Tereny Valfden > Dział Wypraw

Tajemnice Starożytnych IV - Klucz ÂŻycia

<< < (7/90) > >>

Hagnar Wildschwein:
-Nie rozkazuj mi człowieku! Lepij pewnie nadstawić karku i oddychać coby krew szybciej płynęła i pozwolić się wyssać z sił, honoru i spuścizny po rodzie...- rzucił na słowa Diomedesa. Przyznać trzeba, że starał się uspokoić, nie wypada mu wszak zarżnąć młodego. Przynajmniej nie w mieście.
-Twoja zaś nieprzemyślana decyzja zgubna dla ciebie... Tylko, że ja padnę w szeregu z kamratami i modłem na ustach. Bogowie istnieją, a ich łobecność jest na ręki wyciągnięcie! Nie porzucaj ich z taką lekkością.- tutaj zmierzył spojrzeniem młodego wampira, który zbluzgać już zdążył wszelkie siły wyższe

Eric:
- Nie chciałbym abyś pomyślał, że nie czuję do Ciebie szacunku krasnoludzie. Podziwiam Cię, za Twoje oddanie, honor i waleczność, ale pamiętaj, że ta wyprawa miała co innego na celu niż sprzeczki między rasami. Jeżeli chcemy ukończyć ją pomyślnie to musimy trzymać nerwy na wodzy, innego rozwiązania nie ma. No chyba, że pozabijamy się wszyscy nawzajem, co najlepszym rozwiązaniem nie jest.

Dragosani:
- Nie żebym zabraniał wam wyrażać swoją opinię... - odezwał się milczący do tej pory Flamel. - Ale mogli byście z łaski swojej, trzymać języki na wodzy? - zasugerował. Odrzucił wzrokiem zebranych. - Z tego co wiem, ta wyprawa i tak będzie niebezpieczna, więc nie warto jeszcze zwiększać zagrożenia bezsensownymi, wewnętrznymi kłótniami. - wyjaśnił. - Mamy być zgranym zespołem, a tera takiego nie przypominamy.

Eric:
- Dokładnie to samo starałem się im przekazać, ale nie sądzę, żebym mógł ugasić temperament krasnoluda. A przynajmniej nie byłoby to łatwe.

Mogul:
- Mój ojciec ma już duże doświadczenie, ja nie ma go prawie wcale... Możliwe, bogowie istnieją lecz nad wampirami nie mają władzy. Honorowa śmierć Domenicu jest najlepsza. Nieważne jakie masz cele, w co wierzysz, z kim pracujesz ważny jest fakt że chcesz oddać swe życie w obronie swych przyjaciół i poglądów, chcesz oddać życie za to w co wierzysz.To jest honorowa śmierć.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej