Autor Wątek: Offtopic  (Przeczytany 3917650 razy)

Description:

Offline Szarleǰ

• Krwawe Kruki
  • Reputacja: 3462
    • Karta postaci

Odp: Offtopic
« Odpowiedź #2240 dnia: 12 Grudzień 2010, 14:41:15 »
Te obelgi są godne twojej osoby, i jak mniemam nieodłączną częścią twego bytu.
tak tak <tuli>

Powiedz mi może kiedy ty (nie będę pisał z dużej litery z powodu braku szacunku jaki wokół siebie roztaczasz) tutaj byłeś?
Przede wszystkim aktywnie uczestniczyłem w życiu forum wtedy, gdy ty nie wiedziałeś, że takowe istnieje. Czas który tutaj spędziłem, śmiało mógłbym liczyć w miesiącach (łącznie). Zawsze starałem się w jakiś sposób pomóc, zawsze chętnie napisałem jakiś artykuł, czy to do biuletynu czy to na stronę i nie wymagałem w zamian nic co by stawiało mnie wyżej od innych użytkowników. Rozumiem, że pojęcie 'bezinteresowność' jest ci obce. Poza tym twój szacunek do mojej osoby mam szczerze mówiąc głęboko.

Nie przeczę ze swego czasu często tutaj przebywałeś jednakże na pewien czas opuściłeś TG.

Dobrze, że nie przeczysz. Fakt, faktem, że opuściłem TG i nie zaglądałem tutaj przez pewien czas - a po cóż? Forum było na skraju upadku, a aktywne były jedynie forum weteranum w którym pierdolono o żelkach i temu podobnych sprawach i Marant w którego nie grałem. Zawsze jednak byłem skory do pomocy, nie będę tutaj nadmieniał konkretnych przykładów, jednak kiedy Isentor czy ktokolwiek z tego forum oczekiwał ode mnie, że w czymś pomogę, nie mówiłem nigdy, aby się pocałował w dupę wcześniej wsadzając sobie w nią całe to swoje TG. Jakże mógłbym nie pomóc, kiedy na forum spędzałem masę czasu i często dostarczało mi sporej dawki rozrywki, poprzez takie dyskusje jak na przykład ta (brakowało mi tego ;) ).

Właśnie wtedy ja aktywnie się tutaj udzielałem.
Poza tobą, udzielało się tutaj wielu innych użytkowników. Czy widzisz, żeby którykolwiek z nich płakał o nadanie mu jakiegoś tam wyższego stanowiska, jak robisz to ty? Bo ja nie bardzo.

Następnie to ja opuściłem TG, zaś ty tutaj przybyłeś i nagle w ordynarny sposób zacząłeś mnie urażać.
Jeśli już możemy mówić o jakimś przybywaniu i opuszczaniu, to można powiedzieć, że TG nigdy tak na prawdę nie opuściłem, bo jak już mówiłem zawsze byłem chętny do pomocy. Najzwyczajniej tutaj nie zaglądałem już tak często jak kiedyś, czy jak teraz, bo nie było sensu - nie było o czym rozmawiać. A chciałbym zaznaczyć, że jest to forum DYSKUSYJNE. Nie było o czym i z kim wtedy dyskutować, więc po kiego miałem tutaj przesiadywać?

Więc jeśli chodzi o udział w rozwijaniu forum, jestem o wiele bardziej zasłużony, lub w takim samym stopniu jak ty.
Pomimo, że na usta cisną mi się same niecenzuralne słowa, aby cię nie urazić ponownie i podtrzymać poziom rozmowy zachowam je dla siebie. Mogę tylko zapytać - co ty kurwa w zasadzie dla tego forum zrobiłeś? Pisałeś posty? Faktycznie, niezwykłe poświęcenie i oddanie forum. Jak widzisz, to nie pomogło. Forum odżyło dopiero podczas gdy ty odszedłeś i nie przyczyniłeś się do tego w najmniejszym stopniu.

Nie wiem jak według Ciebie, funkcjonuje forumowa społeczność ale powinny jednak panować na nim pewne zasady. Komuniści głoszą fałszywe hasła i wywyższają swą zakłamaną ideologię. Obrażają i oczerniają bezpodstawnie uczucia ludzi. Było tu jednak wielu ludzi walczących komunizmem i poglądami obrażającymi je (zajrzeć do odpowiednich tematów) i zwyciężających, choć teraz już tutaj nie goszczących. A walki z chrześcijaństwem w dyskusjach teologicznych? I publiczne obrażanie jej w wierszach? Owszem, nie zgadzam się z niektórymi naukami Kościoła Katolickiego, ale nieuzasadnione dotykanie całej religii w sposób nieuzasadniony jest idiotyzmem i brakiem poszanowania.

Jak już mówiłem, Polska jest krajem wolnym i ludzie mają prawo do swoich poglądów, nawet jeśli się one nie zgadzają z poglądami reszty społeczeństwa. Dyskusje teologiczne zostały stworzone po to, by rozmawiać o wszelkich formach religii i pod warunkiem, że były to rozmowy kulturalne nic nie stało na przeszkodzie by takowe prowadzić. Poza tym, takie dyskusje były tam prowadzone na długo przed twoim pojawieniem się, także pozwól, że zasugeruję byś się w tym temacie nie wypowiadał i nie opowiadał bajek z dupy wyciągniętych, że zabiły one forum. To jest co najmniej śmieszne.

A podobno forum się odradza. Wielu miało nadzieję że ukazanie się nowej części Gothica, spowoduje zasilenie TG szeregiem nowych ludzi. Przybyło co prawda trochę ale nie jest to ilość, którą oczekiwano. Więc w zasadzie jedyną możliwością jest działanie Marantu i jego rozległe rozwijanie pod każdym względem.

Faktycznie, liczyliśmy na to, że po ukazaniu się 4 odsłony Gothica nabędziemy wielu nowych userów, jednak nie wyszło - myślę, że przyczyniła się do tego przede wszystkim niska pozycja na googlach i póki Isentor czegoś z tym nie zrobi, nie możemy za bardzo liczyć na wiele, chyba, że na powrót tych 'starych wyjadaczy'.

Było to ważne, w tym momencie już nie. Nie wymagam nagrodzenia mnie. Jednak przechadzając się po forum można znaleźć oznaki moich zasług.

Przykład?

A czy jest punk w regulaminie dotyczący urazy danych userów na tle religijnym? Dany użytkownik łamiąc regulamin poniósł by konsekwencje w sytuacji gdy obraził by innego użytkownika w prost, nie zaś w przypadku obrazy, o której chwilę temu napisałem.

Dotyczący obrazy innych na tle religijnym - tak. Dotyczący rozmowy na temat ich religii i podważania jej przedstawiając własne poglądy - nie. Poza tym, takie dyskusje nadawały forum charakteru, sprawiały, że coś się tu działo, nawet jeśli momentami było za ostro. Na pewno nie odrażały one użytkowników, a zachęcały do przedstawienia swojego zdania, co z pewnością było dla forum dobre. Jeśli w tamtym czasie działo by się tutaj coś, co by było w pewnym stopniu niestosowne i nie na miejscu, na pewno strona by się nie cieszyła statusem oficjalnego polskiego portalu o gothicu ;] tyle z mojej strony.
« Ostatnia zmiana: 12 Grudzień 2010, 14:44:01 wysłana przez peanut. »

Offline Dragosani

• Król
  • Reputacja: 11794
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #2241 dnia: 12 Grudzień 2010, 15:02:21 »
Próbując przekonać niektóre osoby o ich przypomnieniu sobie? I uświadomieniu im że nie są głównymi twórcami portalu, i również na jakiś czas go opuściły? Nie.

Skoro tak uważasz. To twoje zdanie i nie musi się ono pokrywać z opinią innych.

Jednak będę wredny i posłużę się twoją "bronią", czyli przytoczeniem wypowiedzi sprzed kilku miesięcy, gdyż jak to mówił pewien nazarejczyk "Wszyscy, którzy za miecz chwytają, od miecza giną". Była to odpowiedź to tekstu, który ty zacytowałeś.

A ja nie jestem pojebanym ateistą jak ty. To co napisałeś to obraza w stosunku do katolików ale i muzułmaninów.

Kto tu kogo bardziej obraża?

Poza tym trudno nie zauważyć, że twoje wypowiedzi są typowe dla wszelkiego rodzaju forumowych awanturników. Wojujesz, wszczynasz burdy, a tak naprawdę nie masz argumentów do poparcia swoich słów. Nie sam jeden "rozwijałeś portal" poprzez pisanie postów. Tak czyniło wielu. Napisałeś kilka artykułów do encyklopedii i chwała ci za to. Zapewne dzięki temu zawdzięczasz tytuł Szlachty. Więc jaki jest sens dalszego prowadzenia tej ożywionej dyskusji? Chyba że rozgrzanie nieco atmosfery chcesz odegnać zimową aurę, lub po prostu przyciągnąć zainteresowanie userów. Kto wie, może to ożywi forum? Jednak mało to prawdopodobne.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #2241 dnia: 12 Grudzień 2010, 15:02:21 »

Offline Szarleǰ

• Krwawe Kruki
    • Karta postaci

« Odpowiedź #2242 dnia: 12 Grudzień 2010, 15:18:48 »
Chyba że rozgrzanie nieco atmosfery chcesz odegnać zimową aurę, lub po prostu przyciągnąć zainteresowanie userów. Kto wie, może to ożywi forum? Jednak mało to prawdopodobne.

E tam mnie przyciąga :D idzie mu :P

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #2243 dnia: 12 Grudzień 2010, 15:19:24 »
Ej, ale weźcie nie zwracajcie na niego uwagi. On będzie zachowywał się jak Tamten. A to jest męczące i walka z tym jest syzyfową. Ainur nie uzna naszych racji, my nie uznamy jego. Chyba, że chcemy pospamić :]

Offline Szarleǰ

• Krwawe Kruki
    • Karta postaci

« Odpowiedź #2244 dnia: 12 Grudzień 2010, 15:22:45 »
i tak nie ma o czym gadac  ;)

Offline Ainur

• Magnat
  • Reputacja: 21
« Odpowiedź #2245 dnia: 12 Grudzień 2010, 15:37:18 »
Dlatego otrzymałeś współmierne do swojej aktywności wynagrodzenie w postaci Szlachty.
Tytuł szlachcica otrzymałem bodajże rok temu, ten drugi rok natomiast znów ciężko pracowałem, czym z pewnością zasłużyłem na nadanie mi wyższej pozycji.

"Prócz wymienionych zasad na forum obowiązuje netykieta dobrego zachowania, o której poczytasz klikając tutaj."
Pogwałcono tu wiele zasad, które tam się znajdują. Upominanie użytkowników łamiących regulamin powinno leżeć w gestii władz forum, które w żaden sposób nie kontrolowały tychże występków, zatem wyraźnie widać brak umiejętności zarządzania forum.

Przede wszystkim aktywnie uczestniczyłem w życiu forum wtedy, gdy ty nie wiedziałeś, że takowe istnieje. Czas który tutaj spędziłem, śmiało mógłbym liczyć w miesiącach (łącznie). Zawsze starałem się w jakiś sposób pomóc, zawsze chętnie napisałem jakiś artykuł, czy to do biuletynu czy to na stronę i nie wymagałem w zamian nic co by stawiało mnie wyżej od innych użytkowników. Rozumiem, że pojęcie 'bezinteresowność' jest ci obce. Poza tym twój szacunek do mojej osoby mam szczerze mówiąc głęboko.
Nigdy nie wymagałem rzeczy mogących mnie wywyższyć spośród innych. Chcąc jednak objąć jakiekolwiek stanowisko, odmawiano mi tego z niezrozumiałych przyczyn, które powodowały dalszą niechęć do tego forum.

Pomimo, że na usta cisną mi się same niecenzuralne słowa, aby cię nie urazić ponownie i podtrzymać poziom rozmowy zachowam je dla siebie. Mogę tylko zapytać - co ty kurwa w zasadzie dla tego forum zrobiłeś? Pisałeś posty? Faktycznie, niezwykłe poświęcenie i oddanie forum. Jak widzisz, to nie pomogło. Forum odżyło dopiero podczas gdy ty odszedłeś i nie przyczyniłeś się do tego w najmniejszym stopniu.
Są to zwykłe oszczerstwa, kłamstwa i pomówienia (co jest po twojej stronie normą) nie mające odzwierciedlenia w przyszłości. W żaden sposób nie zrobiłem nic, co mogło mieć złe następstwa dla poziomu egzystencji forum lub jego popularności. Jeśli coś robiłem, miało to wyłącznie dobry wymiar.

Jak już mówiłem, Polska jest krajem wolnym i ludzie mają prawo do swoich poglądów, nawet jeśli się one nie zgadzają z poglądami reszty społeczeństwa. Dyskusje teologiczne zostały stworzone po to, by rozmawiać o wszelkich formach religii i pod warunkiem, że były to rozmowy kulturalne nic nie stało na przeszkodzie by takowe prowadzić. Poza tym, takie dyskusje były tam prowadzone na długo przed twoim pojawieniem się, także pozwól, że zasugeruję byś się w tym temacie nie wypowiadał i nie opowiadał bajek z dupy wyciągniętych, że zabiły one forum. To jest co najmniej śmieszne.
A mimo to w sposób nieuprzejmy po stronie ateistów (nie wszystkich) takie dyskusje prowadzono. Podważali bezpodstawnie argumenty następnie wyśmiewając je i łamiąc wielokrotnie regulamin. A działo się to za przyczyną braku umiejętności kontrolowania forum i podobnych poglądów władz strony, osób tych więc nie ukarano. Komuniści zaś tutaj nawołują również do totalitarnych odmian swego ustroju.

Przykład?
Jeśli byłbyś aktywny z pewnością byś takowe oznaki ujrzał. To co napisałeś zaś ukazuje twoją niewiedzę na temat życia i prowadzonych tu dyskusji.

Poza tym trudno nie zauważyć, że twoje wypowiedzi są typowe dla wszelkiego rodzaju forumowych awanturników. Wojujesz, wszczynasz burdy, a tak naprawdę nie masz argumentów do poparcia swoich słów. Nie sam jeden "rozwijałeś portal" poprzez pisanie postów. Tak czyniło wielu. Napisałeś kilka artykułów do encyklopedii i chwała ci za to. Zapewne dzięki temu zawdzięczasz tytuł Szlachty. Więc jaki jest sens dalszego prowadzenia tej ożywionej dyskusji? Chyba że rozgrzanie nieco atmosfery chcesz odegnać zimową aurę, lub po prostu przyciągnąć zainteresowanie userów. Kto wie, może to ożywi forum? Jednak mało to prawdopodobne.
Porównanie do awanturnika jest wyjątkowo niepotrzebne. Okazuje twój brak możności przyjęcia argumentacji, na którą nie jesteś w stanie odpowiedzieć, podobnie do twojego kolegi.

Jednak będę wredny i posłużę się twoją "bronią", czyli przytoczeniem wypowiedzi sprzed kilku miesięcy, gdyż jak to mówił pewien nazarejczyk "Wszyscy, którzy za miecz chwytają, od miecza giną". Była to odpowiedź to tekstu, który ty zacytowałeś.
Choć jednak ten miecz jest stalowy służy dobrej sprawie w przeciwieństwie do krwawego, posmarowanego jadem miecza ludzi nie potrafiących pogodzić się z przegraną.

Cóż, opuszczam forum w glorii i chwale zwyciężając i osiągając swój cel, dając niezliczonym istnieniom godny przykład, pokonując wiele przeciwności mimo przewagi liczebnej.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

« Odpowiedź #2246 dnia: 12 Grudzień 2010, 15:49:54 »
Pis and lov korwa!

Data rejestracji:   15 Październik 2006

Z racji iż siedzę na tym forum od...  4 lat, 2 miesięcy i 27 dni (o ile się nie jebnąłem) to pragnę... pragnę... Orzech? Czy my możemy coś jeszcze chcieć? Siostra mentosqa odpada :(

Tytuł szlachcica otrzymałem bodajże rok temu, ten drugi rok natomiast znów ciężko pracowałem, czym z pewnością zasłużyłem na nadanie mi wyższej pozycji.

Are you fakking kidding me? Chcesz być nagrodzony bo "byłeś" na forum? E ciumki, dobrze kminie? No ja tu byłem cały czas oprócz przerwy miesięcznej bodajże w 2007 lub w 2008 we wrześniu i jakoś nie zauważyłem twojej nadmiernej aktywności która ewidentnie przełożyła by się na nagrodzenie Ciebie.  <patyk>

Offline Dragosani

• Król
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #2247 dnia: 12 Grudzień 2010, 15:53:22 »
Porównanie do awanturnika jest wyjątkowo niepotrzebne. Okazuje twój brak możności przyjęcia argumentacji, na którą nie jesteś w stanie odpowiedzieć, podobnie do twojego kolegi.

Nie przedstawiłeś takowej. Nie mam więc co przyjmować, ani na co odpowiadać. 

Choć jednak ten miecz jest stalowy służy dobrej sprawie w przeciwieństwie do krwawego, posmarowanego jadem miecza ludzi nie potrafiących pogodzić się z przegraną.

Z tym się zgodzę. Prawie. Gdyż z naszego punktu widzenia, to ty nie potrafisz pogodzić się z przegraną. Wszystkie twoje pretensje zostały ci wyjaśnione, a ty wciąż drążysz temat. Awanturujesz się, mimo braku argumentów. I teraz nam wypominasz, że "nie potrafimy pogodzić się z przegraną". Trochę mi to zalatuje hipokryzją.   

Cóż, opuszczam forum w glorii i chwale zwyciężając i osiągając swój cel, dając niezliczonym istnieniom godny przykład, pokonując wiele przeciwności mimo przewagi liczebnej.

Czytając to wybuchnąłem głośnym śmiechem. Sąsiedzi znów uznają mnie za szaleńca. Chyba całą tą sprawę postrzegasz w bardzo spaczonym świetle. Nie dałeś godnego przykładu, lecz po prostu ośmieszyłeś się. Gdybyś przestawił swoje racje poparte dobrymi argumentami, wtedy mógł byś zwyciężyć. Jednak trochę ci nie wyszło. 

Offline Ainur

• Magnat
  • Reputacja: 21
« Odpowiedź #2248 dnia: 12 Grudzień 2010, 16:02:38 »
Czytając to wybuchnąłem głośnym śmiechem. Sąsiedzi znów uznają mnie za szaleńca. Chyba całą tą sprawę postrzegasz w bardzo spaczonym świetle. Nie dałeś godnego przykładu, lecz po prostu ośmieszyłeś się. Gdybyś przestawił swoje racje poparte dobrymi argumentami, wtedy mógł byś zwyciężyć. Jednak trochę ci nie wyszło. 
Nie muszę przedstawiać ponownie i dodatkowo argumentacji. Znajduje się ona w mych wiadomościach, widzę jednak że nie raczyłeś się w nią zagłębić.

Z tym się zgodzę. Prawie. Gdyż z naszego punktu widzenia, to ty nie potrafisz pogodzić się z przegraną. Wszystkie twoje pretensje zostały ci wyjaśnione, a ty wciąż drążysz temat. Awanturujesz się, mimo braku argumentów. I teraz nam wypominasz, że "nie potrafimy pogodzić się z przegraną". Trochę mi to zalatuje hipokryzją.   

Nie potrzebuję opierać moich słów o argumenty. Wystarczy odpowiednio się w nie zagłębić czego nie robisz, a co za tym idzie, próbujesz dalej rozpaczliwie walczyć mimo twej dobitnej przegrany.
Dałem przykład osobom, które przeciwstawiają się twojej dominacji.

Offline Elrond Ñoldor

• Weteran
  • Reputacja: 14987
    • Karta postaci

« Odpowiedź #2249 dnia: 12 Grudzień 2010, 16:15:42 »
Drago dominuje pejczem. A ty cytujesz dwa razy i za każdym piszesz coś innego  <hę>

Offline Dragosani

• Król
  • Chwalmy Tawernę!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #2250 dnia: 12 Grudzień 2010, 16:21:02 »
Nie muszę przedstawiać ponownie i dodatkowo argumentacji. Znajduje się ona w mych wiadomościach, widzę jednak że nie raczyłeś się w nią zagłębić.

Nie potrzebuję opierać moich słów o argumenty. Wystarczy odpowiednio się w nie zagłębić czego nie robisz, a co za tym idzie, próbujesz dalej rozpaczliwie walczyć mimo twej dobitnej przegrany.

Nie wiem jak inni, ale ja zawsze zagłębiam się w wypowiedzi oponentów. Taki już po prostu jestem. Twoje "argumenty" to jedynie pretensje, których nie popierasz faktami. Są one bezpodstawne.

Dałem przykład osobom, które przeciwstawiają się twojej dominacji.

Ainur mesjaszem użytkowników? Urocze.  

Lecz należą ci się również podziękowania. Nieco rozruszałeś ten temat. Brawo. Czy moje oficjalne uznanie tej zasługi, jest wystarczającą nagrodą za twe starania? W końcu jeżeli jesteś taki aktywny, to dobrze wiesz, że coś takiego jest ewenementem.

Drago dominuje pejczem.

Miałeś nie wspominać o tym publicznie :/

Offline Szarleǰ

• Krwawe Kruki
    • Karta postaci

« Odpowiedź #2251 dnia: 12 Grudzień 2010, 16:22:12 »

No, dobrze by było jakbyś faktycznie już opuścił.

Z racji iż siedzę na tym forum od...  4 lat, 2 miesięcy i 27 dni (o ile się nie jebnąłem) to pragnę... pragnę... Orzech? Czy my możemy coś jeszcze chcieć? Siostra mentosqa odpada Smutny

Ja to wiem... Isq dawaj nasza nagrode bo też odejdziemy w glorii i chwale ;/

Pabloo

• Gość
« Odpowiedź #2252 dnia: 12 Grudzień 2010, 16:32:09 »
Jak za dawnych lat  <lol>

Kto tu kogo bardziej obraża?
Bez jaj, ale to wy pierwsi zaczęliście całe te awantury.

peanut.  <facepalm> <facepalm>

Offline Mogul

• Weteran
  • Reputacja: 5863
  • Bu!
    • Karta postaci

« Odpowiedź #2253 dnia: 12 Grudzień 2010, 16:35:13 »
yyy pierwszy napisał ainur czy jak on ma... Według mnie on gada bez sensu. Jak uważa że to forum upada to niech odejdzie od niego. I niech stworzy przy okazji nowe forum o tej tematyce w czasach rozpadu wspaniałych gier...

Offline Isentor

• Wielki Lord Elekt
  • Reputacja: 27957
  • Zbyt pokręcony, by żyć. l zbyt rzadki, by umrzeć.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #2254 dnia: 12 Grudzień 2010, 16:40:00 »
Dlatego po raz drugi proszę Cie o przedstawienia mi czarno na białym za co należy Ci się wyższa pozycja. Jak napisałem wszystko jest do omówienia. Odnoszę jednak wrażenie, że tak naprawdę nie istnieją namacalne dowody Twojej ciężkiej pracy. W redakcji nigdy nie byłeś. Nie mamy artykułów Twojego autorstwa. Nie moderowałeś forum. Nigdy nie byłeś Mistrzem Gry w Marancie. Jako user będący z nami od lat otrzymałeś rangę szlachcica. Jeśli uważasz, że należy Ci się więcej przedstaw owoce swojej pracy. Bądź poważny.

Pogwałcono tu wiele zasad, które tam się znajdują. Upominanie użytkowników łamiących regulamin powinno leżeć w gestii władz forum, które w żaden sposób nie kontrolowały tychże występków, zatem wyraźnie widać brak umiejętności zarządzania forum.
Prawo nie działa wstecz. Jeśli zarzucasz komuś niedopatrzenia sam najpierw zapoznaj się z datami aktualizacji regulaminu, postami na forum, i dowiedz się, które osoby piastowały opiekę na danych działach forum.

Jeśli osoba odpowiedzialna za moderacje zdecydowała tak a nie inaczej najwyraźniej w jej mniemaniu regulamin nie został złamany w sposób karygodny. Nie trzymamy się sztywno zasad. Wyrośliśmy już dawno z zabawy w wielkiego moderatora, który wstawia ostrzeżenia i bany za błahostki dla podkreślenia swojej władzy. Tak zachowują się dzieci. I mamy oczywiście opcję raportu, o której już wspominałem.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #2255 dnia: 12 Grudzień 2010, 16:41:40 »
yyy pierwszy napisał ainur czy jak on ma... Według mnie on gada bez sensu. Jak uważa że to forum upada to niech odejdzie od niego. I niech stworzy przy okazji nowe forum o tej tematyce w czasach rozpadu wspaniałych gier...
<głaszcze>

Offline Szarleǰ

• Krwawe Kruki
    • Karta postaci

« Odpowiedź #2256 dnia: 12 Grudzień 2010, 17:27:31 »
Jak za dawnych lat  <lol>
Bez jaj, ale to wy pierwsi zaczęliście całe te awantury.

peanut.  <facepalm> <facepalm>

już dobrze <tuli>

pierwszy zaczął Ainur wyjechał z postem nie wiadomo czemu, że jemu się coś należy nie mówiąc konkretnie co i dlaczego, po czym wszystkim mówi, że to wszystko przez brak profesjonalizmu administracji i przez nią forum upada. A na zwieńczenie tej całej szopki wyskakuje, że jesteśmy jakimiś tyranami wywyższającymi się spośród innych userów i opuszcza to forum w glorii i chwale bo wie, że ma racje i jemu wystarczy ta wiedza i nie musi nam nic argumentować :) godne pożałowania
« Ostatnia zmiana: 12 Grudzień 2010, 17:32:35 wysłana przez peanut. »

Offline Trivet

• Myśliwy
  • Reputacja: 1
« Odpowiedź #2257 dnia: 12 Grudzień 2010, 18:29:21 »
Argh, tyle złości, jadu, podgryzania i nerwów, że aż mnie wybudziło z tej trwałej forumowej śpiączki. Znacie to uczucie? To, kiedy poziom bullshitu jaki ktoś próbuje wlać do rozmowy osiąga tak wysoki poziom, że nagle zaczyna powoli wymykać się spod kontroli wylewając się na wszystkich w koło. I ktoś wtedy zabiera zdanie.

Jedni forumowicze szukają wtedy schronienia odcinając się całą mocą swoich umysłów i kończyn od prowadzonej dyskusji; niczym autystyczne dzieci zamykają się w świecie przyjaciela Gorna, fal śmierci i sposobów na ścierwojady. Inni z ciekawością, ale i przerażeniem obserwują poczynania tych werbalnych gladiatorów zastanawiając się nad proporcjami z jakich składają się ich specjalne posiłki przygotowywane w specjalnych placówkach dla specjalnych ludzi.

(khem, może troche podkoloryzuję <aniołek>)
Tymi specjalnymi ludźmi są powyżsi. I tu pozwolę wtrącić sobie małą dygresje. Oglądałem dziś fascynujący odcinek "Pogromców Mitów" w którym sprawdzano czy mit o kupie, która wrzucona w wentylator tworzy małą apokalipsę jest prawdziwy. Przez godzinę obserwowałem inteligentnych, spontanicznych i pomysłowych ludzi, którzy prześcigali się w pomysłach jak wrzucić ekskrementy w wentylator by zrobiły jak największy burdel. Przygotowywano specjalne mieszanki, oraz rzucano na scenę coraz większe wentylatory tylko by zobaczyć efekt całego ambarasu ku uciesze wszystkich zgromadzonych i obserwatorów.

I w ten właśnie sposób widzę powyższych ludzi. Jako wesołków, którzy wręcz lubują w obrzucaniu się szlamem wszelakim. Energicznie przecierając pozostałości fekalii z zębów i rzucających się w wir kolejnej walki. Widziałem ich broniących nie jednej sprawy, szalonej z punktu widzenia nieobeznanego z forum, normalnej z punktu widzenia ich. I z tą mieszanką ludzi nieustępliwych zdarzyło się potyczkować Ainurowi - człowiekowi, który za pisanie(!) postów na forum dyskusyjnym(!) oczekuje tantiemów. Człowiekowi, który sam sobie próbuje wystawić pomnik, zaznaczyć swoją wyższość (bo nie oszukujmy się, o awans społeczny tu chodzi) w sposób tak niegodny - awanturując się. Od kiedy pamiętam prestiż na forum nie zdobywało się kolorem nicku a słowami. Nie widzę tu stada ludzi chcących poprzeć jego zdanie, nie widzę artykułów, notek, felietonów podpisanych nickiem Ainur, widze tylko człowieka sfrustrowanego tym, że ta wyimaginowana srebrna zbroja w którą się sam przyodział tak łatwo pęka pod naporem sensownych argumentów. Pompatyczne słowa i nadmierne stosowanie niezbyt zręcznie wyprowadzonych argumentum ad personam i argumentum ad ignorantiam niczego nie zmieni, więc Ty mi tu nie pierdol o odchodzeniu w glorii i chwale.

A teraz trochę konkretniej: ludzie - to jest forum, nie gra.

PS. Trochę zaśniedziałem jeżeli chodzi o słowo pisane trybem forumowym.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #2258 dnia: 12 Grudzień 2010, 18:42:46 »
Argh, tyle złości, jadu, podgryzania i nerwów, że aż mnie wybudziło z tej trwałej forumowej śpiączki. Znacie to uczucie? To, kiedy poziom bullshitu jaki ktoś próbuje wlać do rozmowy osiąga tak wysoki poziom, że nagle zaczyna powoli wymykać się spod kontroli wylewając się na wszystkich w koło. I ktoś wtedy zabiera zdanie.

Jedni forumowicze szukają wtedy schronienia odcinając się całą mocą swoich umysłów i kończyn od prowadzonej dyskusji; niczym autystyczne dzieci zamykają się w świecie przyjaciela Gorna, fal śmierci i sposobów na ścierwojady. Inni z ciekawością, ale i przerażeniem obserwują poczynania tych werbalnych gladiatorów zastanawiając się nad proporcjami z jakich składają się ich specjalne posiłki przygotowywane w specjalnych placówkach dla specjalnych ludzi.

(khem, może troche podkoloryzuję <aniołek>)
Tymi specjalnymi ludźmi są powyżsi. I tu pozwolę wtrącić sobie małą dygresje. Oglądałem dziś fascynujący odcinek "Pogromców Mitów" w którym sprawdzano czy mit o kupie, która wrzucona w wentylator tworzy małą apokalipsę jest prawdziwy. Przez godzinę obserwowałem inteligentnych, spontanicznych i pomysłowych ludzi, którzy prześcigali się w pomysłach jak wrzucić ekskrementy w wentylator by zrobiły jak największy burdel. Przygotowywano specjalne mieszanki, oraz rzucano na scenę coraz większe wentylatory tylko by zobaczyć efekt całego ambarasu ku uciesze wszystkich zgromadzonych i obserwatorów.

I w ten właśnie sposób widzę powyższych ludzi. Jako wesołków, którzy wręcz lubują w obrzucaniu się szlamem wszelakim. Energicznie przecierając pozostałości fekalii z zębów i rzucających się w wir kolejnej walki. Widziałem ich broniących nie jednej sprawy, szalonej z punktu widzenia nieobeznanego z forum, normalnej z punktu widzenia ich. I z tą mieszanką ludzi nieustępliwych zdarzyło się potyczkować Ainurowi - człowiekowi, który za pisanie(!) postów na forum dyskusyjnym(!) oczekuje tantiemów. Człowiekowi, który sam sobie próbuje wystawić pomnik, zaznaczyć swoją wyższość (bo nie oszukujmy się, o awans społeczny tu chodzi) w sposób tak niegodny - awanturując się. Od kiedy pamiętam prestiż na forum nie zdobywało się kolorem nicku a słowami. Nie widzę tu stada ludzi chcących poprzeć jego zdanie, nie widzę artykułów, notek, felietonów podpisanych nickiem Ainur, widze tylko człowieka sfrustrowanego tym, że ta wyimaginowana srebrna zbroja w którą się sam przyodział tak łatwo pęka pod naporem sensownych argumentów. Pompatyczne słowa i nadmierne stosowanie niezbyt zręcznie wyprowadzonych argumentum ad personam i argumentum ad ignorantiam niczego nie zmieni, więc Ty mi tu nie pierdol o odchodzeniu w glorii i chwale.

A teraz trochę konkretniej: ludzie - to jest forum, nie gra.

PS. Trochę zaśniedziałem jeżeli chodzi o słowo pisane trybem forumowym.
<zdrowie>

Z tym, że to na nic. Ainur rozetnie Twojego posta na 20 małych i cytując zacznie przeciwstawiać się Twojej wypowiedzi. Nie będzie interpretacji i rozważania Twych słów, tylko automatyczne przeczytanie i przedstawienie antytezy. Bo jemu chodzi o to, żeby się kłócić. Nie o to, aby coś zrozumieć i wyjaśnić.

Offline Szarleǰ

• Krwawe Kruki
    • Karta postaci

« Odpowiedź #2259 dnia: 12 Grudzień 2010, 18:48:01 »
Myślę, że nawet on da sobie już spokój. Tym bardziej, że paru wyrazów może nie zrozumieć.
« Ostatnia zmiana: 12 Grudzień 2010, 18:53:20 wysłana przez peanut. »

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #2259 dnia: 12 Grudzień 2010, 18:48:01 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18