Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

JoWooD ogłasza upadłość

(1/13) > >>

Isentor:

--- Cytuj ---JoWooD wystąpiło w Wiedeńskim sądzie gospodarczym z wnioskiem o zezwolenie na reorganizację kapitału spółki. Oznacza to, że firma złożyła wniosek o upadłość. Cieszy mnie taki obrót spraw. Być może prawa do marki wykupi firma, której zależeć będzie na wydaniu solidnej gry z serii Gothic. Nie zaś na opieszałym wyzysku kosztem fanów serii. Zapraszam do dyskusji na forum.

--- Koniec cytatu ---

Zapraszam do dyskusji. Jakie jest Twoje zdanie na ten temat?

Mogul:
powiem szczerze że jako prawdziwy fan mam mieszane uczucia. Z jednej strony jest mi żal to co stało się z seria Gothic lecz z drugiej mówię dobrze im tak.

Mam nadzieję że to nie zniszczy prawie upadłej serii( uważam że taki jest stan Gothica) lecz podniesie ją.

Isentor:
Gdyby marka Gothic trafiła w ręce studia pokroju BioWare lub CD Projekt Red. Ech złudne marzenia ale to byłby idealny ratunek dla serii.

Mogul:
według mnie tu już nie chodzi o takie firmy. Trzeba zobaczyć gdzie leżał ich błąd. Moim zdaniem ucieczka od tego co fani kochali... Wiadomo o czym mówie, jest tego dużo więc nie będę o tym mówił...
Dla mnie nie musi być jakieś uber pro studio. Ważny byłby powrót do korzeni...

Elrond Ñoldor:
Nosił wilk razy kilka, ponieśli i wilka. Czy jakoś tak co w pełni oddało by debilizm tej firmy. Wydając gówniane gry powinni liczyć się z tym że coraz mniejsza ilość graczy będzie kupowała oryginały, a więc zamiast zysku, produkcja przyniesie straty. Było to do przewidzenia. Dobrze tak tym gniotom :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej