Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Najlepsza część gry
Semaj:
Gothic I :
Hmm...Nic nowego nie napiszę ;) , wiadomo:
+Wspaniała grafika
+Niesamowita fabuła
+Wprost legendarny już klimat
+Dobra udźwiękowienie
+Polska werjsa starannie przygotowana
+Sztuczna inteligencja
+Zjawiska przyrodnicze (bariera, śpiące zwierzęta)
-Sporo bugów
-Prostota
-Nieintuicyjne sterowanie
Gothic 2 :
+Dobra grafika
+Poprawione Sterowanie
+Niezły klimat
+Dobra Polska wersja
+/-Sztuczna inteligencja niby poprawiona a jednak nie do końca...
+/-Zmniejszona ilość bugów, ale jednak jest ich sporo
+/-Udźwiękowienie może i poprawione, ale czasem jedna postać mówi dwoma głosami np. Lester
-Fabuła szybko zaczyna się robić liniowa, ba nawet nie wiem czy nie na samym początku
-Bardzo łatwa
Dodatek Noc Kruka :
+Poprawiona grafika
+Zmniejszenie ilości bugów
+Dodanie więcej umiejętności,broni itp (typowe dla dodatku :))
+Poprawione dźwięki
+Dodanie nowego świata ze świetną fabułą
+/-Poziom trudności zwiększony głównie poprzez zwiększony koszt nauki
-(Przepraszam że użyję słowa)Kretyńskie wręcz statystyki NPC-ów np. Lucia lvl 50(albo nawet 60).Niby sprawdziłem to kodami, ale podchodzisz do niej a ona załatwia Cię paroma ciosami .:/
Tak więc wszystkie części Gothica są świetne, ale pierwsza pozostanie najlepsza.(tak myślę)
Charnel:
Najlepsza jest 2 cze?? gothica gdy? ma ?adn? grafike i fajnie sie wni? gra ale troche mnie wkurzy?o na pocz?tku ?e by?y limity u nauczycieli
Insiderth:
Gothic II:
Jest to dla mnie najlepsza cz??? poniewa? ma ona najlepsz? grafike ze wszystkich cz??ci. Jest w niej bardzo rozbudowany ?wiat i trzeba si? troszke nachodzi? . W grze jest fantasyczny klimat co bardzo przyci?ga do niej graczy. Lubie j? tak?e dla tego ?? to by?a moja pierwsza gra na komputer. W Gothic'a zaczo?em gra? od GII a dopiero pó?niej gra?em w GI. Jest w nim niepowtarzalna muzyka która jak dla mnie jest lapsza od niektórych piosenek co lec? w radiu .
Arkhan:
Hmmm
Gothic I
Pierwsza czesc sagi cenie przedewszystkim za nieliniowa fabule. W grze maja miejsce nagle zwroty akcji co jest duzym atutem na gry cRPG czy RPG. Klimat ktory tworzy Gothic I, jest tak wielki jak Magiczna Bariera. 3 obozy, dominacja jednego z nich, atak, bunt. Gornicza Dolina jest dosc duzym obiektem gry - dla mnie jest w sam raz. Jest gdzie zalozyc swoje Obozowisko [czyt.schowac itemki], jest gdzie wybrac sie na spacer, jak rowniez troche pobawic sie w mysliwego. Questy sa nietypowe, a zarazem ciekawe i interesujace, jak i trudne.
Podklad Muzyczny slucha sie milo, czasem nawet wlaczam g1 aby posluchac muzyki, jak z gry, tak i glownego Menu :)
Coz mozna jeszcze napisac o g1? Mysle ze, wspolpraca z przyjaciolmi odgrywa wielka role jesli chodzi o glowna fabule, jak i rozwoj postaci. PRaktycznie kazdy nasz qmpel, nauczy czegos, doradzi, aby przezyc. Magia w pierwszej czesci gry to nierozlaczna czesc Gothica. Podzial na Wode i Ognien uwazam za wysmienity podzial...polaczenie zywiolow oznacza jakby potege...uwazam ze ta czesc byla, jest i bedzie najlepszym cRPG'iem jak rowniez najlepsza czescia sagi Gothic ;)
Z wyrazami szacunku...
DeadFish:
Gothic I:
Najlepsza fabuła, klimat i muzyka, gra to zrobiła na mnie ogromne wrażenie (pozytywne :D), głównie ze względu na to, że byl to mój pierwszy cRPG. Gothic'a I uważam za najlepszą część serii.
Gothic II:
Również ciekawa fabuła, lecz nie podobało mi sie to, że wcisnęli tam smoki...smoki, smoki, wszędzie smoki...gra również bardzo klimatyczna, grafika nieco ulepszona, lecz kilka rzeczy wg mnie sie pogorszyło (np. ekwipunek). Gothic II jakby bardziej trzymał klimat grozy, najbardziej na dworze Irdorath i w podziemiach klasztoru.
Noc Kruka:
Cóż, wydany chyba tylko po to, żeby gracze nie zapomnieli o serii Gothic, jednak porządna robota, Jarkendar bardzo klimatyczny, jedyne co mi sie nie podoba to to, że niektóre postaci mają 2 głosy (najbardziej to odczuwam na Lesterze). Powinni wywalić stare głosy i tam gdzie są podwójne, dać tylko nowe. Dodatek bardzo udany. Dużym plusem jest podniesiony poziom trudności...odczuwalny szczególnie na poszukiwaczach :D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej