Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Najlepsza część gry
KARWO:
Najlepszy jest GOTHIC I!!! Odkąd go mam przynajmniej raz w roku muszę zapuścić się do górniczej doliny. Do dziś pamiętam moją pierwszą walkę z kretoszczurem, i bardzo trudny początek rozgrywki (sterowanie). Klimat jest jedyny w swoim rodzaju, niestety w G2 i G3 nie udało się odtworzyć tej niezwykłej atmosfery. Co z tego że grafa jest słaba, sterowanie tragiczne? Klimat się liczy i to, że można wczuć się w ten wykreowany świat.
Quarior:
Absolutnie GI . Nic nie przebije tego klimatu. Podczas gry czuć było, że żyjemy w prawdziwym świecie. W tej grze nic nie było albo białe, albo czarne. Te wszystkie księgi i inne historie o zewnętrznym świecie sprawiały, że gracz wiedział, że to tylko mała część prawdziwego świata (a w G3 się dowiedział, że ten cały świat wcale nie jest taki doskonały ...). Czasem zaczynałem grać w Gothica tylko po to, żeby prowadzić życie w kolonii .
kakarott:
gothic 2 najbardziej rozbudowana najmniej bugów i najfajniejsza fabuła a z dodatkiem to po prostu cud te lokacje ten klimat żadna inna gra tego nie ma < nie przeszłem jeszcze gothic 3 ale mam nadzieje że pobije poprzedniczke>
z poważaniem kakarott
bemol05:
Najlepszy dla mnie był Gothic 1. Miał najlepszą fabułę i klmat. A muszę dodać, że zaczęłem w niego grać na początku 2006 roku.
W Gothic 2 były ciekawe zadania i fajna fabuła(ale nie tak jak w G1).
W Gothic 3 była super Grafika i najlepsza muzyka jaką słyszałem.
kacper422:
Ja najbardziej lubię Gothic 2 i dodatek średnio noc Kruka :) Gothic 3 ma fajną grafikę ale słaby klimat. A muza była super w każdej części :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej