Tereny Valfden > Dział Wypraw
Tajemnice Ruin
Patty:
Wampir, który przed chwilą zdjął maskę z twarzy, wygiął usta w krzywym uśmiechu.
- Jestem podobnego zdania, co elf. Chociaż twój pobratymiec nie jest wprawnym wojownikiem, wątpię, czy sobie poradzi samym łukiem. Ale jak wolicie.
Gordian Morii:
-My będziemy walczyć w zwarciu a on będzie szył do przeciwników z łuku. Myślę że damy radę ruszajmy!- rzekł elf i ruszył w stronę, którą myśliwy nazwał krótszą ale i niebezpieczną. Gordian ściągnął z pleców łuk a na cięciwie umieścił jedną zatrutą strzałę aby w razie jakichś problemów szybko zareagować.
Patty:
- A więc ruszajmy - Mruknął wampir, zakładając z powrotem maskę. Idąc obok elfa, zdjął z ramienia kuszę, drugą ręką nakładając bełt. Wpatrywał się w mrok czerwonymi oczami, szukając jakichkolwiek śladów ruchu.
Gunses:
//Nifrenithil. Dzięki swej wampiryznej naturze zauważyłeś pierwszy pokraczne cielsko, które o dziwo zapieprzało z taka zwinnośc i szybkością, że aż zapierało dech. Usłyszałeś piski, a po chwili wiedziałeś już z czym przyjdzie wam się zmierzyć. Szarżowało na was 16 Rothishy.
16x Rotish
Nazwa:
Rotish
Opis:
Owad zamieszkujący zagęszczone części lasu, do których niemal nie dociera światło słoneczne. Żywi się mniejszymi od siebie ssakami, nie pogardzi również człowiekiem. Posiada ostre zęby, oraz odnóża, które służą mu do poruszania się jak i do przebijania na wylot ofiary. Ich futro jest jednym z najcieplejszych, a przez to bardzo cenne. Posiada bardzo dobry słuch, węch jak i wzrok. Wyczuwa ofiary z daleka i atakuje bez uprzedzenia. Posiada średni chitynowy pancerz twardszy w dolnych częściach odnóg. Waży niespełna 160 kg, co nadrabia swoim 2 metrowym wzrostem i 5 m długości. Najczęściej można go spotkać w grupach po 12-18 osobników.
Walka:
Atakuje otwarcie rzucając się na ofiarę chcąc ugodzić ją jedną ze swych przednich odnóży. Stosuje również ataki głową wgryzając się w ciało swymi ostrymi kłami przytrzymując przy tym nieszczęśnika krótkimi, górnymi kończynami.
Ataki:
Ugryzienie – wgryza się swymi ostrymi ząbkami.
Atak kończyną – Ostrze i twarde niczym stal kończyny mogą spokojnie posłużyć do przebicia ofiary na wylot.
Atak ciałem – Skok na ofiarę ciężkim cielskiem może być nie miłe w skutkach.
Pisk - wytwarzają bardzo głośne dźwięki dekoncentrujące ofiarę.
Dzida - Rotish podnosi swe ciało, opierajac się na tylnich kończynach. Dzięki tamu, jest chroniony przez chitynowy pancerz a dodoakoto siecze swymi ostrymi kikutami we wszystkie strony.
Atrybuty:
+ Poprawiona zręczność
+ Poprawiony wzrok
+ Poprawione nasłuchiwanie
+ Poprawiony węch
+ Akrobatyka
+ Kamuflaż
+ Zauważenie
+ Wystraszenie
+ Pancerz
- Podatność na światło
Trofea: