Te obelgi są godne twojej osoby, i jak mniemam nieodłączną częścią twego bytu.
tak tak

Powiedz mi może kiedy ty (nie będę pisał z dużej litery z powodu braku szacunku jaki wokół siebie roztaczasz) tutaj byłeś?
Przede wszystkim aktywnie uczestniczyłem w życiu forum wtedy, gdy ty nie wiedziałeś, że takowe istnieje. Czas który tutaj spędziłem, śmiało mógłbym liczyć w miesiącach (łącznie). Zawsze starałem się w jakiś sposób pomóc, zawsze chętnie napisałem jakiś artykuł, czy to do biuletynu czy to na stronę i nie wymagałem w zamian nic co by stawiało mnie wyżej od innych użytkowników. Rozumiem, że pojęcie 'bezinteresowność' jest ci obce. Poza tym twój szacunek do mojej osoby mam szczerze mówiąc głęboko.
Nie przeczę ze swego czasu często tutaj przebywałeś jednakże na pewien czas opuściłeś TG.
Dobrze, że nie przeczysz. Fakt, faktem, że opuściłem TG i nie zaglądałem tutaj przez pewien czas - a po cóż? Forum było na skraju upadku, a aktywne były jedynie forum weteranum w którym pierdolono o żelkach i temu podobnych sprawach i Marant w którego nie grałem. Zawsze jednak byłem skory do pomocy, nie będę tutaj nadmieniał konkretnych przykładów, jednak kiedy Isentor czy ktokolwiek z tego forum oczekiwał ode mnie, że w czymś pomogę, nie mówiłem nigdy, aby się pocałował w dupę wcześniej wsadzając sobie w nią całe to swoje TG. Jakże mógłbym nie pomóc, kiedy na forum spędzałem masę czasu i często dostarczało mi sporej dawki rozrywki, poprzez takie dyskusje jak na przykład ta (brakowało mi tego

).
Właśnie wtedy ja aktywnie się tutaj udzielałem.
Poza tobą, udzielało się tutaj wielu innych użytkowników. Czy widzisz, żeby którykolwiek z nich płakał o nadanie mu jakiegoś tam wyższego stanowiska, jak robisz to ty? Bo ja nie bardzo.
Następnie to ja opuściłem TG, zaś ty tutaj przybyłeś i nagle w ordynarny sposób zacząłeś mnie urażać.
Jeśli już możemy mówić o jakimś przybywaniu i opuszczaniu, to można powiedzieć, że TG nigdy tak na prawdę nie opuściłem, bo jak już mówiłem zawsze byłem chętny do pomocy. Najzwyczajniej tutaj nie zaglądałem już tak często jak kiedyś, czy jak teraz, bo nie było sensu - nie było o czym rozmawiać. A chciałbym zaznaczyć, że jest to forum DYSKUSYJNE. Nie było o czym i z kim wtedy dyskutować, więc po kiego miałem tutaj przesiadywać?
Więc jeśli chodzi o udział w rozwijaniu forum, jestem o wiele bardziej zasłużony, lub w takim samym stopniu jak ty.
Pomimo, że na usta cisną mi się same niecenzuralne słowa, aby cię nie urazić ponownie i podtrzymać poziom rozmowy zachowam je dla siebie. Mogę tylko zapytać - co ty kurwa w zasadzie dla tego forum zrobiłeś? Pisałeś posty? Faktycznie, niezwykłe poświęcenie i oddanie forum. Jak widzisz, to nie pomogło. Forum odżyło dopiero podczas gdy ty odszedłeś i nie przyczyniłeś się do tego w najmniejszym stopniu.
Nie wiem jak według Ciebie, funkcjonuje forumowa społeczność ale powinny jednak panować na nim pewne zasady. Komuniści głoszą fałszywe hasła i wywyższają swą zakłamaną ideologię. Obrażają i oczerniają bezpodstawnie uczucia ludzi. Było tu jednak wielu ludzi walczących komunizmem i poglądami obrażającymi je (zajrzeć do odpowiednich tematów) i zwyciężających, choć teraz już tutaj nie goszczących. A walki z chrześcijaństwem w dyskusjach teologicznych? I publiczne obrażanie jej w wierszach? Owszem, nie zgadzam się z niektórymi naukami Kościoła Katolickiego, ale nieuzasadnione dotykanie całej religii w sposób nieuzasadniony jest idiotyzmem i brakiem poszanowania.
Jak już mówiłem, Polska jest krajem wolnym i ludzie mają prawo do swoich poglądów, nawet jeśli się one nie zgadzają z poglądami reszty społeczeństwa. Dyskusje teologiczne zostały stworzone po to, by rozmawiać o wszelkich formach religii i pod warunkiem, że były to rozmowy kulturalne nic nie stało na przeszkodzie by takowe prowadzić. Poza tym, takie dyskusje były tam prowadzone na długo przed twoim pojawieniem się, także pozwól, że zasugeruję byś się w tym temacie nie wypowiadał i nie opowiadał bajek z dupy wyciągniętych, że zabiły one forum. To jest co najmniej śmieszne.
A podobno forum się odradza. Wielu miało nadzieję że ukazanie się nowej części Gothica, spowoduje zasilenie TG szeregiem nowych ludzi. Przybyło co prawda trochę ale nie jest to ilość, którą oczekiwano. Więc w zasadzie jedyną możliwością jest działanie Marantu i jego rozległe rozwijanie pod każdym względem.
Faktycznie, liczyliśmy na to, że po ukazaniu się 4 odsłony Gothica nabędziemy wielu nowych userów, jednak nie wyszło - myślę, że przyczyniła się do tego przede wszystkim niska pozycja na googlach i póki Isentor czegoś z tym nie zrobi, nie możemy za bardzo liczyć na wiele, chyba, że na powrót tych 'starych wyjadaczy'.
Było to ważne, w tym momencie już nie. Nie wymagam nagrodzenia mnie. Jednak przechadzając się po forum można znaleźć oznaki moich zasług.
Przykład?
A czy jest punk w regulaminie dotyczący urazy danych userów na tle religijnym? Dany użytkownik łamiąc regulamin poniósł by konsekwencje w sytuacji gdy obraził by innego użytkownika w prost, nie zaś w przypadku obrazy, o której chwilę temu napisałem.
Dotyczący obrazy innych na tle religijnym - tak. Dotyczący rozmowy na temat ich religii i podważania jej przedstawiając własne poglądy - nie. Poza tym, takie dyskusje nadawały forum charakteru, sprawiały, że coś się tu działo, nawet jeśli momentami było za ostro. Na pewno nie odrażały one użytkowników, a zachęcały do przedstawienia swojego zdania, co z pewnością było dla forum dobre. Jeśli w tamtym czasie działo by się tutaj coś, co by było w pewnym stopniu niestosowne i nie na miejscu, na pewno strona by się nie cieszyła statusem oficjalnego polskiego portalu o gothicu ;] tyle z mojej strony.