Tereny Valfden > Dział Wypraw
Mądrość i Prawda
Vitnir:
Aerandir podszedł do koni oglądając każdego z nich, wybrał wierzchowca o czarnej sierści, wydał mu się ze wszystkich najodpowiedniejszy dla niego. Wampir pogładził łeb zwierzęcia, po czym wskoczył na grzbiet rumaka. Poprawił miecz u boku, po czym rozkazał koniu oddalić się nieco od reszty, by spoglądać na zebranych czy wszyscy są gotowi do wymarszu.
Anv:
Anv także postanowił wybrać sobie konia puki to jeszcze możliwe. Po chwili oględzin wybrał czarnego rumaka, którego potem dosiadł. Gdy był już gotowy, spojrzał na resztę drużyny.
Dragosani:
Zeleris czekając na kolejnych członków wyprawy popijał miód i jadł pieczeń. Każdego z przybywających witał skinieniem głowy. Przynajmniej tych których znał... A tym których nie znał, przedstawiał się. Gdy nastał czas by wyruszyć, Mistrz Gordian nakazał by wszyscy wyszli i wsiedli na konie. Flamel tak też uczynił. Wyszedł z izby i prawie że zwinnie wskoczył na jednego z wierzchowców.
Szarleǰ:
W oddali wszyscy dostrzegli sylwetkę człowieka. Kilka chwil później nieznajomy nabrał kształtów i kolorów, dzięki czemu wszyscy zorientowali się kto nadchodzi. Przynajmniej ci, z którymi miał już kiedyś przyjemność. Peanut de Silverhold widząc poruszenie wśród towarzyszy przyspieszył kroku, by się nie spóźnić. Gdy wreszcie dotarł do grupki wojowników rzekł donośnym głosem.
- Witajcie wszyscy! Wybaczcie mi spóźnienie, ale miałem trochę pracy i nie mogłem wcześniej.
Po tych słowach podszedł do Altaira, uścisnął mu dłoń i z szerokim uśmiechem na ustach powiedział:
- Cieszę się, że będziemy mieli okazję razem wyruszyć w bój. Mam nadzieję, że nie ostatni raz.
Po krótkiej wymianie zdań, Peanut oddalił się od Altaira i podszedł do dużego, czarnego rumaka. Poklepał go po karku po czym szepnął mu na ucho: - Mam nadzieję, że mnie nie zawiedziesz.
Portret:
Ekwipunek:
Broń 1: brak
Broń 2:
Nazwa broni: Uderzenie wiatru
Rodzaj: łuk
Zasięg: 50 metrów
Precyzja: 40%
Opis: Wykonany z 50 kawałków drewna.
Wymagania: Walka bronią dystansową [50%]
Cena: 40 sztuk złota
Broń 3:
Nazwa broni: Miecz obywatela
Rodzaj: miecz
Typ: jednoręczny
Ostrość: 13
Wytrzymałość: 6
Opis: Wykuty z 55 sztabek mosiądzu o zasięgu 0,9 metra.
Broń 4:
Nazwa broni: Złowróżbny szept
Rodzaj: sztylet
Ostrość: 13
Wytrzymałość: 6
Opis: Wykuty z 25 sztabek mosiądzu o zasięgu 0,3 metra.
Odzienie:
Nazwa odzienia: Kubrak wędrowca
Rodzaj: brak
Typ: strój
Wytrzymałość: 1
Opis: Uszyty z 100 kawałków lnianego płótna.
Pas:
Nazwa: Eloshru
Rodzaj: runa wody
Opis: Po wypowiedzeniu przez Ciebie nazwy runy, w wolnej dłoni wytwarza się kula wody, która po chwili przekształca się w wodny pocisk. Zasięg pocisku jest zależny jedynie od rzucającego. Pocisk, podobnie jak kamień, leci tak daleko jak zostanie rzucony. Czar może być manipulowany umiejętnościami magicznymi typu telekineza, psionika i mortokineza. Po trafieniu w cel, pocisk rozbija się przewracając, ogłuszając lub uszkadzają mu kości poprzez stłuczenie.
Inne:
2 x
Nazwa broni: Nóż na wilki
Rodzaj: sztylet
Ostrość: 15
Wytrzymałość: 11
Opis: Wykuty z 25 sztabek żelaza o zasięgu 0,3 metra.
Wymagania: Walka bronią sieczną [50%])
Broń z wyprawy/zadania jest zepsuta, do przetopienia w hucie.
Statystyki:
Specjalizacje:
[*]Walka bronią sieczną 50%
[*]Walka bronią dystansową 50%
[*]Używanie zbrój miękkich
[/list]
Umiejętności nabywane:
[*] Akrobatyka
[*] Kradzież kieszonkowa
[*] Medyk
[/list]
Umiejętności rasowe:
[*] Potencjał magiczny
[*] Potencjał chemiczny
[*] Ciało z gliny
[*] Ulubieniec bogów
[*] Bystry umysł
[/list]
Grison:
Revert poklepał jednego z koni po grzywie starając się na podstawie stanu włosia orzec, czy koń jest zadbany. Jeszcze jako dzieciak lubił te zwierzęta. Czy to dla jazdy, czy to dla szlachetnego wyglądu, czy również... dla ich smacznego mięsa. Chwilę po tym mag siedział już na rumaku sposobiąc się do jazdy. Revert'owi nie widziało się leżeć w jakiejś kałuży, toteż nim wyrwał ostro z kopyta postanowił sprawdzić, czy koń reaguje na komendy ustne i manualne tak jak się od niego oczekuje...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej