Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Czy boisz się śmierci??

<< < (4/8) > >>

Szarleǰ:

--- Cytuj ---Peanut bez przesady przecież zginąć bezboleśnie jest nieprzewidywalne a jak cię zatrzelą to przynajmniej wiesz kiedy umrzesz.
--- Koniec cytatu ---

Mnie się rozchodzi o to że bez żadnych tortur etc. A to strzelanie to po mojej śmierci, żebym już się nie obudził.

PLShayloPL:

--- Cytat: Eregrin w 28 Sierpień 2008, 19:26:29 ---
Sam nie wiem, co mam o tym sądzić. Spotka to każdego człowieka. Właśnie w chwili, gdy myślę o śmierci, zastanawiam się nad życiem poza grobowym. Uważam jednak, że Bóg istnieje. ÂŻycie na pewno się nie może skończyć od tak. Zapewne jest albo życie po śmierci, albo następuje reinkarnacja.

Ale z drugiej strony: Dlaczego Bóg pozwolił na II wojnę światową? Miliony niewinnych ludzi zginęli, w tym wielu powolną śmiercią w obozach koncentracyjnych. Cóż. ÂŻaden człowiek nie jest na tyle mądry, by wyjaśnić niektóre kwestie.

--- Koniec cytatu ---

Co do wojny to było przepowiedziane w Biblii tak samo jak i Rosjanie robią tyle szkód i się nie zgadzają np. na tarcze w Biblii było napisane że Diabeł przyjdzie ze wschodu...
A jeśli było by faktycznie życie po śmierci (i mam tu na myśli reinkarnację) była by to życie w nieskończoność aż do końca świata... Koniec końców życie by się znudziło ale wtedy jeśli byś pamietał że żyłeś wcześniej i urodziłeś się od nowa.

--- Cytat: Freek w 28 Sierpień 2008, 20:05:07 ---Ja się nie boje , iż jestem prawie pewien że życie po śmierci istnieje , wiem że może wam to się wydać "Zmyślone i beznadziejne" Jednak widziałem program , w którym pewna kobieta była ślepa od urodzenia , pewnego dnia miała zawał , w szpitalu powiedzieli że nie żyje , Okazało się że jednak żyję , po 2 dniach się obudziła , Po tym jak sie obudziła , mówiła wszystkim że widzi siebie leżącą w szpitalnym łóżku , że wszystko było dla niej obce , I tu pojawia się pytanie , skąd wiedziała że to była akurat ona ? Kobieta mówi że rozpoznała siebię po włosach , i po jej obrączce , Tak więc ja w to częściowo wieże , i jestem ciekaw czy rzeczywiście istnieje życie po śmierci ...

Przepraszam za offtop.

--- Koniec cytatu ---

Tą historię też słyszałem, była zadziwiająca

Rysownik:
Zależy jakiej śmierci. Jeżeli miałbym wybierać to we własnym łożu, podczas snu, najlepiej w dzień moich urodzin. Miałbym pełną liczbę lat życia.

--- Cytat: Eregrin w 28 Sierpień 2008, 19:26:29 ---Ale z drugiej strony: Dlaczego Bóg pozwolił na II wojnę światową? Miliony niewinnych ludzi zginęli, w tym wielu powolną śmiercią w obozach koncentracyjnych.
--- Koniec cytatu ---
Bo Bóg dał ludziom wolną wolę. A to jak z niej korzystali, to już ich sprawa. No tak, wiele ludzi zginęło, ale też wielu ludzi przeżyło.Czytałem wspomnienia pewnej staruszki, którą w wieku 15-20 zesłano do obozu pracy.

--- Cytuj ---Codziennie jakaś osoba rzucała się na druty [pod wysokim napięciem] [...] Słyszałam podszepty "Idź na druty" [...] Nagle usłyszałam przesiąknięty miłością głos, a przed mymi oczyma ukazała się Matka Boska [...] podszepty [diabła] zniknęły jak ręką odjął
--- Koniec cytatu ---
Kobieta zaczęła się potajemnie modlić i usiłowała odciągnąć koleżanki od samobójstwa. ÂŻyje do dziś.

MooN:
Cóż, trochę trudne... Ale z drugiej stron można łatwo odpowiedzieć. Bo w głębi duszy, każdy z nas się śmerci boi. Co innego mówić tak sobie, że się śmierci nie boi, a co innego "spojrzeć jej w twarz" i powiedzieć: Nie boję się ciebie. Jeżeli chodzi o mnie. To jak mówi Chrześcijaństwo: "ÂŚmierć jest początkiem". Tak więc ciekawy jestem tego początku, tego co później, tego co za kotarą śmierci, w ogrodzie życia. Wszakże wierzę, że po śmierci trafię do Nieba, lub Piekła. Jednak nie mi sądzić siebie samego. W takim razie śmierci się nie boję. Boję się, jak Penaut, że obudzę się w trumnie. Bo w trumnie, dwa metry pod ziemią, śmierć była by bardzo bolesna. Leżało by się jakieś pięć dni w jednej pozycji i umarło by się w końcu w męczarniach z głodu i pragnienia. Metodą lepszą niż ta z magazynkiem kałacha będzie spalenie ciała. Ze znalezieniem kałacha mógłby by problem  ;D.

Tytan302:
Ludzie boją się tego co nieznane. Boimy się ciemności-bo nie wiemy co się w niej kryję.
Boimy się śmierci, ponieważ nie wiemy, co będzie po niej.
Każdy, nawet największy osiłek, w głębi duszy, boi się śmierci. Każdy się boi.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej