Strefa dyskusji > Dyskusja o grach studia Piranha Bytes
Opinie o dodatku
czechu1:
Bo zastanawiam sie jak by hulał na : Procesor Intel core 2 Quad Karta grafiki Ati radeio hd 4850 i 4 giga ram (3 bo Xp obejmuje tylko tyle). A po za tym trudno ocenić fabułę jeśli jest po angielsku (nie chce cię tutaj obrazić w żadnym wypadku) bo to utrudnia sprawę zwłaszcza że nie grałeś długo według głównego wątku. Niestety grafiki nie mam jak usprawiedliwić i nie zamierzam. Gargulce były w G3 Na przykład w okolicy świątyni w której była szata Adanosa. Szkoda że gra jest jaka jest bo trochę się napaliłem i dlatego zadaje te pytania.
truebezi:
JoWood :P myśli że jesteśmy frajerami i kupimy to coś i będą nas doić w nieskończoność z kasy. No to się zawiodą ( przynajmniej w moim wypadku ). Trzeba tego "wspaniałego" dodatku nie kupować i wtedy panowie wydawcy może zrozumieją że na samej marce daleko nie pojadą. Kupując to "dzieło" damy im sygnał że mogą nas rolować, bo co by nie wyszło z logo Gothic to my kupimy ten produkt, a jak sprzedaż siądzie to może bardziej się skupią na Arcanii bo zrozumieją że z ludźmi nie ma żartów. Wkurzyło mnie najbardziej to że wymagania wzrosły, a jakość grafiki jest na podobnym poziomie. Mieli połatać tą biedną grę, a będziemy mieli kolejnego gniota pod względem technicznym. Mam propozycję, żeby po wydaniu dodatku w Polsce, napisać do nich petycję żeby przestali się ośmieszać i wsadzili sobie grę w d... Na szczęście mam kolegę który jest fanatykiem tej serii i na pewno kupi to barachło - pośmieje się jak będzie grał, a jak mi przejdzie złość to może dotknę klawiatury.
Jeżeli chodzi o screeny patrząc na zbroje mam nie odparte wrażenie że ktoś zapatrzył się w Two Worlds. Czytając to co piszecie o systemie walki spadłem z fotela i nie chce mi się wstawać: tylko jedno słowo mi się nasuwa: ÂŻAÂŁOSNE. No cóż chłopaki myśleli że jak wprowadzą "szybki skok" to zemdlejemy z wrażenia i pobiegniemy do sklepów.
Mam propozycję dla tych którzy chcą koniecznie wydać kasę, ludzie kupcie sobie Mount and Blade ( grałem w demo ). Gra świetna, mega grywalna, wymagania jak na dzisiejsze czasy śmieszne, czas gry: dopóki wam się nie znudzi ( zapewniam że nie prędko ). Jutro idę ją kupić.
Pozdrawiam :-X
Respev:
--- Cytuj ---A po za tym trudno ocenić fabułę jeśli jest po angielsku (nie chce cię tutaj obrazić w żadnym wypadku) bo to utrudnia sprawę zwłaszcza że nie grałeś długo według głównego wątku.
--- Koniec cytatu ---
Nie trzeba być doktorem języka angielskiego, żeby zrozumieć grę cRPG po angielsku, zwłaszcza, że bez problemu rozumiem około 80% dialogów. Zresztą co tu jest do zrozumienia? Już na samym początku Anog nam wyjaśnia, że istnieje konflikt pomiędzy Gothą a Trelis. O ile dobrze pamiętam, główny bohater został zaatakowany przez orków nieopodal Geldern. Znaleźli go ludzie z Silden. Po tygodniowym śnie nasz sen się kończy i rozmawiamy z Anogiem.
czechu1:
Ja jak wcześniej już pisałem nie kupie do puki nie sprawdzę osobiście. Zdobędę ja innym sposobem. Jeszcze mam Pytanko do Respev : W Gothic 3 w drodze z Wybrzeża do Montery był Druid i kilku Gońców Leśnych którzy koczowali w ruinach wsi (po rozmowie z jednym z nich dowiadujemy się że była to największa wieś gońców leśnych w krainach centralnych. Moje pytanie jest następujące : Czy jest tam jakaś wioska ???
Czesiu:
Wypowiem się na temat recenzji. Całkiem nieźle Ci to Respev wyszło. Powiem szczerze, że trochę mnie zachęciło do kupna, a trochę od tej czynności odstrasza, jednakże zainwestuje pieniądze w ten produkt bo jestem fanem Gothica : ;D Wracając do Twojej publicystyki. Wielkie dzięki że zmarnowałeś trochę swojego wolnego, cennego czasu i coś naskrobałeś ;)
Co do samej gry, jeszcze nie grałem więc się na jej temat nie wypowiem 8)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej