Autor Wątek: Mądrość i Prawda  (Przeczytany 38039 razy)

Description:

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

Odp: Mądrość i Prawda
« Odpowiedź #120 dnia: 30 Listopad 2010, 15:00:43 »
- Interesujące - rzekł Gunses - Choć nieco szalone. Ja inaczej patrze na świat. Nie chciałbym obudzić się za kilka tysięcy lat. Bałbym się, że moi przyjaciele nie żyją. ÂŻe mogli potrzebować mej pomocy, a mnie wtenczas nie było. ÂŻe nie żyją idee jakie wspieram. ÂŻe skończył się świat jaki znam i jaki akceptuję. Nie chcę czegoś takiego. 

Offline Hagmar

• Obywatel
  • Reputacja: 16508
    • Karta postaci

« Odpowiedź #121 dnia: 30 Listopad 2010, 17:20:35 »
-Rozumiem, tylko widzisz ja nie mam rodziny, rodu, czy też klanu.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #121 dnia: 30 Listopad 2010, 17:20:35 »

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #122 dnia: 30 Listopad 2010, 17:30:11 »
- Jednak masz przyjaciół, jakąś ideologię o którą się martwisz. Masz teraźniejszość, która nie zawsze będzie taka sama. Jest wiele rzeczy, które bynajmniej dla mnie stoją przed takim wyborem, o jakim mówiłeś.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #123 dnia: 30 Listopad 2010, 17:37:36 »
-Może i masz rację. Wiesz że nie raz mówisz jak ktoś bardzo stary? Z ogromnym bagażem doświadczenia.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #124 dnia: 30 Listopad 2010, 17:49:35 »
- Nie wiem. Ja sam tego nie zauważam. Pewnie dla tego, że to dla mnie naturalne. Ale widzę po ludziach, z którymi rozmawiam, że gdy pojawiam się w towarzystwie ich twarze tężeją, przybierają posągowego kształtu. Czasem mnie to drażni. Czasem pomaga...

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #125 dnia: 30 Listopad 2010, 17:58:33 »
-To dla tego że...hmm...polubiłeś życie w wyższych sferach. Ja z kolei nie.

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Reputacja: 10161
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #126 dnia: 30 Listopad 2010, 18:02:23 »
Gordian przysłuchiwał się temu wszystkiemu uważnie i w końcu rzekł - Kto chce niech odpocznie w karczmie, kto woli podróż ze mną by zbadać ten dym to zapraszam. Nie będziemy dyskutować nad tym miesiąc.
Klepnął konia w szyję i ruszył w kierunku kłębiącego się dymu, którego źródło skryte było jeszcze za pagórkiem. Koń elfa mimo tego, że zziębnięty parł przed siebie zachęcony ponagleniami elfa..

//: Zdecydować się kto gdzie jedzie. Koło karczmy robić biwak i jeść ze mną zakręcać i ponaglać konie. Od teraz nie będzie głosowań bo za długo to nam schodzi.

Offline Hagmar

• Obywatel
    • Karta postaci

« Odpowiedź #127 dnia: 30 Listopad 2010, 18:08:40 »
-Wybacz Gunsesie. Heja! Elf ponaglił konia jadąc za Gordianem

Offline Dragosani

• Moderator
  • Reputacja: 11794
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #128 dnia: 30 Listopad 2010, 18:08:58 »
Zeleris od dłuższego czasu nie odzywał się, kontemplując martwą naturę w postaci przydrożnych kamieni i popijając piwo. Skończyło się w końcu, więc mag rzucił butelkę na wóz, by nie zaśmiecać okolicy. Nie żeby jakoś przesadnie dbał o środowisko, po prostu w towarzystwie wolał nie wyjść na prostego chama. Popędził konia i podjechał do Gordiana.
- Pojadę z tobą, Mistrzu. - rzekł. - Zmęczony nie jestem, a może przydać się tam każda pomoc. - dodał jeszcze.

Offline Szarleǰ

• Krwawe Kruki
  • Reputacja: 3462
    • Karta postaci

« Odpowiedź #129 dnia: 30 Listopad 2010, 18:11:39 »
Peanut ponaglił konia kierując go w stronę Gordiana.
- Ja chętnie sprawdzę, co się tam dzieje. W końcu prze przyjechałem tutaj po to by przesiadywać w karczmach. A koń... Zadumał się na chwilę oglądając swojego wierzchowca. - Wygląda na całkiem sprawnego. Powiedział. Po chwili jechał u boku Gordiana.
« Ostatnia zmiana: 30 Listopad 2010, 18:17:26 wysłana przez peanut. »

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #130 dnia: 30 Listopad 2010, 18:12:31 »
-Dobrze Zelerisie.- odparł elf - Ten dym bardziej przypomina pożar jakiegoś gospodarstwa niźli podpalenie lasu. Sam smolisty kolor nie pasuje do płonących drzew.- dodał i ponaglił jeszcze bardziej konia.
Gdy obaj magowie wyjechali na pagórek ujrzeli płonący dwór szlachecki. Płonął dom i wszystkie zabudowania wokół niego.
-No i mamy wyjaśnienie sprawy.- rzekł przystając na chwilę. -Trzeba biedakom pomóc.

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #131 dnia: 30 Listopad 2010, 18:25:24 »
- Ciekawe tylko, czy to wypadek, czy raczej rozmyślne podpalenie. - powiedział Flamel i zeskoczył z konia. W pobliżu płomieniu i tak na nic by się nie zdał. Mógłby zacząć panikować, co raczej nie było by wskazane. Zeleris spojrzał na płonące budynki. Nagle wpadł na pomysł.
- Mistrzu, czy mógłbyś użyć zaklęcia Wiatru, Wody lub projekcji astralnej, by zlokalizować ewentualnych ludzi uwięzionych w płonących budynkach? To mogłoby oszczędzić nieco czasu i pomóc sprawniej przeprowadzić akcję... - zaproponował.

Offline Hagnar Wildschwein

• Obywatel
  • Reputacja: 902
  • Ostatni Cyc
    • Karta postaci

« Odpowiedź #132 dnia: 30 Listopad 2010, 18:32:27 »
Krasnolud skinął głową z szacunkiem spoglądając w oczy kompana sprzed lat.
-Hej panowie, kompanio moja... Stanąć w karczmie, pośród traktu w drodze dalekiej głupotą nie będzie, bo i jedziem już długo. Mi po prawdzie przeszkody to nie robi, bo i wygodnie i suto, ale sapnąć na chwilę od drogi można.- powiedział krasnolud rzeczowo.
-Jeśli wola mogę ci ja skoczyć z panem Cadacusem, bo chętnie bym mięsiwa ogrzał na ognisku rozpalonym, a i nogi rozprostować jest okazja- parsknął na ostatnie słowa brodacz. Na tą chwilę popędzili niczym diabły wszelkie duchy nocy i łowcy o sercach, choć często zimnych, od przygody płonących.
-Gońcie, obyście coś upolowali- dodał głaszcząc pokaźny bandzioch.
-W karczmę jedziem!- powiedział do woźnicy, a z wolna toczący się wóz powlókł się w kierunku przybytku oberży.
« Ostatnia zmiana: 30 Listopad 2010, 18:36:33 wysłana przez Domenic aep Zirgin »

Offline Anette Du'Monteau

• Zakon Keitai
  • Reputacja: 12877
  • Ktoś i każdy, to moje imię.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #133 dnia: 30 Listopad 2010, 18:32:41 »
Gdy usłyszałem słowa Gordiana od razu zareagowałem.
-Ja również z wami wyruszę. Pragnę jakoś pomóc i zbadać tą całą sprawę. Poza tym muszę w końcu rozprostować nieco kości.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #134 dnia: 30 Listopad 2010, 18:33:42 »
Gunses spiął konia i pojechał za drużyną. Już po chwili widział płonący dwór i zabudowania. Czym prędzej ponaglił konia i skierował go na dziedziniec przed pałacem.

Offline Anv

• Weteran
  • Reputacja: 4143
  • I am Iron man.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #135 dnia: 30 Listopad 2010, 18:42:40 »
Anvarunis ponaglił konia i ruszył za resztą drużyny, w stronę dymu. Po chwili ujrzał płonącą posiadłość. Jechał w stronę domostwa tuż przy Gordianie.

Offline Grison

• Weteran
  • Reputacja: 2319
  • Grisq. :*
    • Karta postaci

« Odpowiedź #136 dnia: 30 Listopad 2010, 18:50:00 »
- Niech będzie - rzekł Revert patrząc na kompanię podążającą za Gordianem. Mag spiął konia i ruszył przed siebie.
- Zobaczymy co potrafisz... Rumaku z przydziału - powiedział koniowi do ucha uśmiechając się lekko.

Offline Vitnir

• Magnat
  • Reputacja: 395
  • Tylko utraciwszy wszystko można robić wszystko.
« Odpowiedź #137 dnia: 30 Listopad 2010, 18:53:00 »
Aerandir ruszył na wierzchowcu za zapachem dymu, po chwili ujrzał płonący budynek i znajome osoby, wampir przyśpieszył konia, by wyrównać się z resztą.

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #138 dnia: 30 Listopad 2010, 19:10:14 »
Gdy grupa konnych zbliżała się do płonących zabudowań dworskich z pomiędzy nich zaczęły się wysuwać jakieś postacie. Początkowo każdy myślał, że to mieszkańcy i właściciele chcą zobaczyć kto śpieszy z pomocą jednak czujne oczy wampirów szybko zauważyły stojące za wioską konie i mężczyzn ubranych w niezbyt przyjemne dla oka stroje.
-Bandyci.- krzyknął któryś z wampirów w momencie gdy stojący pomiędzy budynkami ludzie złapali za miecze.

//: Nie interesuje mnie jaki kto jest koks i ile zaklęć opanował. W każdej rundzie może walczyć maksymalnie z dwoma przeciwnikami. Jak ktoś będzie zbytnio herosował to w najlepszym wypadku będę zmuszony używać zaklęć leczniczych. Jak ktoś przegnie to nawet Pakt mu nie pomoże.

25x bandyta
Statystyki ekwipunku:

Broń 1

brak

Broń 2

ÂŁuk:

Nazwa broni: Syk żmiji
Rodzaj: łuk
Zasięg: 50 metrów
Precyzja: 70%
Opis: Wykonany z 50 kawałków drewna.
Wymagania: Walka bronią dystansową [75%]

Broń 3

Nazwa broni: Pałasz
Rodzaj: miecz
Typ: jednoręczny
Ostrość: 13
Wytrzymałość: 6
Opis: Wykuty z 55 sztabek mosiądzu o zasięgu 0,9 metra.
Wymagania: Walka bronią sieczną [50%]

Broń 4

Nazwa broni: Sztylet wilka
Rodzaj: sztylet
Typ: jednoręczny
Ostrość: 13
Wytrzymałość: 6
Opis: Wykuty z 25 sztabek mosiądzu o zasięgu 0,3 metra.
Wymagania: Walka bronią sieczną [50%]

Odzienie

Nazwa odzienia: Zardzewiała kolczuga
Rodzaj: zbroja niepłytowa
Typ: zbroja kolcza
Wytrzymałość: 21
Opis: Wykuta z 150 sztabek żelaza.
Wymagania: Używanie zbrój niepłytowych

Pas

Sakiewka - 10 sztuk złota

Statystyki postaci
Specjalizacje walki:
Walka bronią dystansową 75%
Walka bronią sieczną 75%
Używanie zbrój miękkich
Używanie zbrój niepłytowych

Umiejętności:
Myśliwy
Hart ciała
Kamuflaż
Cichy zabójca
Akrobatyka

Umiejętności rasowe:

Potencjał magiczny
Potencjał chemiczny
Ciało z gliny
Ulubieniec bogów
Bystry umysł

Offline Dragosani

• Moderator
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #139 dnia: 30 Listopad 2010, 19:22:04 »
- Szlag. - skomentował Zeleris. W sumie można było się tego spodziewać. Dwory szlacheckie same z siebie się nie podpalają. Jako że Flamel wolał magię i nie zależało mu zbytnio na bezpośredniej walce, praktycznie od razu wycofał się za towarzyszy bardziej przystosowanych do bliskich starć. Sam zaś wolał jedynie dawać wsparcie zza linii ich mieczy. Gdy tylko wycofał się, przywołał moc magiczną. Pierwszym zaklęciem, standardowo, była Wietrzna Aura.
- Elishesh Qihuarash, Ashush Huash. - mruknął Zeleris. Wokół niego zaczęły wirować prądy powietrzne i wiatr, tworząc swoista tarczę. Powinno to chronić nowicjusza przed zabłąkanymi strzałami. Mag spojrzał na nadciągających bandytów i postanowił zacząć spokojnie. Jedynie oszołomić jednego z nich, by dać okazję do ubicia go jakiemuś wojownikowi. Wybrał cel. Bandyta nieco wysunięty na przód. Pobrał odrobinę mocy, pamiętając by nie przesadzić. Nie widziała mu się utrata przytomności podczas bitwy.
- Anash Grash, Upgrysh Izipash Elish Ilash! - wykrzyczał inwokację Małej Błyskawicy, wskazując na cel. Niewielki piorun pojawił się w mgnieniu oka, uderzając w zbira. Oczywiście nie mogło to go zabić. Lecz poparzenia i oszołomienie z pewnością utrudnią mu walkę, co będzie korzystne dla drużyny.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #139 dnia: 30 Listopad 2010, 19:22:04 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18