Autor Wątek: Tajemnice Ruin  (Przeczytany 21100 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Reputacja: 10161
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

Odp: Tajemnice Ruin
« Odpowiedź #80 dnia: 14 Wrzesień 2009, 22:26:49 »
Elf ciągle oszołomiony po upadku i nagłym pojawieniu się Retheisa ciężko usiadł na ziemi, starając się zebrać myśli i siły. Wreszcie uniósł głowę i spojrzał na młodego elfa. - ÂŚwietna walka. Będą z ciebie ludzie. Weź teraz z łaski swojej pozbieraj trofea a zaraz ruszymy zwiedzać te piwnice.

Offline Sirius

• Magnat
  • Reputacja: 65
  • Nie, nie wiem gdzie jest twój kotek.
« Odpowiedź #81 dnia: 14 Wrzesień 2009, 22:27:12 »
Sirius, nie czekając ani minuty dłużej, niż było to konieczne, zaczął oprawiać potwory, nie chciał zostawiać tej roboty Sadowi, jemu zostawił pazury. Trochę tego było: aż 8 skór i 32 kłów !
« Ostatnia zmiana: 14 Wrzesień 2009, 22:36:54 wysłana przez Sirius »

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #81 dnia: 14 Wrzesień 2009, 22:27:12 »

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #82 dnia: 14 Wrzesień 2009, 22:31:54 »
Elf powstał szybko i ze sztyletem w ręce zaczął kończyć oprawianie wilkołaków. Wyrywał pazury, które jeszcze przed chwilą były tak groźne. W sumie pozyskał ich 32. Podszedł do Siriusa i odebrał od niego pobrane trofea, spuścił również krew wilkołaków, w sumie było jej 24l. -Wezmę je podzielimy się na końcu.

Pozyskiwanie: pazurów, Upuszczanie krwi I
« Ostatnia zmiana: 14 Wrzesień 2009, 22:36:05 wysłana przez Gordian »

Offline Sirius

• Magnat
« Odpowiedź #83 dnia: 14 Wrzesień 2009, 22:43:22 »
Nie czekając dłużej, ruszyłem w kierunku wilkołaka. Czułem, że nie zrobi mi krzywdy, ale musiałem być pewien, że nasz wampir nie posieka go na kawałki. Ceteo dalej był schowany za drzewami, aby się mnie nie bał, w imię dobrej woli ręce trzymałem wysoko. Podszedłem do wilkołaka, skrytego w cieniu...

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #84 dnia: 14 Wrzesień 2009, 22:49:40 »
Przeżył tamte wilkołaki. Przeżyje i tego.- rzekł sam do siebie elf i zaczął powoli iść w stronę w którą udał się Sirius. Zobaczyć co tam się dzieje, uprzednio zabierając porozrzucane ubrania wilkołaka.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #85 dnia: 14 Wrzesień 2009, 22:51:38 »
//W miejscu, gdzie jeszcze przed chwilą chciałeś ujrzeć Wilkołaka siedział mężczyzna. Nagi, cały zlany krwią, z głęboką raną na barku, z porozdrapywaną skórą, z pokaleczonymi dłońmi. Usłyszał cię wcześniej niż cię dostkrzegł...

- Jestem... nagi... - rzekł.

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #86 dnia: 14 Wrzesień 2009, 22:54:02 »
Proszę, oto twoje ubranie.- rzekł elf podając ubranie właścicielowi.

Offline Sirius

• Magnat
« Odpowiedź #87 dnia: 14 Wrzesień 2009, 22:58:37 »
Trzeba go opatrzyć, na tyle, ile się da. Ceteo, rozedrzyj koszulę, i przewiąż swój bark. Wilkołak czy człowiek, i tak możesz się wykrwawić. Poczekaj, pomogę ci- powiedziałem, po czym kilkoma szybkimi ruchami rozerwałem koszulę i przejrzałem ranę. Jedyne, co prowizorycznie dało się zrobić, to dać rękę w temblak, wykonany z dwóch gałęzi

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #88 dnia: 14 Wrzesień 2009, 23:04:08 »
- Niedługo będzie świtać - rzekł prawie ubrany, zapinał koszulę mrucząc słowa - "Wschodzi czerwone słońce. Tej nocy przelano krew." - podniósł oczy na was - To z Aen Ithlinnespeath. Ile jeszcze nocy będzie przelewać się krew pobratymcza? - Sado który zna sposoby Dużego Leczenia z Magii Naurangol, uleczył rany człowieka.

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #89 dnia: 14 Wrzesień 2009, 23:07:52 »
Setmre kazała nam zbadać piwnice ruszajmy więc, do piramidy. Później zobaczymy co kryją górne piętra.- powiedział elf i po kilkunastu krokach przebył plac i wszedł do piramidy szukając wejścia do piwnic.

Offline Sirius

• Magnat
« Odpowiedź #90 dnia: 14 Wrzesień 2009, 23:10:23 »
Gordian! ÂŻycie ci nie miłe?- Wybacz mi na moment, Ceteo, ale ten elf chyba chce sam zejść do niezabezpieczonych piwnic...- To mówiąc, ruszył biegiem w kierunku elfa, zostawiając wilkołaka z Sado i wampirem.

Offline Patty

• Moderator
  • Reputacja: 7093
  • Wszechwiedzy nie mam, lecz wiem różne rzeczy
    • Karta postaci

« Odpowiedź #91 dnia: 14 Wrzesień 2009, 23:13:43 »
- Gratuluję pomyślunku - Mruknął z politowaniem w kierunku elfa wampir. W nozdrza wciągał zapach jeszcze świeżej krwi wilkołaka. Drgał lekko, ledwo powstrzymując się przed chęcią mordu.

Offline Sado

• Weteran
  • Reputacja: 2172
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #92 dnia: 15 Wrzesień 2009, 06:44:31 »
Dracon schował miecz i zdjął łuk z ramienia. Nałożył srebrną strzałę i czekał, aż wilkołak wyjdzie zza krzaków.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #93 dnia: 15 Wrzesień 2009, 17:11:42 »
- Wampir zmieniły wygląd siedziby. Wejście do piwnic, znajduje się na parterze, zejście na parter jest na I piętrze, a do I pięytra dojdziemy tylko przez II piętro. Ta światynia ma tylko jedno wejście, na samym szczycie. - rzekł Cetoe

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #94 dnia: 15 Wrzesień 2009, 17:32:03 »
Gordian obszedł budynek świątyni dookoła w poszukiwani zejścia do katakumb. Nic jednak nie znalazł dlatego razem z Siriusem powrócili do reszty towarzyszy. Gdy dowiedzieli się już jak dostać się do wnętrza elf zaproponował- O ile nic nikomu nie jest, to myślę że możemy zacząć zwiedzać t piramidę.- powiedział i powoli ruszył w kierunku schodów. Nim jednak wszedł na pierwszy stopień pod jedną z wystających płyt ułożył wszystkie zebrane trofea. Mógł ruszać na zwiedzanie wnętrza pradawnego chramu. Szybko pokonał schodki prowadzące do góry i kładąc dłoń na rękojeści miecza powoli wszedł do pomieszczenia na samej górze.
« Ostatnia zmiana: 15 Wrzesień 2009, 19:10:22 wysłana przez Gordian »

Offline Sado

• Weteran
  • Reputacja: 2172
  • So long, gay boys.
« Odpowiedź #95 dnia: 15 Wrzesień 2009, 20:13:00 »
- Wampiry zmieniły...?! - Dracon zmarszczył brwi - Ile ty do cholery masz lat?
Sado zapalił papierosa, następnie wyciągnął miecz, oparł o nogę i czekał na odpowiedź lykantropa. 

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #96 dnia: 15 Wrzesień 2009, 20:19:54 »
- Młody jestem. Nie mam więcej niż 300 lat, ale są tacy kórzy pamiętają kto zmienił wygląd budowli. Uwierz mi, są tacy. Cztery wejścia dawały za dużo światła, a i jedno łatwiej było chronić, utrzymując przy nim większą liczbę żołnierzy. Lecz jak widać nie udało się obrnić siedziby. Wampiry poległy - rzekł patrząc na Nifa trudnym do określenia wzrokiem.

Offline Patty

• Moderator
  • Reputacja: 7093
  • Wszechwiedzy nie mam, lecz wiem różne rzeczy
    • Karta postaci

« Odpowiedź #97 dnia: 15 Wrzesień 2009, 20:45:24 »
Wampir opowiedział pełnym zimnej nienawiści wzrokiem wilkołakowi. W ręku nadal trzymał miecz ociekający krwią jego pobratymców.
- To prawda - Warknął z niechęcią Nif - Wampiry poległy w czasie Wojen Nieśmiertelnych. Od tamtych czasów te piramidy stoją puste, z mnóstwem tajemnic.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #98 dnia: 15 Wrzesień 2009, 20:54:16 »
- Dlatego tu jesteście. Wysłała was Setmre, pamiętam ją doskonale. Siewczyni ÂŚmierci, zrobiono z niej swoistą boginie śmierci. Jest jedną, z lepszych wampirych wojowniczek, a te jej kształty... ahhh! No ale po coś tu jesteśmy. Wy. I ja. Jak pewnie się domyślacie, nie jestem żadnym poszukiwacze, ani badaczem. Jestem człowiekiem, który stał się Wilkołakiem. A swe imie i nazwisko jakie przyjąłem po przemianie, nacie wszak. Ruszajmy do charmu! Tajemnice czekają!

Offline Gordian Morii

• Weteran
  • Nothing is true...
    • Karta postaci

« Odpowiedź #99 dnia: 15 Wrzesień 2009, 21:03:55 »
Gordian usłyszał kroki. Po kamiennych stopniach piramidy odbijało się stąpanie ciężkich metalowych okuć butów. -No na reszcie, idą.- pomyślał elf i obrócił się przez ramię. Rzeczywiście grupa była już prawie przy ostatnich schodkach. Elf poczekał chwilę aż dojdą i razem wkroczyli do wnętrza budynku.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #99 dnia: 15 Wrzesień 2009, 21:03:55 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18