Autor Wątek: Odp: II wyprawa na wyspę Goofy'ego  (Przeczytany 17542 razy)

Description:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • Reputacja: 14198
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

Odp: II wyprawa na wyspę Goofy'ego
« Odpowiedź #100 dnia: 09 Sierpień 2009, 18:39:37 »
- Z błota i oczu można by zrobić Bełkoczącego Płaszczowca, a niby pustego słoja zapewne Belkera - Pomyślał Gunses. Po czym zlecił ze schodów, przefrunął przez płynne drzwi i zaczął kierować się w stronę kamiennego kręgu.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #101 dnia: 09 Sierpień 2009, 18:48:33 »
Belker zatrzymał ciebie gdy wylatywałeś.

- Ten władca wyspy, niech się tu prędko zjawi, jak na dniach nie przyjdzie, to sam was znajdę, a wtedy nic z was nie zostanie.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #101 dnia: 09 Sierpień 2009, 18:48:33 »

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #102 dnia: 09 Sierpień 2009, 20:06:25 »
- Tak tak. Dobrze. - pomyślałem i poleciałem dalej, ku kamiennemu kręgowi...

Canis

• Gość
« Odpowiedź #103 dnia: 09 Sierpień 2009, 21:02:00 »
Doleciałeś.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #104 dnia: 10 Sierpień 2009, 11:35:05 »
Przemieniłem się w Wampira. I popijając kolejny litr krwi, zacząłem kierować się ku wschodniej wieży.

Canis

• Gość
« Odpowiedź #105 dnia: 10 Sierpień 2009, 11:46:17 »
// Określ czy lecisz miedzy drzewami, czy ponad koronami drzew etc., ma to znaczenie w tym wypadku...

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #106 dnia: 10 Sierpień 2009, 11:52:52 »
Przemieniłem się w WAMPIRA i popijałem krew z butelki... Moim zdaniem nie mógł bym być nietoperzem, a co za tym idzie lecieć.

Idę pieszo...

Canis

• Gość
« Odpowiedź #107 dnia: 10 Sierpień 2009, 11:55:33 »
No już, nie kichaj i nie prychaj tyle, spokojnie.

z oddali widziałeś promyk światła, świetlistej energii latający sobie przy drzwiach...

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #108 dnia: 10 Sierpień 2009, 12:10:13 »
Wyostrzyłem zmysły abym mógł w porę zareagować. I ruszyłem dalej...

Wyostrzenie zmysłów.
« Ostatnia zmiana: 10 Sierpień 2009, 12:16:39 wysłana przez Gunses »

Canis

• Gość
« Odpowiedź #109 dnia: 10 Sierpień 2009, 12:32:59 »
Gdy byłeś blisko, zauważyłeś błędnego ognika latającego sobie milutko przy wrotach.

Nazwa

Błędny ognik

Opis
Błędne ogniki to złe stworzenia, które karmią się silnymi uczuciami – paniką, przerażeniem oraz śmiercią. Uwielbiają wciągać podróżnych w niebezpieczeństwa, a następnie chłonąć rodzące się w nich uczucia. Błędny ognik wygląda niczym kulka żółtego, czerwonego, zielonego, bądź błękitnego słabego światła. ÂŁatwo pomylić ze światłem latarni. Błędny ognik to kula niemal skondensowanych oparów, mająca około 30 centymetrów średnicy i ważącą około 1,5 kilograma. Ognik nie ma narządów mowy, wydaje widmowe dźwięki, wibrując. Błędne ogniki mówią wieloma językami.

Walka
Błędne ogniki zwykle unikają walki. Wolą mącić w głowach poszukiwaczy przygód i straszyć ich, wciągając w niebezpieczne miejsca. Gdy są zmuszone do walki to porażają wyładowaniami elektrycznymi podczas dotyku albo z odległości.

Ataki
Wyładowanie elektryczne – Błędny ognik może przy dotyku ciała, albo przy dotyku broni, podczas ataku na niego, przesłać duży ładunek elektryczny do ciała przeciwnika (przez metalową broń albo dotykając ciała), powodując lekkie, chwilowe ogłuszenie, chwilowy paraliż.

Atak błyskawicy – Analogiczne działanie do zaklęcia mała błyskawica ze szkoły Lindagol, lecz ognik generuje go z ładunków elektrycznych w swoim ciele, nie magią...

Latanie – Błędny ognik porusza się latając, jego ciało jest zbudowane z gazów.

Naturalna niewidzialność – Przestraszony lub ogarnięty grozą ognik może zgasić swój blask i stać się niewidzialny.

Atrybuty
+ poprawione zauważanie
+ poprawiona zwinność
+ latanie
+ niepodatność na czary
+ Wyostrzenie zmysłów’
+ poprawiona inicjatywa

Trofea
brak

Gdy doszedłem do wieży zobaczyłem przed sobą Bestię chaosu...

Nazwa

Bestia chaosu

Opis
Kształty tych przerażających stworzeń ulęgają nieustannej metamorfozie, a ich dotyk może przemienić przeciwnika w bezkształtną galaretę. Wyglądu bestii nie sposób ustalić. W jednej chwili może mieć postać przerażającego, poprzecinanego żyłami cielska, z którego wyrastają kły i pazury, żeby w następnej przemienić się w zwój wijących się, sznurowatych macek, których końce mienią się czerwienią – tylko po to, aby nieco później przybrać kształty pękatego stwora o dziesięciu oczach oraz pierścieniu kłapiących szczęk i znów ulec metamorfozie, tym razem w istotę składającą się li tylko z mięśni. Rozmiary się zmieniają, lecz zawsze waży około 100 kilogramów.

Walka
Pomimo przerażającego wyglądu i bez względu na to, czy posiada pazury, szpony, szczypce, macki czy kolce, bestia chaosu nie wyrządza ofierze wielkiej krzywdy. Znaczy do śmierci nie doprowadza, ewentualnie metamorfozy w bestię. Niezależnie od kształtu, ataki są ograniczone do niewielkiej ilości z powodu ciągłej metamorfozy.

Ataki
Rozpuszczenie ciała – Cios bestii chaosu może spowodować straszliwą transformację. ÂŻyjące stworzenie zmienia się w gąbczastą, amorficzną masę. Owo ciało zmienia kształty, przelewa się, wiruje, bulgocze itd. Chyba, ze będzie kontrolować je czyjaś wola. Ofiara tej mocy nie jest w stanie używać ani nawet trzymać żadnego przedmiotu. Nieszczęśnik cały czas odczuwa przeszywający ból i nie może wykonywać skoordynowanych akcji. Jeżeli efekt nie zostanie naprawiony w ciągu kilku godzin, to następuje przemienienie ciała nieszczęśnika w bestię chaosu. Uzdrowić mogą jedynie potężne zaklęcia uzdrawiania (np. Duże leczenie magii Naurangol).

Atrybuty
+ niepodatność na transformację
+ niepodatność na trafienia krytyczne
+ wyostrzenie zmysłów
+ poprawiona zwinność
+ poprawiona inicjatywa
+ akrobatyka
+ Uniki
+ ruchliwość
- podatność na pobłogosławioną broń
- podatność na magię ognia

Trofea
brak
« Ostatnia zmiana: 10 Sierpień 2009, 13:08:08 wysłana przez Canis »

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #110 dnia: 10 Sierpień 2009, 12:52:02 »
Gunses zorientował się w czym rzecz. Podszedł bliże,nie chciał jednak by ognik przestraszył się go. Gdy był już blisko powiedział
- Witaj ogniku...

Canis

• Gość
« Odpowiedź #111 dnia: 10 Sierpień 2009, 13:07:37 »
- Tak?

odpowiedział ognik zatrzymując się, zauważyłeś, że zabłysł teraz czerwonawo - błękitną barwą...

- Ekhem. Porozmawiamy?

Powiedziałem do bestii z obrzydzeniem.

- Eh... jak zwykle, jak inny i trochę metamorficzny to zaraz myślicie że niedobry i odrazą pałacie, co za degeneruchy z was...

- Ty sobie nie pozwalaj kupo mięcha bo zaraz z ciebie sieczkę zrobię.

- No no, nie fikaj brzdącu bo z ciebie budyń będzie.

- No chodź, no chodź! Fikasz mi tu degeneruchu?

- Hihih, śmieszny jesteś... dobra, czego chcesz?

- A wiesz, mam plany wobec wyspy i pomocy mi trzeba, twojej w ochronie moich "skarbów".

-Ta, słyszałem plotki, twoje serce czy coś. Dobra, ja pomogę idź na górę, na wieże tam jeszcze pogadaj bo nie wiem jak ten degeneruch... podobny do ciebie strasznie, tylko przystojniejszy.

- Sobie nie pozwalaj.

- No już już, nie stresuj się.

Po rozmowie poszedłem do wrót, przeszedłem je, gdy się zbliżyłem zmieniły się w taflę płynnego srebra. Po czym pobiegłem na górę po schodach...

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #112 dnia: 11 Sierpień 2009, 12:18:54 »
- Tak. Chcę porozmawiać o owej wieży za tobą. Chcę do niej wejść, masz coś przeciwko?

Canis

• Gość
« Odpowiedź #113 dnia: 13 Sierpień 2009, 10:53:55 »
- Mam

Powiedział i zaczął dalej popierdalać pomykać w powietrzu...

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #114 dnia: 13 Sierpień 2009, 12:55:22 »
- Czego więc chcesz, abym mógł przejść przez wrota za tobą?

Canis

• Gość
« Odpowiedź #115 dnia: 13 Sierpień 2009, 14:11:02 »
- Niewiem, zgaduj... próbuj

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #116 dnia: 14 Sierpień 2009, 09:32:02 »
- Pragniesz przerażenia? ÂŚmierci? Zniszczenia? Chcesz czuć strach istot? Chcesz widzieć i karmić się ich śmiercią? ÂŚmierć istot niższych dla mnie to też wielka radość. Patrzeć w gasnące oczy. W krew wypływającą nieubłagana, niosąca śmierć. Ty też taki jesteś. Chcesz czuć to samo! - rzekł Wampir coraz pewniejszym i szarlatańskim głosem - Na tą wyspę zstąpił Lisz! Nie zna on ni litości ni żalu. Ukryje tu swe serce, a te wieże wykorzysta do osadzenia swych strażników. Na serce Lisza poluje wielu. Przebędą i tu. I będą chodzić od wieży do wieży szukając go. A wtedy ty będziesz ich zwodził. Prowadził na zgubę. Poprzez moczary. Będziesz czuł ich lęk i karmił się nim. Będziesz widzieć i czuć ich śmierć i będziesz się nim napawał. Czyż to nie cudowne? Pierwej muszę wejść do tej wieży, aby wszytko przygotować. A potem tylko czekać pierwszych którzy tu zawitają!

Canis

• Gość
« Odpowiedź #117 dnia: 15 Sierpień 2009, 11:24:30 »
- Hm... moim hasłem przewodnim jest Carpe Diem znaczy sę Chwytaj dzień... chcę tej radości... hm, to zabij się.

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #118 dnia: 15 Sierpień 2009, 12:16:46 »
- Jak? Mam się utopić na jednym z tych stawów do których mnie będziesz wiódł? Mam udawać strach a potem chlusnąć do wody i już nie wypłynąć?

Offline Gunses

• Arystokrata
  • jak z debilem.
    • Karta postaci

« Odpowiedź #119 dnia: 22 Sierpień 2009, 16:55:45 »
- Czeeekaaaj! - zawołałem wyskakując z wody na lądy i biegnąc w ślad za ognikiem.

Forum Tawerny Gothic

« Odpowiedź #119 dnia: 22 Sierpień 2009, 16:55:45 »

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18