Tereny Valfden > Dział Wypraw

Mądrość i Prawda

<< < (10/74) > >>

Gunses:
- Naturalnie Baronie - odrzekł Cadacus w stronę Aragordna - Termin ustaliły po powrocie z wyprawy. Tematykę również.
- Czołem Panie Arves! Spotykamy się ponownie... - rzek Gunses z przekąsem - Taaak. To Pan, jak mógłbym się mylić. Już wielokrotnie widywałem Pana, kiedy polowałem w puszczy u podnóża naszych gór. Jednakże z bardzo daleka i nie chciałem Pana niepokoić - po czym rzekł - Tak. Będzie zimno. Będzie ciemno. Jak można narzekać?

Gordian Morii:
-Ja wiedziałem, że lubisz ciemność ale, żeby zimno?- zdziwił się elf słysząc to co powiedział Cadacus.
-A i mam też do Ciebie Gunsesie małą prośbę ale z tym poczekam gdyż widzę, że Anv ma jakąś sprawę do Ciebie.

Gunses:
- Wampiry to istoty kochające zimno ścian, murów, zimno wiatru, deszczu i śniegu. Jak wiesz, ogień jest naszym wrogiem więc im zimniej tym lepiej. Tak w celu rozwiania wszelakich wątpliwości, a w sprawie Twej prośby. Racz pamiętać, że przyjaciele w mej hierarchii są zaraz po królu i mych Dzieciach. A Anvarunis nie jest ani królem ani mym Dzieckiem Krwi. Zamienię z nim słowa w odpowiednim momencie. Teraz jednak proszę, mów jaką miałeś sprawę?

Anv:
- Czyli porozmawiamy później, teraz nie zmierzam wam przeszkadzać. - rzekł krótko Anv i przynaglił konia. Podjechał na tyle blisko aby być tuż za Aragronem.

Gordian Morii:
-Skoro tak.- rzekł wyginając usta w lekkim półuśmiechu. - Na ostatniej wyprawie, której organizatorem był Aragorn natrafiliśmy na dziwny napis, który jak później nam wyjaśniłeś był zdaniem spisanym w starożytnym języku wampirów. Osobiście bardzo interesują mnie starożytne języki więc bardzo chciałbym dowiedzieć się o nim czegoś więcej. Jeśli istniałaby taka możliwość to chciałbym byś zapoznał mnie z tym językiem.- powiedział i nie czekając na odpowiedź dodał - Oczywiście jeśli jest to jakaś tajemnica lub język ten mogą poznać tylko wybrani to zapomnij o mojej prośbie i wybacz, że ona w ogóle kiedyś istniała.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej