Tereny Valfden > Dział Wypraw

Jesienny spacer

<< < (5/12) > >>

Anette Du'Monteau:
-Sporo pomysłowości, sprytu i siły będzie potrzeba żeby wydostać Aragorna. Z tego co wiem Nuda pojechała  na spotkanie krasnoludom w Ekkerund. Było też poselstwo u Bractwa ÂŚwitu, jednak Elltharias i jego przełożeni nie są w stanie wystawić wielkiego wsparcia. Mimo to doceniam fakt powierzenia nam do pomocy ich wspaniałych zakonników. - rzekłem zwracając głowę w stronę elfa. -Ja sam uruchomiłem kontakty oraz postarałem się żeby wieść doszła uszu hrabiego Cadacusa. Na wspomnienie spotkania z Sariko oblał mnie zimny dreszcz, a potem fala gorąca. Ta kobieta nigdy nie przestanie mnie zaskakiwać. Tak zabójcza  i tak przebiegła, a zarazem piękna.

Gordian Morii:
Stałem przed straganem Livii mając nieco mieszane uczucia, z jednej strony wiedziałem, że maureni są rodziną, ale z drugiej dosyć niekomfortowo czułem się z faktem dołączenia do kompanii kolejnego tym razem nie poznanego towarzysza. Oczywiście odpowiedziałem na powitanie, ale później mogłem już tylko słuchać i nie rzucać się w oczy.
Livia również nie wyglądała na zadowoloną, jej kobiecy temperament zdawał się być wystawiany na ciężką próbę, z której niektórzy mogliby wyjść niezbyt zadowoleni.

Anette Du'Monteau:
Przypomniawszy sobie o łuku odwróciłem się do elfki.
-Wybacz pani, musiałem omówić to i owo z tym magiem. Tak poza tym to znajdzie się broń na poziomie o jakim mówiłem? Zależy mi żeby była jak najbardziej idealna. Preferowałbym ogółem długi łuk, może być refleksyjny.

Gordian Morii:
- A może słodką sól przynieść? - zironizowała Livia wywołując u mnie chęć wybuchnięcia śmiechem.
- Zdecyduj się panie Maurenie, czy chcesz łuk prosty czy refleksyjny, wykonany w sposób zaawansowany czy nie, z drewna takiego czy takiego, zdobiony czy nie. ÂŁuków u mnie masa, a jeśli potrzeba coś szczególnego to wrócisz za dwa dni i będziesz go miał. Potrzebuję jednak konkretów. Najlepiej jakbyś przyniósł plany broni.

Anette Du'Monteau:
-Zatem męska decyzja, długi łuk, prosty, zaawansowany sposób wykonania. Uchwyt skórzany, tak żeby dobrze przylegał do ręki. Do produkcji powinno być użyte drewno klonu. Zaś zdobienia to co najwyżej twój symbol czy też znak wykonawcy, nic poza tym.

Nazwa broni: Orli Róg
Rodzaj: długi bitewny łuk
Zasięg: 400 metrów
Precyzja: 100%
Opis: Wykonany z 50 kawałków drewna klonu.
Wymagania: Walka bronią dystansową [100%]

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej