Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Opinie o dodatku
Respev:
--- Cytuj ---Wypowiem się na temat recenzji.
--- Koniec cytatu ---
No, recenzja to to nie jest, ale nie wiedziałem jak to nazwać. To miało być czymś w formie ostrzeżenia przed pieniędzmi wyrzuconymi w błoto.
--- Cytuj ---Powiem szczerze, że trochę mnie zachęciło do kupna, a trochę od tej czynności odstrasza, jednakże zainwestuje pieniądze w ten produkt bo jestem fanem Gothica
--- Koniec cytatu ---
To ma na celu właśnie słusznie zniechęcić do kupna. ÂŚwiąt w "Zmierzchu bogów" jest martwy. Bohater zachowuje się zupełnie tak, jakby z innymi postaciami (nawet tymi, które nie egzystowały w poprzednich częściach) znał się bardzo dobrze. Wchodzimy do obozu, nikt nas nie zaczepia. Zaczepiamy losową postać i zamiast powitania w stylu "Witaj, kim jesteś?" jest od razu gadka w stylu "Czy orkowie są dla was dużym problemem?". Nikt nas nie zaczepia przy wejściu do miasta. Koło strażników przechodzimy obojętnie. Bodyguardy ważnych postaci zamiast wyjaśniać dlaczego nie możemy wejść do danego budynku, krzyczą tylko coś w rodzaju "Stój! Tędy nie przejdziesz!" - i koniec gadki. Niektórzy krzyczą tylko "Stop!". Gra jest nudna. Już na samym początku mamy zebrać 5 listów polecających (coś a'la zabawa z Gothic 1), by Anog mógł nam zaufać. Zadania są nudne, nudniejsze niż w Gothicu 3. Fabuła naciągana. Thorus próbuje zjednoczyć orków z ludźmi, chce, by był to jeden naród. Gorn nie zgadza się z tą ideą, ogłasza nabór do swojej armii, gdzie wszyscy obywatele Gothy mają zostać wojakami. Niektórzy uciekają, nie chcą walczyć. ÂŚwiat jest pusty, mało bestii, mało znaczących postaci (tzn. postaci, które mają swoje imiona, a nie nazwy w stylu "Buntownik"). Gdyby dodatek nie był samodzielnym add-onem, a integralną częścią wersji podstawowej, to przyznaję, że to byłoby coś. Grając w "Zmierzch bogów" ciągle mam takie uczucie, jakbym grał w jakiegoś fanowskiego, niedopracowanego moda dla Gothic III.
Azprime:
Na temat tej zbroi nie będę się wypowiadał, wygląda ona jak by kosmici ją pozostawili na ziemi...
Zbroje w Gothicu zawsze były proste, ładne, typowo średniowieczne...
Natomiast twórcy Forsaken Gods zdecydowanie je przekolorowali... Nie ten klimat panowie, nie ten klimat.
dzikiben4:
Nie wspomnę o tym ,że wygląda ona tak samo jak w naszej polskiej grze noszącej tytuł Two Wordls... P**********e Triny Games nie bierze tego pod uwagę a c**j, wszystko znieważyli niszcząc doszczętnie markę Gothic.
Leon91:
Ehh...liczyłem,że zagram w miare płynnie ale z tego co mówi Respev to zaczynam wątpić.
Moja konfiguracja:
Procek 4x2.2Gh
2gb Ramu
Karta 8800gt z tym,że 256mb:/
Orientujesz się może jak będzie działać?Far Cry 2 np działa mi na full płynnie:)
czechu1:
Zgadzam się że zbroje całkowicie nie są w klimacie Gohic . Widać że Triny Games Niema doświadczenia a co do wgrywalności to pewnie wyjdzie jakiś Patch pytanie tylko na ile usprawni gre.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej