Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes

Najlepsza część gry

<< < (5/9) > >>

Driver:
Gothic I : Grafika 6 ; Dźwięk 7 ; Grywalność 7 . Ogólem: 7
Gothic II: Grafika 7 ; Dźwięk 8 ; Grywalność 9 . Ogółem 8
G2NK : Grafika 7 ; Dźwięk 7 : Grywalność 7 . Ogółem 7

Mnie osobiście najbardziej spodobał się G2 bez dodatku. Miał najlepszą fabułę i wiele ciekawych zadań do wykonania. Spodobał mi się być może dlatego, iż w tego Gothica zagrałem pierwszy raz. Dopiero potem przyszedł czas na G1 (który mniej mi się spodobał) i NK.

Itrogash:
Gothic
Zdecydowanie najlepsza fabuła. Mroczna, z wieloma wątkami i szybkimi zwrotami akcji. Posiada też ten niesamowity klimat, który przyciąga do monitora na długie godziny. z grafiką trochę słabiej, ale przecież nie grafika jest najważniejsza w grze. Za to muzyka... zdecydowanie najlepszy jest motyw w Starym Obozie, reszta też jest fajna.

Gothic II
Fabuła już gorsza, gdyż już na początku wiemy, co mamy robić. Jednak ma też, jak w G1 zwroty akcji, które sprawiają, że fabuła jest bardziej zaskakująca. Z klimatem też jest gorzej, gdyż ulatnia się wrażenie uwięzienia w kolonii karnej. Grafika jest już odrobina lepsza, niż w G1, ale to tylko niewielkie zmiany, które nie wpływają znacząco na rozgrywkę. Jeśli chodzi o muzykę, jest bardzo dobra, ma swój urok.

Gothic II: Noc Kruka
Ta część gry też jest niezwykle ciekawa ze względu na niezwykle ciekawą i klimatyczną krainę Jarkendar. Ta kraina zadziwia swą urodą i tajemniczością. Moim ulubionym miejscem w niej jest Obóz Piratów. Ma niezwykły klimat i urok, moge się w nim zatrzymać na dłuższą chwilę i po prostu podziwiać krajobraz. Grafika w tej części znacząco się nie zmieniła, muzyka trzyma jakość z poprzednich części.

Podsumowując, moją ulubioną częścią jest Gothic I ze względu na niezwykle ciekawą fabułą i niepowtarzalny klimat.

Pozdro  .

Dragosani:
Mi się częsci podobały w tej kolejności:

Gothic 1:
Swietny, niepowtarzany klimat jak i doskonała fabuła. Z pewnością najlepsza część serii.

Gothic 2:
Lepsza grafika, większy świat ale to nie to samo co G1

Gothic 2: Noc Kruka
Duży świat, fajne nowe questy ale nic nie przebije "jedynki"

Gejowo.pl:
Najlepsza częścią jak dla mnie jest Gothic I jest w nim najlepszy klimat górniczej doliny i wogóle jest odjechana mim że ma już na końcie pare lat.      

Po Twoich trzech postach widzę, że nie umiesz ułożyć dłuższej wypowiedzi niż na półtorej linijki. Proszę, byś pisał dłuższe posty. - [Boba Fett]

Garret:
Najlepszy kilimacik ma Gothic l. Górnicz dolina otoczona barierą (jaka inna firma wpadłaby na taki pomysł?),
cudowna muzyka, i niemalże epicka fabuła. To jest to co mnie urzekło w Gothicu l.

Co do drugiej części świetna okazała się głównie fabuła. Lekko poprawiona grafika odrazu zmieniła spojrzenie na tą grę. Muzyka to już nie to samo co w jedynce , ale i tak jest świetna. Jej klimatu nie zapomni nikt kto chociaż raz w nią zagrał, podobnie jak w pierwszą część.

Noc Kruka: poza podwyższeniem poziomu trudności, dodaniem Jarkendaaru i nowych qestów nieiwele się zmieniło. Wprost cudowna jest za to plaża piratów, a w szczególności gdy stoi się na brzegu i patrzy na rozbujane morze :P.

Z poważaniem
Garret

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej