Autor Wątek: ANKORVAAT: Zapomniane dziedzictwo  (Przeczytany 42776 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Malavon

• Krwawe Kruki
  • Reputacja: 1342
  • Prawda broni się sama
    • Karta postaci

Odp: ANKORVAAT: Zapomniane dziedzictwo
« Odpowiedź #300 dnia: 03 Luty 2012, 15:52:45 »
-Całkowicie się z Tobą zgadzam Strażniku. Zapamiętam sobie twe mądrości. Trudno wzgardzić radą o takiej istoty jak Ty. - odpowiedział i się ukłonił. -Lecz przede mną dopiero początki tej drogi. Jak mówiłeś czeka mnie wiele czasu poświęconego kontemplacji i ciężkiej pracy nad doskonaleniem opanowania Nenangolu.

Offline Koza123

• Obywatel
  • Reputacja: 1380
  • Meeeedyk!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #301 dnia: 03 Luty 2012, 17:20:39 »
Konrad stał na uboczu i przyglądał się zdarzeniu. Kiedy szedł w ślad za Gunsesem mógł podziwiać naścienne płaskorzeźby. Przedstawiały one walkę, czyli (To, co tygryski lubią najbardziej) żywioł młodego łowcy.
-Cóż... Zaczyna się robić ciekawie.- myślał widząc dwa smoki, oraz całą grupę zupełnie obcych mu ludzi.
« Ostatnia zmiana: 03 Luty 2012, 18:11:20 wysłana przez Koza123 »

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #301 dnia: 03 Luty 2012, 17:20:39 »

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #302 dnia: 03 Luty 2012, 18:30:22 »
Robi wrażenie, prawda Konradzie. Rzekł milczący dotąd Aragorn.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

« Odpowiedź #303 dnia: 03 Luty 2012, 18:32:23 »
- Witajcie Smoku i ty Malavonie. Niechcący podsłuchałem waszą rozmowę. No może tylko to co wypowiadał Malavon... Chodzi mi o magię. W Gildii uczymy opanować się jej pięć ścieżek. Niby każda ma w sobie coś wyjątkowego, a mnie jest bardzo trudno wybrać której poświecić swoje życie. Co skłoniło Ciebie Malavonie do ścieżki Wody? Dlaczego odrzuciłeś pozostałe? - starzec spojrzał przenikliwym wzrokiem na elfa.

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #304 dnia: 03 Luty 2012, 19:35:15 »
Isentor sięgnął do kieszeni po fajkę. Nabił ją tytoniem i odpalił. Zaciągał się dymem i podziwiał widoki.

Offline Koza123

• Obywatel
  • Reputacja: 1380
  • Meeeedyk!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #305 dnia: 03 Luty 2012, 19:49:36 »
-Prawda. Czegoś takiego nie widziałem jeszcze nigdy w  życiu. Ani trochę nie przypomina to opuszczonego i zrujnowanego dracońskiego chramu...- powiedział Konrad przypominając sobie ruiny, które jeszcze niedawno miał okazję oglądać.

Offline Malavon

• Krwawe Kruki
  • Prawda broni się sama
    • Karta postaci

« Odpowiedź #306 dnia: 03 Luty 2012, 20:07:39 »
-Witaj. Czemu wybrałem magię wody? Cóż, ogień nie potrafi niczego poza niszczeniem, poza tym posługując się nim łatwo zranić również tych, których chcesz bronić. Magia ognia według mnie jest trudna do kontroli i zbyt chaotyczna żeby się nią parać. Natomiast magia powietrze nie pociąga mnie jakoś. Całe te burze i pioruny...to jakoś nie dla mnie. Zwyczajnie odrzuca mnie magia wiatru. Magia ziemi jest dość neutralna i przydatna. Dzięki niej można wspomóc swoich kompanów, przeżyć samotnie w lesie czy innym trudnym środowisku. - mówił.
-Ja wybrałem magię wody ze względu na swoją naturę i pewną łatwość w kształtowaniu. Woda potrafi przybrać każdą formę jaką tylko chcemy. Poza tym podoba mi się paradoks jej natury. Jak wcześniej wspominałem Strażnikowi, podoba mi się w niej to, że zwykle woda niesie ze sobą życie, lecz jeśli nieodpowiednio traktowana przyniesie ci również śmierć. Sądzę, że Nenangol wymaga największego balansu ducha. - zamyślił się elf

Offline Patty

• Moderator
  • Reputacja: 7093
  • Wszechwiedzy nie mam, lecz wiem różne rzeczy
    • Karta postaci

« Odpowiedź #307 dnia: 03 Luty 2012, 20:12:50 »
Mimowolnie przysłuchiwałam się rozmowie dwóch magów i aż musiałam się wtrącić.
- Malvonie, wybacz, że się wtrącę, jednakże w swoich wywodach nie słyszałam nic o Urangolu, magii ducha. Nie brałeś jej pod uwagę? - spytałam. Nie kierowały mną żadne niegodziwe pobudki, nie chciałam urazić elfa, a byłam po prostu ciekawa. Wszak swego czasu parałam się tą szkołą magii.

Offline Rikka Malkain

• Lord Elekt
  • Reputacja: 2598
    • Karta postaci

« Odpowiedź #308 dnia: 03 Luty 2012, 20:23:38 »
Czekając na dalszy ciąg akcji, Wampir sięgnął do sakiewki. Wydobył stamtąd jedną monetę i podrzucił ją dość wysoko. Przyglądał się jej, gdy leciała, później na chwilę jakby zawisła w powietrzu i szybko zaczęła spadać. Garik bez trudu złapał złoty krążek i powtórzył tę czynność jeszcze kilka razy, wypatrując przy tym jakiejś ciekawej płaskorzeźby, a było ich od groma, na której można by zawiesić wzrok.     

Offline Malavon

• Krwawe Kruki
  • Prawda broni się sama
    • Karta postaci

« Odpowiedź #309 dnia: 03 Luty 2012, 20:50:58 »
-Była dla mnie zbyt niepojęta. O ile dobrze wiem to magowie znający Urangol zajmują się duchami i istotami z domeny Rashera. A czyż od tego nie ma ludzi takich jak Bractwo ÂŚwitu? Rola swoistego inkwizytora nie leży w mojej naturze. Uznaj, że jestem jednym z tych drzewolubnych wielbicieli przyrody i hasania po łące. To prostsze wytłumaczenie wstrętu do istot nieumarłych i innych im podobnych.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #310 dnia: 03 Luty 2012, 21:00:33 »
- Magia Ducha... - Starzec parsknął. - Nie powinna zostać wogóle wrzucona do koszyka z napisem "Magia żywiołów". Bo i co to za rodzaj magii, w której chodzi o duszę i metamorfozę? Nic to ma się do żywiołów. Bliżej jej do Nekromancji. Ale oczywiscie będą tacy, którzy stwierdzą, że skoro przemieniamy się w zwierzątka, to niby natura... A natura jest żywiołem. Zaklęcia przemiany powinny zatem zostać przeniesione do Amarangolu. Te od dusz... Nekromancja.  Jeśli chodzi o mnie to zaczynałem z magią Ziemi. I wybiorę albo ją, albo magię Wody. Magia ognia jest zbyt destrukcyjna i monotonna. A Powietrza mi się po prostu przejadła... Zresztą nigdy nic nie wiadomo, wybór jeszcze przedemną. A szybko on nie nastąpi. Chyba...

Offline Malavon

• Krwawe Kruki
  • Prawda broni się sama
    • Karta postaci

« Odpowiedź #311 dnia: 03 Luty 2012, 21:36:59 »
-Zdaje mi się, że potężni druidzi i władcy wody to rzadkość. Większość woli niszczyć i zostawiać za sobą pożogę.

Offline Izabell Ravlet

• Weteran
  • Reputacja: 4247
  • Darlecio
    • Karta postaci

« Odpowiedź #312 dnia: 03 Luty 2012, 22:01:54 »
 - Urangol jest zdecydowanie inną szkołą magii od reszty żywiołów - rzekł mauren, podchodząc do owej grupy - Jestem adeptem tej właśnie szkoły. Zwą mnie Darlenit. Magia ducha jest inna, i to właśnie to w niej pociąga. Wygląda na taką, bez ładu i składu, a jednak zaklęcia się uzupełniają. Posiada w sobie również pewien paradoks - większość jej zaklęć nie oddziaływuje na duszę, lecz na ciało. A jednak te czary są dopasowane do tej szkoły. Dlaczego? No cóż, ja tego wytłumaczyć nie potrafię. Nie nam dane jest decydować co do dopasowania zaklęć do szkół...

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #313 dnia: 03 Luty 2012, 22:07:13 »
- To prawda Malavonie... Ale dla mnie widok ożywającego ogromnego dębu, który dzięki magii wyrywa się z okowów ziemi by być posłuszny mojej woli, jest widokiem milszym, niż bombardowane meteorytami miasto. Aczkolwiek też jest w tym coś fascynującego. Wydaje mi się, że prawdziwy mag to taki, który zgłębi wszystkie techniki Magii. Te które leczą i ożywiają, ale też takie które niszczą i zabijają. Dopiero poznanie ich wszystkich i używanie z rozwagą świadczą o prawdziwej potędze Maga. Nie można po prostu stanąć obok i powiedzieć sobie, że nie zgłębię tych czarów bo niszczą i są złe. Trzeba je poznać i nauczyć się wykorzystywać z rozwagą. Gdy będziemy mieli nad nimi idealną kontrolę, nie będą już takie straszne.
Tyczy się to również czarnej magii wojowniczko
- spojrzał na Patty. - Nie jest ona taka straszna gdy się jej przyjrzeć z bliska... W końcu ÂŚmierć to również część natury.
W trakcie jego mowy wtrącił Darlenit. I jemu pragnął odpowiedzieć.
- To prawda nie jest nam dane. Ale to my mamy wybór wybrać szkołę. Jeśli ta, którą wybrałeś jest dla Ciebie odpowiednia i z czasem nie będziesz żałował wyboru, to pragnę Ci tylko pogratulować. Nie każdy by się odważył na tą szkołę.

Offline Malavon

• Krwawe Kruki
  • Prawda broni się sama
    • Karta postaci

« Odpowiedź #314 dnia: 03 Luty 2012, 22:18:12 »
-Ale tu już mówimy nie o magach, a o arcymagach mój drogi. Zdaje się, jednak że przed nami długa droga do tego. Nawet nie poznałem dobrze jeszcze swojej ścieżki. Dopiero z czasem będę mógł opanować ją i korzystać z całego potencjału. Teraz ledwo znam jedno zaklęcie, a jeszcze tyle zapisanych i ukrytych w księgach ich czeka. Malavon westchnął na świadomość długiej drogi, jaka przed nim leży.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #315 dnia: 03 Luty 2012, 22:39:27 »
- Całe wieki... - pogładził się po długiej brodzie. Ciekawiło go ile żyje taki ludzki czarodziej, skoro zwykła średnia długość życia dla ludzi wynosiła chyba sześćdziesiąt lat. Nie był jednak tego do końca pewny. Jego ciało miało coś około pięćdziesięciu, i wątpił by mógł nauczyć się wszystkiego przez jedną dekadę, czy nawet dwie. Zdał właśnie sobie sprawę jak ma mało czasu. Czasu, którego nigdy nie liczył gdy był elfem. Czasu, który będzie musiał za wszelką cenę sobie w jakiś sposób kupić. Spojrzał na Isentora. Ciekawe ile on ma lat...

Offline Malavon

• Krwawe Kruki
  • Prawda broni się sama
    • Karta postaci

« Odpowiedź #316 dnia: 03 Luty 2012, 22:43:06 »
-Sadząc po twoim wyglądzie spodziewałbym się, że znasz już co nieco magii. Zaskoczyło mnie zatem, że dopiero decydujesz się na jakąś ścieżkę.

Offline LilithBlade

• Obywatel
  • Reputacja: 1001
  • Carpe Noctum
« Odpowiedź #317 dnia: 03 Luty 2012, 23:17:55 »
Nie reagująca dotąd na nic Maureen stanęła obok również nie szczególnie zainteresowanego całą sytuacją Zeyfara i w końcu postanowiła przemówić.
- Wooooooow....- więcej nie była w stanie z siebie wykrzesać, ogrom tego co się działo wokół ją przerastał. dziwny wymiar, gadający - co prawda za pomocą telepatii- smok i inne istoty -  w tym piękne elfki - doprowadziły do tego, że zazwyczaj wygadana Maureen zaniemówiła.

Portret

O mnie
Będzie niedługo, tylko poczuję nagły przypływ weny

Statystyki ekwipunku

Broń 1
Nazwa broni: Miecz straży
Rodzaj: miecz
Typ: jednoręczny
Ostrość: 15
Wytrzymałość: 11
Opis: Wykuty z 55 sztabek żelaza o zasięgu 0,9 metra.
Wymagania: Walka bronią sieczną [50%]

Broń 2
brak

Broń 3
brak

Broń 4
brak

Odzienie
Nazwa odzienia: Kubrak wędrowca
Rodzaj: brak
Typ: strój
Wytrzymałość: 1
Opis: Uszyty z 100 kawałków lnianego płótna.
Wymagania: brak

Pas
Sakiewka - 100 sztuk złota

Statystyki postaci
Specjalizacje
- Walka bronią sieczną [50%]

Umiejętności nabywane
- brak

Umiejętności rasowe
- Potencjał magiczny
- Potencjał chemiczny
- Ciało z gliny
- Ulubieniec bogów
- Bystry umysł

Magia
-brak

Garderoba

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #318 dnia: 03 Luty 2012, 23:38:12 »
Isentor spojrzał na Elronda, który skupił na nim wzrok.
- O czym tak myślisz stary druhu?

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #319 dnia: 04 Luty 2012, 00:16:08 »
- Bo widzisz Malavonie. Ja umarłem. A z moją śmiercią przepadły wszystkie moje umiejętności magiczne. Zostałem jednak wskrzeszony. W ciele, nie powiem, które mógłby posiadać jakiś doświadczony czarodziej. Ot kaprys.
Wówczas zauważył, że król również na niego spojrzał. A nawet do niego przemówił. Mimo że nie stali za blisko siebie, Starzec dosłyszał słowa Isenntora.
- Dyskutowaliśmy o magii, aż doszliśmy do momentu, w którym zdaliśmy sobie sprawę, że potrzeba bardzo dużo czasu by się wszystkiego nauczyć. Wiem, że ty wiesz wszystko o magii. Dosłownie wszystko. A jesteś człowiekiem i zastanawiało mnie ile zajęła Ci czasu ta nauka, i ile ty właściwie masz lat...

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #319 dnia: 04 Luty 2012, 00:16:08 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
anything