Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

JoWooD ogłasza upadłość

<< < (4/13) > >>

Neo:
Moim marzeniem jest to, aby markę Gothic wykupił Blizzard. Joowod wkurzył mnie już jak wydal Gothic 3 , który był nudny jak kanapka z masłem :D

Eric:
Szczerze mówiąc - dla fanów tego prawdziwego Gothica, upadek JooWooda może być tylko i wyłącznie dobrą informacją. Ja rozumiem - zarobek jest ważny, ale wciskać niezoptymalizowany, zabugowany, gówniany produkt, którego do beta-testów jeszcze by się przydało obrobić jest zdecydowanie nie fair w stosunku do wiernych fanów serii. Mimo wszystko ja jestem utwierdzony w przekonaniu, że już nic nie wskrzesi dawnego klimatu tej serii.

--- Cytat: Isentor w 09 Styczeń 2011, 21:49:11 ---Gdyby marka Gothic trafiła w ręce studia pokroju BioWare lub CD Projekt Red. Ech złudne marzenia ale to byłby idealny ratunek dla serii.

--- Koniec cytatu ---

Porównywanie BioWare'a do CD Projekt RED jest wręcz nie na miejscu. Ja wiem, że Wiedźmin to świetna gra, ale oprócz niej nasze rodzime studio nie ma się czym więcej pochwalić. Za to BioWare ma mnóstwo takich gier. Wyróżnię Dragon Age, który jest po prostu boski. Choć pewnie oba studia spisałyby się świetnie, to jednak sądzę, że od Gothiców są Piranie i tyle.

Mogul:
tak DA jest boski tylko nie w klimacie Gothica. Jeśli by umieli zmienić super klimat na inny super klimat to ok.;d

Eric:

--- Cytat: Ocian w 10 Styczeń 2011, 15:38:37 ---tak DA jest boski tylko nie w klimacie Gothica. Jeśli by umieli zmienić super klimat na inny super klimat to ok.;d

--- Koniec cytatu ---

Znajdź mi jakąkolwiek grę, która miałaby klimat podobny do pierwszej części Gothica. Nie znajdziesz. Do drugiej tak samo.

Patty:
Boże uchowaj od Bioware. Jakbym się nie przymierzał, a próbowałem ze cztery razy, od DA odbiłem się tak boleśnie, że aż zabolało. Mass Effecty były w sumie fajne, ale bez rewelacji. Jeśli zawartość RPG miałaby być taka sama, jak w ME2, to ja dziękuję.
Ale w sumie to mam takie mieszane ambiwalentne co do upadłości. Niby fajnie, bo w końcu kij im w oko, ale nie wiem, co się stanie z marką.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej