i jakoś dawał rade, ale skoro jesteś ekspertem. Myślałem jeszcze nad cedrem, jednak posłucham się takiej znawczyni. - odparłem z uśmiechem
Gordian Morii:
- W takim razie proponuję taki łuk. Lepszego nie mam, 1700 sztuk złota. - rzekł elfka kładąc na stole broń.
--- Cytuj ---Nazwa broni: Orli Róg
Rodzaj: łuk
Zasięg: 380 metrów
Precyzja: 98%
Opis: Wykonany z 50 kawałków drewna cisu.
Wymagania: Walka bronią dystansową [100%]
--- Koniec cytatu ---
Anette Du'Monteau:
-A nie spuści panienka z ceny dla kolegi po fachu? Można powiedzieć że też jestem łowczym. Nie raz się zwierzęta oprawiało żeby przeżyć zimę. To co? Może tak 1350? - zapytałem mając nadzieję na obniżenie ceny. Przecież jej nie kłamię, jestem łowcą, choć może nie zawsze zwierząt.
Gordian Morii:
- Dobrze niech będzie, ale więcej upustu nie dostaniesz. Za dużo pracy w niego włożyłam i chociaż nie jest idealny to dla Ciebie będzie w sam raz. - rzekła Livia.
Stałem tak obok straganu i z zaplecionymi za plecami rękoma obserwowałem całą transakcję. Gdy Zeyfar odebrał broń postanowiłem zaproponować pójście do krasnoludzkiego kowala Hugufa, który słynął z wyrobu najlepszych pancerzy w tej części wyspy.
- Zeyfarze, może zechciałbyś mi teraz potowarzyszyć w zakupach? Trzeba przejść tam niżej do płatnerza. A Ty magu jeśli chcesz to możesz się z nami wybrać.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej