Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Najlepsza część gry
Deft:
Gothic I:
Najlepsza jak narazie część gry, ten klimat, ta muzyka i wogóle dobra fabuła. Nie było jakich niewiadomych rzeczy jak w g2
Gothic II:
Nie jest to najlepsza część choć ma ładną grafike to mi się nie za bardzo dobrze w nią grało było wiele rzeczy nie wyjaśnieonych których dopiero w g nk było wyjaśnieone, muzyka była o wiele gorsza niż w jedynce i nie było za bardzo takie klimatu
Seth:
Gothic I :
Pierwsza gierka która zachwyciła mnie swoją fabułą i do tego te gildie mhm odrazu zachciało mi sie grać po kilku minutach zapoznałem i polubiłem całą Kolonie
Gothic II:
Lepsza grafa niż w poprzedniej części , 4 różne gildie , 6 rozdziałów i znów gdy siadałem do gry to traciłem kontakt z światem
Gothic II NK :
Po zainstalowaniu dodatku zacząłem gre wszystko szło dobrze, aż dotarłem na plaże piratów mhm wtedy to całą godzine siedziałem tam i cieszyłem sie z klimatu jaki tam panował
Astral:
Gothic 1
no tutaj oczywiście wiadomo że najlepsza fabuła i ten kllimat gry...według mnie to była najlepsza część. można było ją przechodzić wiele razy i się nie znudziła :)
Gothic 2
troche lepsza grafika, więcej możliwości niż w G1 ale nie miała tego czegoś :rolleyes: ta część była w sumie średnia
Noc Kruka
no tu juz lepsza fabuła,nowe możliwości...z nocą kruka gra była już ciekawsza niż z samą zwykłą wersją ale i tak nie przebije pierwszej części
Arthas:
Gothic I
Klimat wyśrubowany na maxa, genialna fabuła. Muzyka towarzysząca nam w czasie podróżowania po Kolonii stoi na bardzo wysokim poziomie i jest nastrojowa. ÂŚwiat jest bardzo duży i ciekawy. Jak na tamte czasy spore wym. sprzętowe i nieco skopane sterowanie.
Gothic II
Bardziej rozbudowany świat, nieco lepszy interfejs, większa ilość questów i ogólnie więcej wszystkiego, fabuła, jak dla mnie jest zbyt jasna i łatwo przewidzieć co się z jej dalszym biegiem będzie dalej działo. Czegoś mi jednak w tej grze brakowało.
Gothic II: NK
Jak na dodatek, dla mnie troszkę za krótki, ale to w końcu to tylko dodatek. Zadania ciekawe, lecz pod koniec stają się już nużące i nudne. Wprowadzenie kilku nowości np. nowe umiejętności, ekwipunek etc. i nic poza tym.
Jak zapewne większość uwa?a Gothic I jest najlepszy i powątpiewam, że "Trójka" będzie lepsza. No cóż, zobaczymy ;)
Trane:
Gothic I:
Najlepsza część sagi z powodu wciągającej fabuły, pięknej grafiki (jak na lata powstania), doskonale dobranej muzyki, oraz większego stopnia trudności niż w Gothicu II.
Gothic II:
Dobra gra lecz brakuje tutaj, kilku utrudnień (zostało to naprawione w Nocy Kruka). Wadą tej gry jak dla mnie jest to, iż grafika w stosunku do pierwsze części prawie wcale się nie zmieniła.
O GII:NK nie bedę pisał, ponieważ uważam, że jest to tylko "poprawka do gry" :)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej