Autor Wątek: Tajemnice Starożytnych IV - Klucz ÂŻycia  (Przeczytany 33507 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hagnar Wildschwein

• Obywatel
  • Reputacja: 902
  • Ostatni Cyc
    • Karta postaci

Odp: Tajemnice Starożytnych IV - Klucz ÂŻycia
« Odpowiedź #160 dnia: 07 Styczeń 2011, 16:35:20 »
-Tak jest!- odparł krasnolud i z wyraźną ulgą powitał przerwę w podróży i tłuczeniu się rozklekotanym wozem. Ruszył więc szybko na trakt i kierował woźniców na polanę. Zakomenderował by ustawić wehikuły w zwartym szeregu by w razie przymusowego odwrotu bezproblemowo ruszyć z majdanem. Wydzielił również fragment przyszłego obozowiska, by nie został zastawiony ni namiotami ni kociołkami, a stanowił wylot z centrum obozu.
-Tam możeta się lokować- powiedział do wojaków wskazując ręką na teren wokół wozów, które z wolna zajmowały swoje pozycje.

Offline Eric

• Weteran
  • Reputacja: 7717
  • Pay respect, minor peasant!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #161 dnia: 07 Styczeń 2011, 16:37:06 »
Diomedes kręcił się chwilę nie wiedząc co ze sobą zrobić. Podbiegł więc do wozu, do Domenica i zapytał go czy nie może mu przypadkiem w czymś pomóc.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #161 dnia: 07 Styczeń 2011, 16:37:06 »

• Obywatel
  • Ostatni Cyc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #162 dnia: 07 Styczeń 2011, 16:46:59 »
-Jeśliś chętny to szybko pobiegnij mi po obozowisku i najbliższej okolicy. Zobacz czy nie ma czegoś ciekawego... Od bagienka przez gniazdo os, a na gnijącym truposzu kończąc.- odrzekł Diomedesowi, który zakręcił się w pobliżu miejsca, w którym krasnolud jako tako starał się zorganizować obozowisko.

Offline Eric

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #163 dnia: 07 Styczeń 2011, 16:50:59 »
Prośba krasnoluda wydała się Diomedesowi co najmniej dziwna. W końcu co mógłby niby tu znaleźć? Ale cóż, chciał się na coś przydać, więc nie wyjawiając zdziwienia począł przeszukiwać okolice obozu. Jego uwagę przykuwała tajemnicza świątynia, na którą zerkał co chwilę. Biegał w tę i we w tę, jednakże nic ciekawego jakoś nie mógł znaleźć.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

« Odpowiedź #164 dnia: 07 Styczeń 2011, 16:58:17 »
- Nie jest mądrze mówić że ktoś urodził się gorszym. Ty tak zrobiłeś Ocianie i było to głupie, ale jakże często spotykane w naszej rasie. Co rusz natrafiam na wampira który robi użytek ze swojej mocy tylko po to by zaimponować innym. Nie wiem czemu ale ja tak w ten sposób tego nie odczuwam. To kim się staliśmy nie wywyższa nas ponad wszystkich. Nie jesteśmy niezwyciężeni. Niemniej jednak jesteśmy potężni. Jednak najważniejszą miarą jaką powinno określać się inne istoty jest potencjał twojego umysłu. Swoją złość, niecierpliwość i energię kieruj negatywnie w stronę głupców niezależnie do jakiej rasy należą. Gdy natomiast będą chcieli stanąć z tobą w szranki, a ty nie będziesz dostatecznie silny, twój umysł da Ci niespotykaną przewagę. Jest on bronią potężniejszą niż mithrilowe ostrze i piorun kulisty. Zapamiętaj to - odpowiedział podopiecznemu.
Następnie zwrócił się do pozostałych.
- Chcecie usłyszeć opowieść o Gaii? Postaram się wam ja streścić na podstawie tego co zapamiętałem z wampirzych kronik. Wydaje mi się że Gunses nie miałby nic przeciwko.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Reputacja: 11794
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #165 dnia: 07 Styczeń 2011, 17:01:32 »
Zeleris kiwnął głową do Aragorna, dając potwierdzenie, przyjęcia polecenia. Formalnie był co prawda nowicjuszem, lecz nie informował o tym dowódcy ekspedycji. I tak pewnie to wiedział. Zeskoczył z konia i podszedł do Nikolaia.
- Z chęcią jej wysłucham. Nie zaszkodzi poznać waszych początków, a może być nawet to przydatne. - rzekł do wampira.

Offline Eric

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #166 dnia: 07 Styczeń 2011, 17:05:29 »
- Chyba nic tu nie znajdę... Tak jak zresztą się spodziewałem - powiedział do siebie i pobiegł powiadomić o tym Domenica. Po chwili krótkiej rozmowy podszedł bliżej do Nikolaia, który miał zamiar opowiedzieć Legendę o Gaii. Usiadł wygodnie na ziemi i czekał na opowieść.

Offline Anette Du'Monteau

• Zakon Keitai
  • Reputacja: 12877
  • Ktoś i każdy, to moje imię.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #167 dnia: 07 Styczeń 2011, 17:11:20 »
Zeyfar zajął się rozbijaniem namiotów i porządkowaniem obozowiska. Mimo, że był sierżantem lubił pomagać najemnikom i braciom w swych zwykłych obowiązkach. Gdy zatrzymał się na chwilę odpoczynku wziął głęboki łyk naparu babki Fenneny. Rozejrzał się po całym zamieszaniu jakie tworzyła kompania. Zadumał się na chwilę oglądając tajemniczą świątynie. To nie ma moją głowę. - rzekł sam do siebie. Teraz kroki swe skierował do lasu, a żeby nazbierać jakiegoś chrustu czy drewna na ognisko.

• Obywatel
  • Ostatni Cyc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #168 dnia: 07 Styczeń 2011, 17:15:19 »
//Myślę, że to zależy od Aragorna czy coś znalazłeś czy też nie :P.

Offline Eric

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #169 dnia: 07 Styczeń 2011, 17:20:33 »
\\ Nie chce mi się czekać, Nikoś opowieść wykminił...

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #170 dnia: 07 Styczeń 2011, 17:27:45 »
//Nic nie znalazłeś

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #171 dnia: 07 Styczeń 2011, 17:32:46 »
Nikolaia zadziwiło jak to ochoczo oblegli go towarzysze chcąc usłyszeć opowieść o powstaniu jego rasie.- No dobra. Nie jestem wspaniałym mówcą czy bardem, ale postaram się by każdy zrozumiał moje słowa.
Jak każdy elf wie, na początku powstania tej rasy, grupy rodzin elfickich łączyły się Domy. I tak był Dom Yarnessa, a gdy ten został zabity na wojnie, miejsce w zgromadzeniu Domu zajęła jego małżonka Gaia. Tutaj następuje wątek miłosny gdyż przedstawiciel Domu Oriona - Orian zauroczył się w Gaii, ale ta kochając swojego zmarłego męża odprawiała adoratora który w końcu popełnił samobójstwo. Syn Oriana wówczas przeklął samą Gaię i jej potomstwo. I właśnie o tej mocy mówię, czarodzieju, gdyż nie były to Drakońskie inkantację, były to zwykłe słowa. Zwykłe słowa, które odmieniły przyszłość świata. Tak się stało że Gaia po krótkim czasie zmarła, a jej piątkę potomstwa ugryzły nietoperze zarażone śmiercionośną chorobą. Jednak pomimo tego że potomstwo Gaii powinno umrzeć, słowa klątwy utrzymały ich w martwym bycie. Jednak ten byt stał się bardzo potężny. Stał się tak potężny że elfy ze strachu musiały wypędzić swoich dawnych braci.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #172 dnia: 07 Styczeń 2011, 17:47:36 »
-Ciekawe, naprawdę. Jednakże nadal ciężko mi uwierzyć w tę legendę.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #173 dnia: 07 Styczeń 2011, 17:48:16 »
Flamel wysłuchał opowieści. Szczerze powiedziawszy nie wyglądała mu na prawdziwą. Była zbyt... nieżyciowa i typowa dla legend. Mag jednak nie powiedział tego. Gdy Nikolai skończył opowiadać, Zeleris skomentował.
- Teoretycznie "Drakońskie inkantacje" również są "zwykłymi słowami". Tyle że w innym języku. - uśmiechnął się, by dać znać że jego słowa nie są do końca poważne. - No i lekko wsparte magią. Wspomniane klątwa również musiała być wsparta magią. Czysta mocą zrodzoną z żalu, gniewu i nienawiści. To są potężne uczucia, które mogą wpływać na rzeczywistość. W ten czy inny sposób. Hmm... z drugiej strony bezpośrednia przyczyna klątwy, mogła być też interwencja jakiegoś bóstwa. - należało wybaczyć młodzieńcowi, że analizuje legendę. Taki po prostu był w przypadkach związanych z magią.

Offline Eric

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #174 dnia: 07 Styczeń 2011, 17:50:13 »
- Legenda jak każda inna... Cóż żyjemy w świecie, w którym nie ma rzeczy niemożliwych, więc prawdopodobieństwo tego, że właśnie tak powstały dzieci nocy jest dosyć wysokie. Magia jest zaiste potężna, że mogła zrodzić rasę taką jaką są wampiry. Przerażające. Dobrze mieć maga w drużynie...

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #175 dnia: 07 Styczeń 2011, 17:58:45 »
Zeleris uśmiechnął się.
- Nie "mogła", druhu. - rzekł. - Ona na pewno przyczyniła się do powstania wampirów. Ona i ewolucja. Wątpię bowiem, by sama ewolucja mogła stworzyć tak... wyjątkowe istoty. - wyjaśnił. - I nie wiem czy tak dobrze jest mieć mnie w drużynie. Oczywiście przydam się na tyle, na ile zdołam, lecz do mocy zdolnej stworzyć nowa rasę trochę mi brakuje. Ale kto wie? Może kiedyś wykreuję jakaś porządną konkurencję dla dzieci nocy? Nazwę te istoty... kroolikami! - dodał i zaśmiał się.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #176 dnia: 07 Styczeń 2011, 18:00:17 »
-Ehhh ci magowie...  <facepalm>

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #177 dnia: 07 Styczeń 2011, 18:04:34 »
- Oczywiście w to, czy owa legenda jest prawdziwa, musimy zaufać kronikarzom. Ale jakby nie patrzeć ma ona chyba trzydzieści tysięcy lat. To bardzo długi czas, nawet według elfiej miary, mam rację Sir Aragornie?

Offline Eric

• Weteran
    • Karta postaci

« Odpowiedź #178 dnia: 07 Styczeń 2011, 18:06:25 »
Diomedes zaśmiał się głośno widząc Flamela i Aragorna.
- Widzę, że nie brak Ci poczucia humoru towarzyszu! Aragornie, wziąłeś jego wypowiedź chyba za bardzo poważnie. A jakże masz zamiar te krooliki potworzyć, Flamelu?

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #179 dnia: 07 Styczeń 2011, 18:10:41 »
Flamel wciąż szczerząc zęby odparł.
- No tego jeszcze nie wiem. - rzekł. - Ale mam w końcu całe życie na prowadzenie badań i eksperymentów. Kiedyś do tego dojdę.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #179 dnia: 07 Styczeń 2011, 18:10:41 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18