Tereny Valfden > Dział Wypraw
Wojna z Meanebem - posterunek Atusel
Baś-ka:
Rahtar kurczowo trzymał się kuszy myśląc: "Cholera od bicia tych bębnów czacha pęka, musi być ich masa" . I nagle pomyślał że może nie przeżyć tej walki że śmierć czyha wszędzie. Strach go złapał za gardło a on próbował wypatrzeć orków wyłaniających się z ciemności.
Isentor:
//W oddali około 75 metrów dostrzegacie biegnących w waszą stronę, krzyczących orków. Są to słabo przygotowane do walki jednostki zwane Ork poborowy. Dostrzegacie ich w liczbie 215.
- Strzelcy, atakować.
//Poniżej zapodaje staty i wyposażenie takiego osobnika. Pamiętajcie aby stosować się do zasad.
Ork poborowy
Opis: Najprawdopodobniej wywodzą się z Draconów, uważani są za najstarszy podgatunek ów rasy. Matka natura w procesie ewolucji obdarzyła ich ogromną siłą fizyczną jednak ma to również swoje minusy płacą za to wysoką cenę ponieważ ich mózg nie jest aż tak bardzo złożony jak mózg innych istot myślących. Nie zbyt dobrze posługują się magią choć radzą sobie z prostymi zaklęciami. Ich ciało jest pokryte owłosieniem, są ogromnej postury, wyprostowanej postawy. Główne państwo Orków to Varrok.
Ekwipunek
1.
Nazwa broni: Kahr-Tok
Ostrość: 6
Wytrzymałość: 5
Typ: oburęczny
Rodzaj: topór
Poziom wykonania: III
Opis: Wykuty z 35 sztuk żelaza i 10 sztuk drewna o zasięgu 1,2 metra, ważący 6kg.
2.
Nazwa broni: Kahr-Osh
Typ: jednoręczny
Poziom wykonania: II
Opis: Wykuty z 25 sztuk żelaza i 10 sztuk drewna o zasięgu 0,6 metra, ważący 6kg.
3.
Nazwa broni: Kahr-Osh
Typ: jednoręczny
Poziom wykonania: II
Opis: Wykuty z 25 sztuk żelaza i 10 sztuk drewna o zasięgu 0,6 metra, ważący 6kg.
4. brak
Nazwa odzienia: Er-Pash
Rodzaj: odzienie
Wytrzymałość: 1
Ciężar: 1
Opis: Uszyte z 200 sztuk bawełny.
Statystyki postaci
Umiejętności
- walka bronią jednoręczną
- walka bronią oburęczną
- walka dwiema brońmi
Specjalizacje
- walka toporem III
Ataki
Ataki do walki dwiema brońmi
- Atak lewostronny
- Atak prawostronny
- Blok lewostronny
- Blok prawostronny
Ataki do walki bronią jednoręczną
- Klasyczne pchnięcie
- Blok górny
- Blok z odbiciem
- Pchnięcie
- Pchnięcie w tył
- Potężny cios
Ataki broni oburęcznych
- Uderzenie klasyczne
- Pchnięcie
- Parowanie
Zaklęcia
- brak
Atrybuty wyuczane
+ Wytrzymałość na ból
+ Kondycja
+ Hart ciała
Atrybuty rasowe
- śmiertelność
- krótkowieczność
Pas- brak
Baś-ka:
Rahtar który tylko na to czekał wystrzelił z wielką siłą bełt w stronę grupy orków (Potężny Strzał) który trafił jednego orka który upadł i unieruchomił na chwilę dwóch innych za nim. Rahtar ucieszony przeładował kuszę,(Kusza:Valfdeńska Kusza 3,Specjalizacja:Walka kuszą IV) naciągając cięciwę opierając kuszę o kolano i wkłądając w łoże bełt.
Isentor:
//Już widzę na twoim przykładzie jak to pięknie wygląda, zapoznać się. Macie czas do rana.
Pamiętaj jednak, osoba prowadzące wyprawę opiera się na wiarygodności twojej wiadomości. To, że ty znasz na pamięć spis swoich umiejętności i wiesz czego użyłeś w danym momencie nie znaczy, że domyślą się tego pozostali. Dlatego pisz dokładnie jakie ataki stosujesz, czym atakujesz, w co i jeśli zajdzie taka potrzeba opisz formę takiego ataku.
Przykład:
--- Cytuj ---Post prowadzącego zadanie: Wychodzimy na polane, około 100m2. Wysokość trawy to niespełna 50 centymetrów więc nie sięga wyżej niż do pasa. Wiatru praktycznie nie odczuwamy. Około 80 metrów od nas stoi grupka złodziei zboża. Składa się z 3 bandytów stojących blisko siebie. Złodzieje nie zauważają was są zajęci piciem wina.
Post gracza: Sięgam po mój łuk "Zagłada Orków" używam ataku Celny Strzał. Celuje w jednego z bandytów, który stoi nieruchomo. Trwa to przez 10 sekund, gdy wyczuwam odpowiedni moment wycelowawszy w klatkę piersiową bandyty puszczam strzałę i strzelam. Zasięg pocisku przy korzystaniu z tego ataku to 100 metrów więc bez problemu moja strzała dosięga celu. Bandyta pada na murawę.
--- Koniec cytatu ---
Gracz zastosował przeróbkę opisu stosowania opisanej umiejętności, która brzmi następująco:
--- Cytuj ---Celny Strzał - Celujesz w nieruchomy cel przez co najmniej 10 sekund. Po upływie czasu możesz wykonać czysty strzał. Zasięg wystrzelonego pocisku to maksymalnie 100 metrów.
--- Koniec cytatu ---
Nie musi pisać o śmierci bandyty dostał w płuca lub serce, zapewne umrze. Jeśli gracz pominął to w swojej wiadomości prowadzący zadanie powinien wyjaśnić kwestie z powodu jakich obrażeń przeciwnik poniósł śmierć w swoim poście. Zamieszczony przykład został napisany wyłącznie do celów edukacyjnych. Nikt nie broni ci puścić wodze fantazji rozpisując się dokładniej i rozbieżnej. Wystarczy abyś pamiętał o wspomnianych zwrotach.
Canis:
Chwilę odczekałem, jeszcze bardziej napiąłem cięciwę ze strzałą (ÂŁuk: Krycz 3; specjalizacja: Walka ÂŁukiem IV), wymierzyłem w biegnącego orka, dokładnie celując w jego głowę. odpowiednio wycelowałem wymierzając mniej więcej miejsce do którego się zdąży przemieścić i oddałem strzał. Strzała pomknęła prosto w klatkę piersiową, mniej więcej miejsce serca orka. Wbiła się, a ork padł martwy na ziemię, chwyciłem po kolejną strzałę...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej