Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Partie polityczne
Sam Ogrodnik:
W Polsce cena cukru akurat nie podniosła się głównie przez tego typu akcje, a przede wszystkim przez polską mentalność. W Polszy ludzie za swoje 1200 złotych próbują kombinować jak by tu przetrwać za marną pensyję. Patrzą w tv - cukier ma drożeć! Myślą - nie będzie nas stać! I wykupują. Nie pojedyncze osoby, a miliony. Wiadomo co się dzieje potem.
Isentor:
--- Cytat: Sam Ogrodnik w 18 Kwiecień 2011, 20:54:23 ---W Polsce cena cukru akurat nie podniosła się głównie przez tego typu akcje, a przede wszystkim przez polską mentalność. W Polszy ludzie za swoje 1200 złotych próbują kombinować jak by tu przetrwać za marną pensyję. Patrzą w tv - cukier ma drożeć! Myślą - nie będzie nas stać! I wykupują. Nie pojedyncze osoby, a miliony. Wiadomo co się dzieje potem.
--- Koniec cytatu ---
Następnie cukru zaczyna brakakować, bo Unia zabroniła produkcji - ceny idą w górę. Ceny idą w górę bo oszuści (pisał Gordiu) chcą na tym zarobić. I mamy to co mamy. Zgrabnie dopełniłeś nasz wątkowy temat cukru. ;)
stefan666:
Wole mój głos oddać na Polską Partię Piwa niż na PO Pis LID SLD LPR Samoobronę. ÂŻadna z tych partii nie ma ani sensownego programu, nie wnosi nic nowego (chyba że Cena cukry 6, 00zl) czy inne genialne rozwiązania. Jeżeli miał bym już iść(a to moje 1 wybory w życiu) to wole w ogóle nie iść. Takie jest moje zdanie.
Mogul:
--- Cytuj ---Ceny rosły również i za rządów PiS. Oczywiście PiSowcy nie rozkradali państwa w tylu miliardach złotych, tak bezczelnie i tak otwarcie. To bywały sporadyczne akcje. Ponadto z dystansem traktowali dyktaturę Brukseli. A teraz co? Bruksela zakazuje Polsce produkcji cukru bo jak twierdzi - macie za dużo. Cukru zaczyna brakować, ceny lecą w górę i mamy sobie sprowadzać cukier z zagranicy. Bo? Bo w Unii ma być wolny rynek i jak masz czegoś za dużo droga Polsko to masz zrobić krok w tył i kupować to od nas. To my mamy się bogacić. Nie Ty.
--- Koniec cytatu ---
po tej wypowiedzi poczułem się tak jakby ktoś nie chciał byśmy się rozwijali.o_O
nie znam się na polityce. Jedynie mam wgląd na nie przez media. PiS mnie nie przekonywał swoimi gadkami i "charyzmatycznym" przywódcą. Byłem za PO do czasu "wpadki" Bronisława. Zostaliśmy całkowicie ośmieszeni przez głowę państwa. Czy dobrze jest że rządzi nami osoba która nie zna poprawnie języka polskiego?
Elrond Ñoldor:
Oj młody człowieku. Co innego znajomość ortografii, a co innego władanie państwem. Nie patrz na politykę przez pryzmat czyiś małych błędów. Nie widzisz wówczas tych największych, skoro "jesteś" za PO i dla Ciebie porażką tej partii była pisownia prezydenta, a nie sposób w jaki dotychczas rządzą. <facepalm>
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej