Tereny Valfden > Dział Wypraw
Tajemnice Starożytnych IV - Klucz ÂŻycia
Anette Du'Monteau:
-Szukamy kolejnego monolitu. Są to swego rodzaju wrota. O ile dobrze pamiętam draconi je pozostawili. Lecz nie mogę być pewny, kwestię czym są pozostawię Aragornowi. On jest prawdziwym specjalistą. A po bitwie oczywiście będziemy musieli go odszukać. Mam na myśli monolit oczywiście, nie Aragorna. Hmm, ten miód już miesza mi w myślach. Trzymaj. - odparłem i podałem butelkę miodu Diomedesowi. Wstałem rozprostowując swoje kości. rzuciłem okiem na konwój za nami po czym wróciłem do pozycji siedzącej.
Eric:
- Cóż skoro to swego rodzaju wrota to raczej rzucają się w oczy... No chyba, że Draconi mają jakieś dziwne upodobania jeżeli o architekturę chodzi, ale skoro Aragorn ma w tym doświadczenie to i z tym nie powinno być problemu. Ciekawi mnie jeno z kim będziemy walkę toczyć... Jacyś inni 'kolekcjonerzy' monolitów? - odparł Diomedes i pociągnął kolejnego łyka miodu - Zaprawdę świetny trunek! Dziękuję Ci bardzo Zeyfarze - rzekł z błogim uśmiechem na twarzy.
Anette Du'Monteau:
Odwzajemniłem minę Diomedesa uśmiechem.
-Ależ proszę Cię bardzo.
-Zgromadzenie Angelosa. Nie zbyt przyjemni ludzie. Spotkanie z nimi nigdy nie wypadnie dobrze jeśli nie masz miecza czy topora pod ręką. Potrafią z fanatycznym zapałem służyć swym dowódcom i bez mrugnięcia okiem wykonać każdy rozkaz. Wydaję się, że oni również poszukują monolitów. Tylko nie wiemy w jakim celu dokładnie.
Eric:
- Tacy ludzie są najgorsi... Są jak zwyczajne maszyny bez uczuć. Okropne... Jak myślisz, ile czasu zajmie nam wędrówka? Niecierpliwię się na myśl o bitwie przy użyciu tych cudeniek - tu Diomedes wskazał na maszyny przywiezione przez Aragorna - A jak wiesz niecierpliwość nieco wydłuża czas oczekiwania...
Anette Du'Monteau:
-Cierpliwość jest cnotą, powiadają. Mi jej dano przy narodzinach sporo na szczęście. A drogi sporo przed nami, jedziemy praktycznie na samo południe wyspy. Zwykle trafiała się jakaś rozrywka podczas podróży i nie mam tu na myśli bójek.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej