Autor Wątek: Kwestia ceny  (Przeczytany 29229 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hagnar Wildschwein

• Obywatel
  • Reputacja: 902
  • Ostatni Cyc
    • Karta postaci

Odp: Kwestia ceny
« Odpowiedź #400 dnia: 15 Sierpień 2011, 14:30:00 »
-Taaak- pogładził brodę Domenic. -Mam ci ja więc zawierzyć, że taki był cel twoij podróży, tak?- pytał -ÂŻadne cimcirymci na tyłach? Nijakie zdrady, przekupstwa i układy? A nuże! Ja znam sposób cobyś pedzioł od razu o co się rozchodzi...- jego oczy, paskudnie wyglądające w takich chwilach, paskudne były strasznie. -Mawiaj śmiało wszyskusieńko, a obejdziem się od zabiegów felczersko-rzeźnickich w okolicach twojej szeroko-pojętej dupy.- stłumionym, niesionym jakby z oddali głosem, przemówił krasnolud.

Offline Anette Du'Monteau

• Zakon Keitai
  • Reputacja: 12877
  • Ktoś i każdy, to moje imię.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #401 dnia: 15 Sierpień 2011, 15:07:05 »
Tego widoku bogowie mogli mi oszczędzić - mówił w myślach jednocześnie powstrzymując odruch wymiotny. Zeyfar zbliżył się i krzyknął niespodziewanie.
-Co tu do cholery się dzieje?! Wyjaśnicie mi panie? - wrzasnął nadając wypowiedzi oburzony ton

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #401 dnia: 15 Sierpień 2011, 15:07:05 »

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #402 dnia: 15 Sierpień 2011, 15:39:15 »
Krasnolud zerwał się przykrywając siebie i swą kochankę, pierwej nie wiedział czy chwycić z leżący na szafeczce morgenstern czy rzucić się na ciebie z gołymi rękoma.
Oto samo mogę kurwa spytać! Ktoś ty, gadaj albo łeb rozdupcze!

Ohhh... Zirgin przestań pierdolić. Wiesz że nic nie powiem a ty nic mi nie zrobisz bo kurwa nie możesz. Zawieziecie mnie do Jaun, weźmiecie okup i grzecznie wrócicie. Skąd jeniec Cie znał?

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #403 dnia: 15 Sierpień 2011, 16:31:12 »
-Jestem kapitan Mariner. Pracuje dla pana Estebana. Trzymam pieczę nad wszystkimi ludźmi w tym porcie i dbam aby interesy przebiegały należycie. - wyrecytował niemal mauren. -I jakoś wyszło, że ty i twoi ludzie nie mają do końca pewnych papierów. W dodatku jeden z nich wszczął bójkę na zewnątrz. Mów mi zaraz wszystkie informacje.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #404 dnia: 15 Sierpień 2011, 16:41:23 »
Oż w dupę smoka... Nina kochanie śpij dalej. Krasnolud nałożył szlafrok zabierając morgenstern i wyszedł do salonu, nalał sobie piwa i siadł w fotelu. Kapitanie Mariner, jak kurwa nie mam pewnych papierów? Esteban chyba wie kim jest Shinja, a jak Ty nie wiesz. To Ci kurwa powiem. Tu zrobił przerwę łykając piwa. Lord Shinja przewodzi klanowi Węża i... dobra... to i tak sie wyda... Tak, podszyłem się pod tego jebanego złodzieja i oszusta i sie tego nie wstydze!

Offline Eric

• Weteran
  • Reputacja: 7717
  • Pay respect, minor peasant!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #405 dnia: 15 Sierpień 2011, 16:49:24 »
- Opchnąłbym to, co znalazłem w ładowni. Nie wiesz Aragornie, gdzie można by to zrobić? - zapytał popijając piwo i drapiąc się po brodzie. Złota zastawa, która znajdowała się w sporawym zawiniątku przypiętym do jego pasa, zabrzęczała dźwięcznie.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #406 dnia: 15 Sierpień 2011, 16:56:12 »
Hmm. Karczmarzu!
Tak panie Tacticus.
Gdzie tu można opchnąć świecidełka, złotą zastawę i inne śmieci?
Spytał elf zajadając ze smakiem zupę z owoców morza.
To będzie u Harolda aep Khyra, jubiler górnym mieście.

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #407 dnia: 15 Sierpień 2011, 17:01:30 »
-A jednak przeczucia moje i pana Estebana nie były bezpodstawne. Wiesz co grozi tutaj za podszywanie się? Tym bardziej pod Lorda Shinje? Mów zaraz gdzie jest prawdziwy Shinja i co robi, a wtedy może unikniesz niechcianych konsekwencji takiego czynu. - naciskał Zeyfar

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #408 dnia: 15 Sierpień 2011, 17:22:32 »
Shinja jest tu na wyspie. Spiłem go w cztery dupy i ukryłem w Jarząbkach Górnych...

Offline Arti

• Magnat
  • Reputacja: 572
    • Karta postaci

« Odpowiedź #409 dnia: 15 Sierpień 2011, 17:26:22 »
Bóg śmierci? Fantastycznie.
 - Cóż, nie wiem jak wy ale jakoś nie mam ochoty tu siedzieć. - rzekł biorąc ostatni łyk wina. - Idę pochodzić po mieście. - jak rzekł takoż zrobił.

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #410 dnia: 15 Sierpień 2011, 17:33:48 »
-Co masz z głową krasnoludzie?! Będę musiał poinformować odpowiednie osoby...jeśli zapłacisz adekwatną sumę nie wspomnę o twoim udziale. Pakuj się i swoją towarzyszkę! Zbieraj dupę w troki, póki nie zmienię zdania. - mówił śmiertelnie poważnie.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #411 dnia: 15 Sierpień 2011, 17:38:10 »
Piękny wieczór na spacer. Idź, jeno nie daj się zabić.

Wyszedłeś przed karczmę, dwa księżyce w pełni sprawiały że noc była wyjątkowo jasna. I ciepła, bowiem tutejszy klimat taki był, po porcie  przechadzało się sporo nadzianych "ludzi".

Bierz morgenstern, jest sporo wart. I spierdalaj.

• Zakon Keitai
    • Karta postaci

« Odpowiedź #412 dnia: 15 Sierpień 2011, 17:50:19 »
-Bez ujadania, moi ludzie będą cię pilnować karle. - powiedział kończąc rozmowę. Wziął morgenstern i przypiąwszy do pasa poczekał, aż krasnolud się wyniósł. Wtedy odetchnął i zszedł na dół do reszty.
-Piękny port i wspaniali ludzie, nieprawdaż? - zagaił niezobowiązująco

Offline Arti

• Magnat
  • Reputacja: 572
    • Karta postaci

« Odpowiedź #413 dnia: 15 Sierpień 2011, 17:51:23 »
   Młodzieniec ujrzał brzęczące sakwy. Wszędzie. Przy pasie każdej osoby była przynajmniej jedna. Rekordzista miał nawet pięć sakw które aż prosiły się o zgubienie. Gdy Zeyfar mi pokazywał okradanie innych wydawało się to łatwe. Warto spróbować.
Aerth wszedł w tłum. Co by tu, jakby tu... ÂŁowca zastanawiał się przez chwilę ale nic mu nie przychodziło do głowy. W końcu przypomniał sobie o wyrzutni sztyletów jaką miał na ramieniu. A gdyby tak... . Młodzieniec wyjął z kieszeni kilka monet ( -15 szt. złota ) i rzucił je na chodnik. Dźwięk monet natychmiast zwrócił uwagę ludzi. Każdy rzucił się by zebrać choć trochę monet które ni stąd ni zowąd zmaterializowały się na chodniku. Bogaty nawet po brudny pieniądz sięgnie
Młodzieniec stanął obok grupy ludzi. Wycelował swoją wyrzutnią w jeden z mieszków które bujały się jak jaja byka na wietrze. To musiał być idealny strzał. Gdyby spudłował mógłby zranić kogoś i wszcząć alarm na całe miasto. Wystrzelił sztylet, świsnął obok pasa jednego z gapiów zrywając sznur do którego brzęczące szczęście było przywiązane. Młodzieniec z niesamowitym refleksem sięgnął po nie ręką, chwycił je i znikł w tłumie przechodniów.

Offline Eric

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #414 dnia: 15 Sierpień 2011, 17:53:10 »
- Dobra, to ja migusiem tam sobie skoczę - powiedział i dopił piwo, jako że nie należało zostawiać tego, co dane było za darmo. Mogłoby to urazić karczmarza, a i Diomedes miał w tym interes. Wyszedł zaraz po tym z karczmy na zaludnione uliczki. Widok z przed karczmy był bardzo swojski. Tu dziewka uprawiająca swój zawód za zaułkiem, tam żebracy i pijaczyny, a gdzieniegdzie jeszcze inne zbiry i opryszki. Było ciepło. Tak odmiennie od temperatury w Valfden, która to teraz utrzymywała się na możliwie najmroźniejszych. Górne miasto wypatrzył już z daleka. Nie było to trudnym zadaniem, jako że zarówno obywatele po nim się przechadzający, jak i budynki tam postawione, znacznie różniły się od widoku zaraz po wyjściu karczmy. Młody Nivellen miał nadzieję, że jubiler pracuje także i w nocy, a jeśli nie, to i tak miał zamiar go obudzić. Szedł brukowym chodnikiem między ludźmi odzianymi w typowe dla tego wymiaru stroje, które wyglądały na dosyć bogate. W końcu zauważył coś, co wyglądać mogło na zakład jubilerski. Całkiem niewielki budynek, niemal całkowicie oszklony i ukazujący bogatą wystawę. Oczy Diomedesa od razu przyciągnęły przeróżne błyskotki: od sygnetów począwszy, na diademach i koronach skończywszy. Nivellen zapukał do drzwi.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #415 dnia: 15 Sierpień 2011, 18:02:10 »
Aerth:  zdobyłeś 20zł.

Aerth nauczony: kradzież kieszonkowa, tracisz brązowy talent.

Diomedes: drzwi otworzył Ci ork, i bez słowa wskazał ci niewysoki kontuar za którym stał krasnolud.

Offline Eric

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #416 dnia: 15 Sierpień 2011, 18:04:16 »
Diomedes wzdrygnął się, gdy zauważył orka otwierającego drzwi. Zachował jednak spokój i wszedł do środka. Zielonoskóry wskazał mu kontuar, za którym stał krasnolud. Nivellen rozejrzał się pobieżnie, chwileczkę się zawahał i podszedł do brodacza.
- Dobry wieczór - przywitał się grzecznie. - Czy byłby pan zainteresowany kupnem złotej zastawy? - zapytał bez owijania w bawełnę.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #417 dnia: 15 Sierpień 2011, 18:05:28 »
Ano, byłbym. Jeno szybko bo zamykam zaraz.

Offline Eric

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #418 dnia: 15 Sierpień 2011, 18:08:37 »
- Dobrze. Niech pan chwilę poczeka - powiedział i wyłożył na blat kontuaru spore zawiniątko i wziął się do jego rozwiązywania. Kiedy skończył, ułożył całą złotą zastawę przed oczyma krasnoluda i odchrząknął.
- Proszę. Dwanaście talerzy, sześć kielichów i zestaw sztućców. Wszystko ze szczerego złota. Niech pan wyłoży jakąś porządną sumkę, bo toć rzadka okazja.

Wlicz bonus od Perswazji. ;)

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #419 dnia: 15 Sierpień 2011, 18:12:08 »
Hmm... hmmm... ciekawe... o rzesz w dupe węża! Toć to zastawa rodzinna Imperatora! O tu je znaczek. Nie no... skąd to macie.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #419 dnia: 15 Sierpień 2011, 18:12:08 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18