Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Ulubiony Arcymag w Koloni
Dark:
Moim ulubionym magiem jest Saturas, mkniemy razem z nim przez wszystkie części Gothica, raz jest potulny, a raz aż ma piane w ustach ze złości Jest jednak doświadczonym, i zrównoważonym magiem, co przyczyniło się do mojego wyboru, PzDr...
Lees:
Najpotężniejszym arcymagiem w kolonii jest niewątpliwie Xardas.Uczy szóstego kręgu magii,sprzedaje potęzne zwoje i runy,pomaga naszemu bohaterowi,ma niezwykła wiedze o Barierze i ÂŚniącym,potrafił przeteleportowac się do świątynii śniącego,nadzorował wszystkich magów,był ich przywódcą.Potrafił wyczarować potężne stwory takie jak golemy i demony.
Saturas z kolei jest w całości pochłonięty ucieczką i zniszczeniem bariery,pomylił się mysląc że wielki kopiec magicznej rudy zniszczy bariere,wysyła bohatera na poszukiwania pięciu kamienii ogniskujących,pod koniec gry jednak ma złe nastawienie do bezimiennego przez to że ten wchłąnął w miecz Uriziel moc rudy składowanej przez magów przez tyle lat.Ludzie go szanują.
Corristo to arcymag kręgu ognia który niewiele rozmawia z bezimiennym.ogranicza się to do nauki kregów magii oraz przysięgi ognia.Ten mag postanowił pomóc królowi i nadzorować Gomeza jesli oczywiście to możliwe.próbował powstrzymać gomeza ponieważ ten chciał zaatakować wolną kopalnię..jednak jego pomysł nie powiódł się i wszyscy magowie ognia z wyjątkiem miltena zginęli wymordowani przez szefa starego obozu.Jest bardzo zadufany w sobie ale ludzie go szanują.
Elrond Ñoldor:
Najpotężniejszym z arcymagów był niewątpliwe Xardas. Czemu? :
1. Zna sie na 6 kręgu magi, wiec posiada bardzo potężne zaklęcie.
2. Wybudował wierzę, jaki mag mógłby wybudować wierzę? Zresztą gdzie ta wieża jest usytuowana? Na terytoriach orków. Świadczy to o wielkiej mocy nekromanty, bo Saturas i Corristo zamiast samemu odnaleźć maga, posyłali swoich posłańców, którzy wiadomo jak skończyli, jeśli nie zabili ich orkowie to zrobili to golemy.
3. Tylko on starał sie dociec przyczyny takiego rozrostu bariery, Saturas starał się ja zniszczyć, a o Corristo juz nie wspomnę.
4. I po czwarte, pomógł naszemu bohaterowi, nie pomagał mu fizycznie ( czyli że nie był przy bezimiennym ), pomagał mu za to przez radę i zadania którymi obarczał go. Dzięki jego pomocy bezimienny zabił śniącego.
Najpotężniejszym arcymistrzem w koloni był Xardas i nic nie zmieni mojej decyzji .
\\rc: Tracę cierpliwość do nieczytelnych postów!
Kjamilex:
Najpotężniejszym z arcymagów Kolonii był oczywiście Xardas, jako sługa Beliara, Pana zniszczenia i zła
Ale moim ulubionym arcymagiem jest Saturas. Podoba mi się w nim jego mądrość, spokój, no i to że jest przedstawicielem boga równowagi .
canis:
Corristo
Jest on Magiem Kręgu ognia, jest już dość stary i wydaje się być najbardziej zrównoważony niz te dwa pozostałe cymbały. Mimo iż Xardas jest najpotężniejszy, że Saturas niby najmądrzejszy, zato Corristo najbogatrzy niestety źle kończy ale jednak ...
Z Poważaniem Canis
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej