Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
JoWooD ogłasza upadłość
Sajan:
Może to i wredne, ale na pewno większość osób cieszy się z takiego obrotu sprawy, zniszczyli serię Gothic, to teraz mają za swoje.Podobno PB ma jakieś tam jeszcze prawa do serii, pewnie małe, no ale fajnie jakby do nich wróciła ta seria, choć kto wie czy by chcieli, teraz robią Risena 2, tak czy siak sądzę, że jeżeli JoWooD zbankrutuje(mają tam jeszcze jakieś 90 dni) to ktoś wykupi tą markę i zrobią powrót do korzeni gothica, w stylu jedynki, czy dwójki!
Aroslaw:
Szkoda, że upadli.. Aracania może nie była rewelacyjna ale trzeba przyznać to szczerze kaszaną też nie. Grałem przeszedłem i byłem zadowolony. Skoro upadli to nie widzę w takim razie innej opcji jak całkowity powrót praw serii Gothic do PB niech kontynuują serie z Risenem zrobią co zechcą może połączyć jakoś fabułę obu serii nie wiem czy to możliwe jeszcze nie ukończyłem Risena ale Gothic3 to jest gra na każdą porę roku, każdy dzień nigdy się nie znudzi..
Khaleb:
No,w końcu JoWood odchodzi do historii. Chyba jedna z lepszych wiadomości dotyczących serii Gothic.
Mniej wyzysku,więcej zaangażowania,a nie byłoby tej sytuacji,ale chciwy dwa razy traci i w tym przypadku widać to jak na dłoni. Mam nadzieję,jak chyba każdy fan serii,że taki materiał na grę,jak tytuł Gothic,trafi szybko do na prawdę dobrego studia,gdzie położą większy nacisk na fabułę, bo dla mnie grafika to sprawa drugorzędna. Liczę na to,że znowu zagramy Bezimiennym, może w prequelu ;)
Pozostaje mieć nadzieję i czekać na dalszy rozwój wydarzeń.
Mogul:
niewazne. Nie zauważylem ze na stronie glownej jest link. To ciekawe co bedzie z G.
fajnie by bylo jakb zrestartowali serie... nieh rybki Gothica znow odzyskaja!
Sacrodyn:
Faktycznie jak grałem w gothic 1, 2 i nk to była super fabuła, muzyka klimatyczna i gra wciągała jak bagno. Przy G3 zostałem trochę zniechęcony brakiem optymalizacji i dopiero po wszystkich poprawka byłem zadowolony, choć nie w dzikiej euforii. Natomiast jak przeszedłem Arcanię to w nią da się grać, ale tylko pod warunkiem, że się zapomni, że ma w tytule Gothic. Za dużo Arcanii brakuje do Gothica. Poza tym najzwyczajniej w świecie gra za szybko się kończy, poczułem się, że ktoś mnie robi w bambuko i chce wyssać tylko moje pieniądze z kieszeni. Mam tylko nadzieję, że jeśli ktoś weźmie tą serię pod swoje skrzydła to albo "postawi ją na nogi" albo zrobi coś jeszcze lepszego na jej podstawie i po przejściu gry "gęba" nie będzie się zamykał z zachwytu i będzie to na prawdę duże "WOW!" :) .
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej