Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Najlepsza część gry

<< < (7/9) > >>

Sir_William:
Gothic I:  
Gothic, to przedewszystkim (dla mnie) niska inteligencja NPC. Jednak jest to o tyle dobre, że potrafi rozśmieszyć. Gesty kopaczy, kiedy w rozkroku i z podniesionymi łokciami wołają: "Hę?! Muszę już iść!", albo "Gość przestał się ruszać - zabiłeś go, nie było innego wyjścia?". Grafika niczego sobie jak na 2000 rok...

Gothic II:
Kiedy mój brat przyniósł do mojego domu tak bardzo oczekiwaną drugą część Gothic'a, bardzo się podnieciłem wspaniałą grafiką i przejrzystością świata. W Gothic I był on taki matowy, zaś tutaj kolorowy i pełen życia. Pamiętam, jak rozmawiałem z Lobart'em. Ach ta wspaniała czcionka :) To były czasy :)

Gothic II: Noc Kruka
Urzekła mnie muzyka i wizualna strona Jarkendar'u. Te wszystki wodospady, zielone pagórki, inne zwierzęta... to było coś niesamowitego!

Gothic III:
Cóż, żałuję, że nie ma Rozdziałów czy chociażby aktów gry. Wszystko robisz na raz. Tak samo nie ma przynależności do jakiejś gildii. Masz pancerz jesteś z nimi. Muzyka wyśmienita. Tylko za duże wymogi co do sprzętu...

Kapi Pogromca:
Gothic I :

Plusy
Grafika ( jak na tamte czasy dobra ), fabuła, klimat, różnorodnośc broni i opancerzenia, magia. Widac wyższość ludzi. Strażnicy jeśli nie pozwolisz im przejśc po prostu zabiją cię.

Minusy
Już w I rozdziale możemy miec opanowany 4 krąg magii, przy czym runy dostępne będą tylko do 1 kręgu. Słabi NPC-ci. Magnatów ( oprócz Gomeza ) z łatwością można pokonac i 1 rozdziale. Brak alchemii.

Gothic II:

Plusy
Poprawiona grafika i co ważne fabuła została zaciągnięta z pierwszej części gry nie tak ja w, niektórych grach gdzie po ukończeniu pierwszej części przenosimy się na zupełnie inny świat. Także różnorodnośc broni i szczególnie opancerzenia. Dodano alchemie.

Minusy
Jak dla mnie klimat stracił wiele z tego z I. Strasznie łatwa rozgrywka.

Noc Kruka

Plusy
Poprawiono poziom trudności gry, dodano wiele misji, broni i wiele kilometrów kwadratowych świata .

Minusy
---

Gothic III

Plusy
Bardzo duży świat, wprowadzono reputację w miastach ( wreszcie ). Nie zaczynamy gry jako jakiś słabiak . Wreszcie bardzo dobre odniesienie orków do Morr . Widac to, że orki całkowicie przejęły kontynent. Nie ma nieśmiertelnych NPC-ów. Wiele umiejętności, które dodano bez zbytniego przesadzania. Jednym machnięciem miecza można zabic/zranic kilku przeciwników.

Minusy
Może i jest różnorodnośc ciosów ale nie widac jak na naszą walkę ma wpływ nauka władania bronią. W poprzednich częściach były kombosy dla każdego stopnia wtajemniczenia. Tutaj nie ma. Czasami gra polega na hack'n'slash czyli machinalnym wciskaniem lpm. Są oczywiście inne kombosy, ale nie sądzę, że pomogą nam w walce z całym miastem orków. No i niestety wymagania sprzętowe.

Na I miejscu są u mnie części III i IINK.

Pozdrawiam.

Gonzo:
Uważam, że pierwsza Gothic bije łeb na szyje wszystkie inne! grafika jak na tamte czasy była bardzo ładna i ciesząca oko. Grywaloność niepowtarzalna, wolnośc 3 różnych ścieżek, ciekawa fabuła, interakcja z otoczeniem i NPCami oraz inne smaczki. Do dzisiaj pamiętam, jak zobaczyłem mury <właściewie drewanianą palisadę> Starego Obozu, wieże Xardasa czy też Nowy Obóz z tamą i jeziorkiem itp. DO tego najważniejszy czynnik, KLIMAT przez wszystkie duże litery. PzDrO :].

Simon:
Mi najbardziej się podoba G2+NK. Mnogość i ciekawość zadań sprawia, że zaczynając grę po raz nasty, nigdy nie umię się oderwać od kompa przez kilka godzin. Poziom trudności też mi bardzo odpowiada, ponieważ trzeba troszkę pokombinować tworząc postać i każdy krok musi być dobrze przemyślany. To już nie jest gra dla laika, który nigdy nie grał w Gothica (ale mi się zrymowało).
Gothic 1 stawiam na drugim miejscu, ponieważ miał super klimat i jakby nie było od niego się wszystko zaczęło.
Na ostatnim miejscu jest u mnie G3, który jako niezależna gra RPG jest grą super, ale zbytnio sią różni od wcześniejszych części i ma z nich najsłabszą fabułę.

ÂŚlimaczek:
Gothic I:
Bardzo fajna fabuła, także niezły klimat. Grafika nie jest za mocna ale mi to wielkiej różnicy nie robi. Bardzo dobre dialogi, z humorem którego próżno szukać w innych grach np. w serii TES.

Gothic II:
Ta gra mi się znudziła dosyć szybko na początku gdyż nie mogłem se poradzić z lodowym smokiem :P Ale po jakimś czasie wróciłem i robiłem sobie 2 postacie na 40lv (palla i łowcę smoków). Plusy: W końcu normalnie się chodzi i razem z tym lepiej się walczy, możliwość tworzenia run, mikstur, mieczy. ÂŚwiat 2x większy przez co gra jest dłuższa.

Gothic II NK:
Plusy - nowy piękny świat, w końcu uzupełnia liczbę NPC, i trochę zwiększono poziom trudności (w II był on dosyć łatwy).
Minusy - wkurzający dubbing w którym osoba gada raz jednym głosem a raz drugim i co chwile spotykam osoby o tym samym głosie. I głos jest taki niewyraźny, jakby z VHS. Nowe dialogi nie mają takiego humoru jak w I i III.

Gothic III:
Plusy - Wieelki świat, dużo lepsza grafika, dużo questów i NPC, doskonały dubbing (często słychać sarkazm u bezimiennego), fabuła czasami zaskakująca , chociaż te artefakty adanosa to jakiś taki śmieszny pomysł. Muzyka i dźwięk najlepsza ze wszystkich części. Całkiem zmieniony system walki.
Minusy - zmienienie quest loga (a tak mi go brakuje, lubiłem sobie cały poczytać), liczne bugi (chociaż teraz po patchu to jest już ich wreszcie trochę mniej), i źle zoptymalizowany engine gry.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej