Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Najlepsza część gry
masiq:
GOTHIC
Najlepsza częśc gry. Głowne zalety to oczywiście klimat i fabuła. Dzisiaj narzekacie na grafikę w tej grze- w owych czasach był to szczyt możliwości. Ci co wtedy grali wiedzą o tym. Acha zapomniał też o silnej stronie gry-
dźwieku który dostosowywał się do sytuacji w jakiej sie znajdujemy. I ta cała zagadkowość.
GOTHIC II
Grę otrzymałem w dniu premiery. Gra również świetna, może nie jak "jedynka" ale jednak. Mimo braku klimatu
w porównaniu z częscia pierwszą górnicza dolina z GII nie stracila go. Z wzruszeniem sie wspominana miejsca które zwiedzaliśmy w GI. ÂŚwiat sie stał bardziej niebezpieczny. W GI były wyznaczne miejsc w których jest niebezpiecznie(ziemie orków, wieza mgiel) zaś w GII takich miejsc niema szczególnie po pojawieniu sie poszukiwaczy.
GOTHIC II: NK
Mialem co do niej wielkie oczekiwania i było wielkie.... rozczarowanie. Jankhendar jakos do gustu mi nie przpadl choc obozy piratów i bandytów były klimatyczne. Jedynymi zaletami są poprawione błedy z GII i starzy znajomi z GI. Acha zapomnialem komentarza do stopnia trudności dodatku. To jawna kpina. Ja wszystko rozumiem że GII był za łatwy itd. Ale poziom trudności podnieść o 300-400%. LEKKA przesada
Matius:
Gothic 1:
Pierwsza i od razu najlepsza. Po pierwsze klimat, który wciska w siedzenie jak żaden inny! Po drugie fabuła pełna zwrotów akcji i wciągająca jak nie wiem co! Do tego wiele misji pobocznych, nad którymi można było ślęczeć całe dnie. Oczywiście jako pierwsza część sagi gra ta ma słabą grafikę, ale jednak trzymającą ten unikatowy klimat, i wiele błędów, które w większości przypadków rozśmieszają do rozpuchu.
Gothic 2:
Druga część sagi okazała się mniej przełomowa i oryginalna niż jedynka, ale jednak to Gothic, więc nic więcej złego nie mogę o nim powiedzieć. Fabuła jest średnia i trochę dziwna, ale dalej wciąga (przynajmniej mnie ) ze względu na wiele misji. Grafika jest trochę lepsza i tyle, znowu żadnej rewolucji. Błędów jest dalej sporo. Da się jednak wytrzymać. Zdecydowanie nie jest to najlepsza część sagi, ale też nie jest aż taka najgorsza.
Gothic 2 Noc Kruka:
Noc Kruka nie wnosi wiele, grafika ta sama misje też, jedynie jest ten nowy wątek wciśnięty na siłę do standardowej dwójki. Mówię "wciśnięty" bo tak naprawdę jest! Widać, że programiści na "chama" władowali ten wątek do gry doprawiając ją nie tylko o parenaście nowych misji (które mi się osobiście podobają) ale głównie o całą masę błędów! Klimat ciągle jest, ale nie taki jak w Gothic 1. Dobra rzecz, tyle że późno wydana i mało rewolucyjna.
Ret Sam:
Gothic 1
Nie podobała mi się w nim grafika.Była w nim wciągająca fabuła lecz było w nim sporo błędów i bugów
ta część najmniej przypadła mi do gustu.Czuliśmy się uwięzieni jednak na końcu rozwaliliśmy barierę.
W tej części gry był dla mnie najlepsze zbroje.
Gothic 2
Cenię tę grę za ładną grafikę i wciągającą fabułę.Fajne zadania poboczne i w końcu poczuliśmy się wolni.
Byliśmy w pięknym mieście Khorinis.
Gothic 2 Noc Kruka
Moja ulubiona część gry.ÂŚwietna fabuła,bardzo fajne główne zadanie(zabić kruka)było w nim wielu kumpli
z pierwszej części gry.Ma bardzo fajne wprowadzenie oraz zakończenie.
wiewiórka:
Najlepszy jest gothic 2 noc kruka bo są lepsze zadania i starzy przyjaciele np. torus i magowie wody i nie obchodzi mnie grafika bo to nie istotne.
MenThor:
Moją ulubioną częścią jest G1. Ta gra ma swój klimat, jakiego nie ma żadna innna gra. Nie mówie, że w G2 go brak, ale ja się wychowałem na G1 i zawsze będzie dla mnie najlepszą częścią. Nie chodzi tu o grafe czy inne detale tylko bardzo dobrą grywalność i fabułe.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej