Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat
Czy boisz się śmierci??
PLShayloPL:
Witam.
Otóż czy boicie się śmierci??
Cóż ja się boję lecz tylko z 1 powodu... jaki to powód?? Więc nie mam pewności czy naprawdę jest jakieś życie wieczne po śmierci... jak bym wiedział to bym się nie bał.
Jest dużo dowodów dowiadujących iż P. Bóg istnieje naprawdę, ile razy J. Paweł II uzdrowił nie jedno dziecko, bądź innych ludzi dotykając ich (i nie mam na myśli rzeczy intymnej), bądź co bądź historie ludzi któzi widzieli w śnie, bądź w chwili śmierci oraz powróceniu do ciała Jezusa, Maryję i innych świętych.
Cóż ja nie wiem co o tym myśleć, jednak gdyby coś takiego mi się przydarzyło to na pewno bym uwierzył, czasami też myślę że Pismo ÂŚwięte napisał jakiś człowiek dla przyjemności, dla nowej religii chrześcijańskiej.
Sado:
--- Cytat: mt17 w 28 Sierpień 2008, 19:05:03 ---Witam.
Otóż czy boicie się śmierci?
Cóż ja się boję lecz tylko z 1 powodu... jaki to powód? Więc nie mam pewności czy naprawdę jest jakieś życie wieczne po śmierci... jak bym wiedział to bym się nie bał.
Jest dużo dowodów dowiadujących iż P. Bóg istnieje naprawdę, ile razy J. Paweł II uzdrowił nie jedno dziecko, bądź innych ludzi dotykając ich (i nie mam na myśli rzeczy intymnej), bądź co bądź historie ludzi któzi widzieli w śnie, bądź w chwili śmierci oraz powróceniu do ciała Jezusa, Maryję i innych świętych.
Cóż ja nie wiem co o tym myśleć, jednak gdyby coś takiego mi się przydarzyło to na pewno bym uwierzył, czasami też myślę że Pismo ÂŚwięte napisał jakiś człowiek dla przyjemności, dla nowej religii chrześcijańskiej.
--- Koniec cytatu ---
Nie, nie boję się. Nieważne czy istnieje jakieś życie po śmierci, czy po tym nie ma już nic, czy następuje reinkarnacja. Aktualnie życie jest dla mnie... nudne. Tak więc traktuję śmierć jako przygodę. Nie zamierzam sobie go skracać, ale ciekawi mnie co będzie jak umrę... pożyjemy zobaczymy.
Eregrin:
--- Cytat: mt17 w 28 Sierpień 2008, 19:05:03 ---Otóż czy boicie się śmierci?
--- Koniec cytatu ---
Sam nie wiem, co mam o tym sądzić. Spotka to każdego człowieka. Właśnie w chwili, gdy myślę o śmierci, zastanawiam się nad życiem poza grobowym. Uważam jednak, że Bóg istnieje. ÂŻycie na pewno się nie może skończyć od tak. Zapewne jest albo życie po śmierci, albo następuje reinkarnacja.
--- Cytat: mt17 w 28 Sierpień 2008, 19:05:03 ---Jest dużo dowodów dowiadujących iż P. Bóg istnieje naprawdę, ile razy J. Paweł II uzdrowił nie jedno dziecko, bądź innych ludzi dotykając ich (i nie mam na myśli rzeczy intymnej), bądź co bądź historie ludzi któzi widzieli w śnie, bądź w chwili śmierci oraz powróceniu do ciała Jezusa, Maryję i innych świętych.
--- Koniec cytatu ---
Cała wiara, jest jedną wielką zagadką. Gdy się modle do Boga wieczorem, odczuwam jego istnienie. Bóg istnieje, więc z chwilą, gdy w to powątpiewam myślę o tym.
Ale z drugiej strony: Dlaczego Bóg pozwolił na II wojnę światową? Miliony niewinnych ludzi zginęli, w tym wielu powolną śmiercią w obozach koncentracyjnych. Cóż. ÂŻaden człowiek nie jest na tyle mądry, by wyjaśnić niektóre kwestie.
Podsumowując, śmierć może nastąpić w niemalże każdej chwili. W wieku 13 lat, wole o tym nie myśleć, ponieważ w tedy życie stanie się bezsensowne.
PS.
Reklamy google są naprawdę klimatyczne...
http://img380.imageshack.us/img380/5939/smiercjt2.png
Patty:
--- Cytuj ---Otóż czy boicie się śmierci?
--- Koniec cytatu ---
Nie. I nigdy zapewne nie będę. A niby czego tu się bać? Ja nie widzę powodów, dla których miałbym się bać. Boję się tylko jednej rzeczy, ale to nie jest to. Każdy ma jakiś lęk, a jeśli to ma być jego, to nie moja sprawa.
Doman:
Czy boje się śmierci? Przecież jestem nieśmiertelny ;D A tak na poważnie, to jakoś nigdy się nad tym nie zastanawiałem. Z jednej strony, boje się zginąć, tak więc można powiedzieć, że się boje śmierci, ale tego co będzie po śmierci, się nie boję, a raczej uważam to za taką jakby "niespodziankę".
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej