Tereny Valfden > Dział Wypraw

Mądrość i Prawda

<< < (51/74) > >>

Hagmar:
-Dla ciebie baronie Aragornie człowieku, nie uważam bronienia ojczyzny za coś głupiego. Za wolność Elanoi wielu oddało życie, ale gdy przyszło utrzymać kraj...wszyscy mieli to gdzieś.

Altair:
Altair parsknął głośno śmiechem.
- Nie drwij ze mnie, elfie. Odnoszę się w tym momencie do sprawy, kiedy mówiłeś, że walczyłeś po stronie orków w Myrtanie. Chodzi mi o to, jak argumentowałeś tą sprawę. Według mnie to było głupie, ale nie mnie cię oceniać, wampirze. A żądanie bym zwracał się do ciebie z tytułem jest równie głupie, co szczycenie się tytułem. A najgłupsze to chyba uważanie, że o wartości człowieka świadczy jego tytuł, elfie Aragornie. - przez moment patrzył jeszcze w oczy elfa, po czym oddalił się nieco...

Hagmar:
-Jestem elfem jakbyś raczył zauważyć, i dobrze radze okaż szacunek komuś kto ma jednak więcej wiosen i wie więcej o życiu i sprawach takich jak rodzina, honor, ojczyzna czy wybór dla kogo i za co warto walczyć. Tytuł mój świadczy tylko o tym iż jestem urzędnikiem państwowym, tak to określe.

Altair:
//a no pomyliło mi się z Aerandirem :), mój błąd

Altair odwrócił się jeszcze słysząc słowa elfa, stuknął palcem w skroń.
- Jakość, nie ilość, elfie - zakończył dyskusję.
Przejeżdżając obok Peanuta, mrugnął lewym okiem i uniósł kąciki ust w niemal niezauważalnym uśmiechu. Wysunął się do awangardy.

Szarleǰ:
- Tytuły, odznaczenia i inne tego typu rzeczy nie świadczą o człowieku. Podjął Peanut przysłuchując się rozmowie Aragorna i Altaira. - Nie twierdzę, że takowe dostaje się za darmo. Ale pieniądze i szlachetne urodzenie również często są powodem tego, że co poniektórzy mogą się czuć "lepsi" od innych. Oczywiście ani ty, Aragornie, ani ty Altairze nie zdobyliście tytułu szlacheckiego za darmo, jednak chyba nie jesteśmy w odpowiednim czasie ani miejscu, by zwracać się do siebie per "baronie". Jeśli się mylę, to mnie poprawcie, ale wydaje mi się, że Altair też jest odznaczony tytułem rycerskim, mam rację? Swoją drogą Altairze, z tego co kojarzę w Myrtanie od pokoleń wszyscy szlachcice miał żony... Tak mi przeszło przez myśl... czy ty kiedyś byłeś żonaty?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej