Forum dyskusyjne > O grach, programach i sprzęcie

Ulubiona gra Blizzarda

<< < (5/9) > >>

Matius:
U mnie nie ma prowadzącej gry Blizzarda. Uwielbiam wszystkie od ich daty premiery. We wszystkie grałem i wszystkie poukańczałem.

Diablo 2 Pan Zniszczenia jest genialnym hack'n'slashem, w którego od premiery grałem tyle, że aż trudno wyliczyć. Jest genialnie zbudowaną grą. Dodatek wprowadza wiele i za to go lubie (no i za możliwość walki z Baalem  )

Diablo jest pionierem tej serii, ale równie dobrym. Nie wyobrażam sobie Blizzarda bez tej gry!

WarCrafty (pisze wszystkie bo wszystkie charakteryzują się praktycznie tym samym- są genialne) to obok StarCrafta Brood Wara najlepsze RTS'y jakie kiedykolwiek wyszły. Najpierw jedynka pozwoliła nowej firmie Blizzard na zaistnienie w świecie, potem dwojka umocniła ich pozycję , a o trójce i WOW'ie nawet nie wspominam. Z każdym kolejnym WarCraftem seria nabierała rozpędu i zauroczała całe rzesze ludzi na Ziemi. Mnie oczywiście też!  

StarCraft Brood War to według mnie najlepszy RTS w historii. Doskonale wyważone grywalne rasy, genialna fabuła i producent Blizzard, czego chcieć więcej. Dodatek jest jeszcze lepszy i mimo, że to nie możliwe bardziej usprawnia i tak wybitną grę.

POLECAM WSZYSTKIE TYTUÂŁY FIRMY BLIZZARD!!!

Trivet:
Starcraft(wraz z dodatkiem Brood War) jest moim zdaniem najlepszą grą gigantów z USA. Co prawda każda z gier Blizzard Ent. była na swój sposób rewolucyjna i przełomowa, ale aktualnie wracam jedynie do tej strategi czasu rzeczywistego, którą uważam za najlepszego RTSa jaki kiedykolwiek powstał. Bo czym innym wytłumaczyć fakt, że gra która istnieje już blisko dziesięciolecie jest nadal tak zabójczo grywalna?

Oto kilka faktów, które się do tego przyczyniły:
-Mocno zróżnicowane rasy, a kazda z zupełnie innym stylem prowadzenia rozgrywki. Należy również nadmienić mnóstwo jednostek do dyspozycji.
-Klimatyczna(nie pisze dobra) grafika.
-Wsapniały dźwięk(wystrzałów Siege Tanków, czy syczenia Hydralisków sie nie zapomina. Polecam również seryjne wciskanie na jednostki - w pewnym momencie zaczynają sypać fajnymi tekstami), która idealnie wprowadza w klimat.
-szybka i dynamiczna muzyka dobrze komponująca się z wydarzeniami na ekranie.
-GRYWALNO¦Æ!(tego chyba nie musze tłumaczyć).

Ciern:
Moją ulubioną grą Blizzarda jest Diablo 2 LoD, świetnie gra się zarówno samemu jak i w sieci, zwykle jestem druidem. Wszystko po polsku, fajne drzewka umiejętności i statystyk i niezłe postacie, można grać grać a i tak nie dojdzie się do nawyższego poziomu. EXXtra gra. :)

ÂŚlimaczek:
Warcraft II byl jedna z najlepszych gier starych czasow. Fajna grafika, cudowna muzyka, chyba najlepsza ze wszystkich gier blizzarda, i ciekawa kampania. Trzecia czesc jest dla mnie najlepszym RTSem, i nie mam pojecia co by tam mogloby być. W WIII nie gram zbytnio, ale od czasu do czasu zagram se z qmplami w jakies Triggery, czyli przerozne RPGi, minigierki, Defence mapy. Diablo II tez bym zaliczyl jako przeboj w erze RPG/Hack'n'Slash, mimo ze mnie takie gry nie rajcuja, dosc dlugo w nia gralem. Starcraft za to jest dla mnie najbardziej grywalna grą Blizzarda w ktora gralem, przez nia moj qmpel jest uzalezniony i non-stop w nia gra -,- Co do WoWa nie wypowiadam sie bo gralem tylko na pirackich serwach, gdzie na jednej krainie mozna spotkac max. 3 osoby, i gra sie calkowicie rozni od internetu. Blizzard jest dla mnie jednym z najlepszych producentem gier - wszystkie jego gry porywaly graczy na wiele nocy, i kazda gra byla ogromnym przebojem.

Crisis:
Miałem nie pisać już na tym forum, ale co tam :P
Moją ulubioną grą Blizzarda jest oczywiście Diablo 2 BA! Nawet szczerze mogę powiedzieć, że jest to moja ulubiona gra... Diablo 2 + dodatek tworzą genialną grę, może i ze słabą grafiką teraz, ale w czasie wydania była ona całkiem niezła.  Wspaniały tryb multiplayer. Można też pochwalić twórców gry za sporą ilość potworów oraz broni i innych przydatnych rzeczy. Każda z postaci jest inna i inaczej się nimi gra, ponieważ każda w inny sposób walczy, oraz mają różne przydatne umiejętności. Również pochwalić można "klimat" gry, który jest niezwykły i czasem człowiek się dzięki temu czuje jakby to on był tą postacią walczącą z zastępami wroga. Jednak to nie te czynniki zdecydowały o ogromnej popularności Diablo 2. To dzięki grywalności D2 ma wręcz niewyobrażalną popularność. Mimo swych lat Diablo 2 jest cały czas najbardziej grywalną grą wszechczasów. Można teraz już szczerze powiedzieć, że Diablo 2 jest w czołówce gier wszechczasów, według mnie nawet to D2 przewodzi nimi... Diablo 2 jest dla mnie grą wszechczasów :]

Pozdrawiam

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej