Autor Wątek: Odp: II wyprawa na wyspę Goofy'ego  (Przeczytany 16636 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Canis

• Gość
Odp: II wyprawa na wyspę Goofy'ego
« Odpowiedź #140 dnia: 04 Wrzesień 2009, 23:32:19 »
//zaufgać?

- Dobrze więc. Co mam więc zrobić?

// Powtórzenie... oj...

- Już wszystko powiedziałem. Masz dwa dni na zebranie ich wszystkich na powierzchni w jednym miejscu, ty też masz tam być, wtedy przybędziemy. Jeśli nie podołasz zadaniu to... heh...

- Znajdę ciebie.

I oboje zniknęli w zielonkawej gęstwinie dymu...

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #141 dnia: 04 Wrzesień 2009, 23:43:11 »
Jako nietoperz, oleciałem szybko do kamiennego kręgu. Wieży i tak nie było, a miałem mało czasu. Przemieniłem się w Wampira i nachyliwszy się w głąb grobowca krzyknąłem:
- E! Czarnuszku! W ciągu dwóch dni będzie spotkanie, więc się nie oddalaj! A tak między nami, niektórzy źle się wyrażają o twoim przyjacielu zielarzu. Że niby mało inteligętny. Mniejsza. Siedź w norce! - jednak przypomniałem sobie o słowach Dendego. Poprawiłem więc miecze na plecach i u pasa i ruszyłem na poszukiwania Szmana w głąb krypty.
« Ostatnia zmiana: 04 Wrzesień 2009, 23:54:58 wysłana przez Gunses »

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #141 dnia: 04 Wrzesień 2009, 23:43:11 »

Canis

• Gość
« Odpowiedź #142 dnia: 05 Wrzesień 2009, 00:01:13 »
zszedłeś na dół i doszły ciebie dziwne drgania, nieodczuwalne na powierzchni, i dziwne dźwięki, chuki, roznoszące się echem po kompleksie sal. echo wskazywało którędy amsz iść do epicentrum, z którego głos się roznosił...

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #143 dnia: 05 Wrzesień 2009, 00:03:21 »
Ruszyłem w kierunku źródła dźwięku.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #144 dnia: 05 Wrzesień 2009, 00:09:01 »
cały czas idąc prosto skręciłeś wreszcie w prawo, wyostrzenie zmysłów, twoja zdolność rasowa, pomagała w odnajdywaniu celu. potem skręciłeś w lewo i szedłeś prosto. wszedłeś do sali i zauważyłeś szamana klęczącego przy ołtarzu z nożem w dłoniach i misą przed sobą. wszedłeś w momencie, gdy wycinał sobie fragment policzka szepcząc magiczne formuły, wokół niego było pełno krwi. gdy skończył szeptać, jego ciało rozbłysło złotem, po czym jak fala odchodziła od jego ciała we wszystkie strony uderzając w ściany i powodując drgania. wstał i odwrócił się do ciebie, zauważyłeś, że na całym ciele ma pełno blizn po wycinanym ciele, ale w tych miejscach narośnięte mięso z powrotem.
- Nie chciałeś mi pomóc... z zielarzem opracowaliśmy więc tę metodę... masz ostatnią szansę by się do mnie przyłączyć i mi pomóc... Czego się darłeś, czego chcesz... Nekromantę czeka śmierć... nie dam się mu zabić... NIGDY!

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #145 dnia: 05 Wrzesień 2009, 00:11:07 »
- Spotkajmy się więc. Cała nasza trójka. Na powierzchni. Niebawem.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #146 dnia: 05 Wrzesień 2009, 00:13:29 »
- Kiedy i gdzie... poco, no i chcę się jeszcze...

podniósł nóż i obrócił w palcach.

- Przygotować...

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #147 dnia: 05 Wrzesień 2009, 00:19:12 »
- Zdradzasz swą naturę, bojąc się o pomyślność swego planu. Stań na udeptanej ziemi zaraz. Pokaż Nekromancie, że nie jest ci straszny! Wyjdź na powierzchnię! Teraz!

Canis

• Gość
« Odpowiedź #148 dnia: 05 Wrzesień 2009, 00:23:55 »
- nie pozwolę, by moja akcja zakońcyzła się fiaskiem.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #149 dnia: 05 Wrzesień 2009, 08:47:05 »
- Co mam więc zrobić, byś podążył za mną teraz?

Canis

• Gość
« Odpowiedź #150 dnia: 05 Wrzesień 2009, 09:48:24 »
- Poco mam iść, skoro tego Nekromanty nie ma? w miedzy czasie się uleczę, to ty mnie zmotywuj.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #151 dnia: 05 Wrzesień 2009, 10:40:32 »
- Przybyły dwie potężne istoty. Przybyły po Maga, chcąc go nagrodzić. Czakają tam... na górze - rzekłem to z przygnębieniem i szczerościa - Mogą ci pomóc w walce z Nekromantą. Musisz jednak spotkać się z nimi pierwszy. Ruszaj czym prędzej na górę. Jak tam już będziesz, sprowadzę ich.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #152 dnia: 05 Wrzesień 2009, 10:51:14 »
- widzę, ze kłamiesz, a raczej nie ejsteś ze mną w pełni szczery... poza tym wiem o bramie.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #153 dnia: 05 Wrzesień 2009, 18:40:06 »
Skoczyłem z wybicia nóg. Stałem się niewidzialny. Wykonałem salto, potem piruet. Obnażyłem miecze. Dotknąłem ostrzem ciała szamana, stojąc za nim.
- Wiesz, że nie mogę cię zabić. Canis tego nie dokonał, ja też tego nie dokonam. Rany jak widzę, jeszcze bardziej cię wzmacniają. Nienawidzisz, Canisa, ale czemu pałasz nienawiścią do mnie, tego nie wiem. Nie wyjdziesz, to mnie zabiją. Wyjdziesz to może darują mi życie. Wyjdźmy proszę, z tych katakumb. Chodź ze mną, tam, na górę.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #154 dnia: 05 Wrzesień 2009, 18:46:51 »
szaman przyłożył rękę do ostrza broni, zobaczyłeś, że nawet na dłoniach wycinał sobie wnętrza, gdzie teraz narosła dzika skóra. opiął palcami powoli ostrze i szepnął coś, czego nawet wyostrzenie zmysłów a i bliskie stanie nie wychwyciło. jego ręka zabłyszczała błękitnie po czym jego ręka przeszła przez ostrze, jakby go tam nie było...
- Twa broń i twój pancerz mi nie przeszkodzą przed zabiciem ciebie... Miałeś szansę przyłączyć się do mnie, pomóc w odrodzeniu i zwalczeniu Canisa... teraz mam inną, lepszą wizję, lecz w niej przeszkadzasz mi ty...
Ponownie szepnął coś, coś podobnego. Jego całe ciało rozbłysło błękitem i przeszedł przez twoje ostrze jakby go nie było...

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #155 dnia: 05 Wrzesień 2009, 18:57:15 »
- Cóż za potęga - powiedziałem całkiem prawdziwie - Canis nie zna takich sztuczek. Ciężko mi na sercu, ale wole sprzymierzyć się z wygranym niż z przegranym. Pomogę ci w zniszczeniu Nekromanty.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #156 dnia: 05 Wrzesień 2009, 19:01:19 »
Szaman skrzywił sie we wrogim uśmieszku.
- A więc pozwoli mi przyłączyć się do niego, jeśli jego przeciwnika zwalczę! GIÑ! Ipush Grash, Osh Isarishash!
Wypowiedział zaklęcie kuli ognia [Naurangol] celując w ciebie. Ognista kula pomknęła w twoją stronę... masz dosłownie kilka sekund na reakcję...

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #157 dnia: 05 Wrzesień 2009, 19:38:50 »
Słowa wydobywające się z ust Szamana były ohydne. Od razu zorientowałem się, że coś jest nie tak. Inkantacja zaklęcia. Kula ognia. Byłem całkowicie skupiony i skoncentrowany. Chodziło bowiem o moje życie. Tylko koncentracja, tylko skupienie. Ruchy wykonały się samodzielnie, automatycznie. Szybkie wybicie, unik, odchylenie, przekręcenie korpusu. Kula ognia przemknęła przed mym torsem, uderzając we wszystkie strony gorącem. Tylko koncentracja. Przemiana w nietoperza. Szybki koszący i zwodniczy lot. Tylko koncentracja, wyostrzone zmysły. Zapamiętana droga. Szybki lot. ÂŚwieże powietrze. Tylko koncentracja... Wyleciałem na zewnątrz, wzbiłem się na wysokości 30m w górę i stałem się niewidzialny, aby sprawdzić czy szaman będzie mnie gonił czy nie.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #158 dnia: 05 Wrzesień 2009, 20:02:47 »
usłyszałeś wymowny jęk i serię trzasków, gdy spojrzałeś za siebie, widziałeś punktowe czarne kłęby dymów, w których pojawiał się na ułamki sekund szaman używając co chwilę teleportacji co kilka metrów (również w powietrzu, na wysokości) by dopaść ciebie jak najszybciej.
- Nie uciekniesz mi... zginiesz...

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #159 dnia: 05 Wrzesień 2009, 20:11:29 »
Ruszyłem więc co sił w skrzydełkach ku wieży, do której zmierzał Canis. Chcąc jak najszybciej do niego dotrzeć. Mając wyostrzone zmysły chciałem jak najszybciej znaleźć samego Canisa, albo wieżę, do której się udał.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #159 dnia: 05 Wrzesień 2009, 20:11:29 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18