Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Rosja - co zrobić?

<< < (3/5) > >>

Bela:
I co? I myślisz że Putinek nie ma nic w zanadrzu? I że jego spece od taktyk i zbrojenia nie mają nic na czarną godzinę? Skoro ty twierdzisz, że to żenujące i bez szans, oni wiedzą o tym jeszcze lepiej - a skoro praktycznie prowokują III Wojnę ÂŚwiatową, to muszą mieć konkretne zaplecze - bo nie wmówisz mi, że Putin nie dysponuje bronią atomową, biologiczną czy chemiczną potrzebną do rozpieprzenia całej Europy w 3 bombardowaniach. Zrzuci 4 atomówki na Europę i jedyne co możemy to przedmuchać atomowymi pierdami radioaktywny pył w stronę Rosji.. Mateczka Rosja dysponowała, dysponuje i dysponować będzie bronią jądrową, atomową, czy jak tam się ona zwie - a tego to my już raczej nie zmienimy. Europa + USA vs. popieprzona Rosja + powiedzmy Chiny + inne komunistyczne ścierwa, nie mniej popieprzone jak Rosja? No nie wiem..

user no. 11627:
Tak sie przyglądam waszym wypowiedzią i widzę, że większość z was już by zaczęła III wojnę światową - nie daj Boże! No ale dobra, moim zdaniem Rosja do żadnego globalnego konfliktu nie doprowadzi, atak na Gruzję jest głównie posunięciem strategicznym. Rosja chce pokazać, że liczy się na świecie i jest nadal bardzo niebezpieczna. Według mnie ta wojna im dłużej będzie trwać tym gorzej będzie dla Rosji. Gruzja leży w bardzo trudnym terenie gdzie jest trudno walczyć - powiecie mają dużo wojska, czołgów, samolotów etc. Racja, ale z drugiej strony przypomnijcie sobie Afganistan gdzie Rosjanie zostali zdziesiątkowani i w efekcie musieli się wycofać.

--- Cytuj ---W tej chwili Rosji stawić się mogą jedynie USA i Chiny więc Europa może sobie "dmuchnąć w pi*de" zapszeproszeniem...
--- Koniec cytatu ---
Co do tego, że Rosji przeciwstawić się może USA to fakt, ale Chiny? Nie byłbym tego taki pewien. Szczerze to nie zdziwiłbym się jakby w obliczu ewentualnej wojny Chiny stanęły u boku Rosji - gdzieś słyszałem że Chiny i Rosja ze sobą ściśle współpracują, szczególnie jeśli chodzi o militaria.

--- Cytuj ---Moje zdanie w tej sprawi jest takie: Przez Gruzję przechodzi gazociąg, konkuruje on z rosyjskimi, więc Mr. Putin wpadł na pomysł, by pod pretekstem zbrodni gruzińskich w Osetii, zaatakować południowych sąsiadów i podporządkować sobie ich.
--- Koniec cytatu ---
Z tym rurociągiem jest ciekawa sprawa, też na pewno ma on jakiś wpływ na całą sytuację. Jakby nie spojrzeć to dla Polski i niektórych krajów europejskich jest to alternatywne źródło energii.

--- Cytuj ---A kredki mama już kupiła? T-34 do dzisiejszych czołgów ? o.O Ten czołg to był "shit" już podczas II wojny, więc teraz mogą sobie jeździć jedynie na wycieczki turystyczne...
--- Koniec cytatu ---
No nie mów, że T-34 był "shit'em" już podczas II wojny, był on jednym z najlepszych czołgów tej wojny. W momencie swojej "premiery" na polu walki był praktycznie nie do pokonania, gruby pancerz nachylony pod kątem, szybki i do tego wyposażony w dość dobre działo. Rozumiem, że w porównaniu z dzisiejszymi czołgami jest gó**em, ale nie zmienia to faktu że w czasie II w.ś. był naprawdę dobrą konstrukcją - no ale to tak na marginesie...

Eregrin:

--- Cytat: Bela w 11 Sierpień 2008, 22:49:26 ---I co? I myślisz że Putinek nie ma nic w zanadrzu? I że jego spece od taktyk i zbrojenia nie mają nic na czarną godzinę? Skoro ty twierdzisz, że to żenujące i bez szans, oni wiedzą o tym jeszcze lepiej - a skoro praktycznie prowokują III Wojnę ÂŚwiatową, to muszą mieć konkretne zaplecze - bo nie wmówisz mi, że Putin nie dysponuje bronią atomową, biologiczną czy chemiczną potrzebną do rozpieprzenia całej Europy w 3 bombardowaniach. Zrzuci 4 atomówki na Europę i jedyne co możemy to przedmuchać atomowymi pierdami radioaktywny pył w stronę Rosji.. Mateczka Rosja dysponowała, dysponuje i dysponować będzie bronią jądrową, atomową, czy jak tam się ona zwie - a tego to my już raczej nie zmienimy. Europa + USA vs. popieprzona Rosja + powiedzmy Chiny + inne komunistyczne ścierwa, nie mniej popieprzone jak Rosja? No nie wiem..

--- Koniec cytatu ---

Szczerze mówiąc, to wątpię, by Rosja użyła broni jądrowej. (Ewentualnie 21 grudnia 2012 roku ;]   ) Wierzę, że Rosja nie zrobiła by czegoś tak głupiego, a za razem strasznego. Wiem, że Rosja, ma taką potęgę, że mogła by spokojnie toczyć długą wojnę i to na swoją korzyść, ale chyba by od razu nie rozwaliła całą Europę bombami jądrowymi. USA ma (chyba) kilka w zanadrzu, więc Ci w zamian za Europę, by walnęli w Rosję. No i proszę - apokalipsa spełniona. Używanie bomb jądrowych, jest przecież zabronione - bomby atomowe są bardzo złym wynalazkiem.

Mc:
Czytając wasze wypowiedzi zauważyłem, że nie opieracie się na tym co może być jak NATO, UE, USA nie zareagują... jak nie pomogą Gruzji następna będzie Ukraina, przecież domagają się Krymu, Armenia, Mongolia, Korea Południowa, Litwa, ÂŁotwa, Estonia, POLSKA, Mołdawia, nawet Alaska. Gruzja jest tylko przykrywką jak daleko mogą wkroczyć i się posunąć (chodzi o Rosję). To może doprowadzić do podziału UE i upadku USA (która według mnie i bez tego niedługo by to zrobiła). Rosjan powinno się wytępić w zarodku, a jak tego nie zrobili niech teraz coś zrobią, żeby nie posunęli się za daleko. Putin wraz, lub bez Miedzwiedziewa, czy jak on tam, chcą odbudować ZSRR i zająć wszystko co kiedyś do Rosji należało, a następnie zajmować rozbite, wyczerpane i słabe kraje bez pomocy innych. A na dodatek na pewno za Rosją będą takie kraje jak Chiny, Korea Północna, Białoruś i wiele innych. Więc jeżeli teraz nie zostaną podjęte odpowiednie kroki to będzie już koniec. I tyle z mojej bardzo optymistycznej wypowiedzi.

Dante:

--- Cytuj ---Co do tego, że Rosji przeciwstawić się może USA to fakt, ale Chiny? Nie byłbym tego taki pewien. Szczerze to nie zdziwiłbym się jakby w obliczu ewentualnej wojny Chiny stanęły u boku Rosji - gdzieś słyszałem że Chiny i Rosja ze sobą ściśle współpracują, szczególnie jeśli chodzi o militaria.
--- Koniec cytatu ---

Miałem na myśli kto ma taką siłe militarną by przeciwstawić się Rosji...

--- Cytuj ---No nie mów, że T-34 był "shit'em" już podczas II wojny, był on jednym z najlepszych czołgów tej wojny. W momencie swojej "premiery" na polu walki był praktycznie nie do pokonania, gruby pancerz nachylony pod kątem, szybki i do tego wyposażony w dość dobre działo. Rozumiem, że w porównaniu z dzisiejszymi czołgami jest gó**em, ale nie zmienia to faktu że w czasie II w.ś. był naprawdę dobrą konstrukcją - no ale to tak na marginesie...

--- Koniec cytatu ---

Był dobry bo było go dużo. Armata 76 mm bodajże którą montowali na T-34 była odpowiednia dla europejskiej 65-tki ponieważ jakoś rosyjskiego uzbrojenia była tragiczna.
Fakt, T-34 był czołgiem który mógł poprowadzić każdy, bez żadnego przeszkolenia. Projektowany był z myślą by nawet chłop dał rade go prowadzić... Pancerz pochyły? Dobrze, był bardzo gruby w pewnym miejscy ale z IV, Panterą i Tygrysem nie mógł sie równać ( wiem, wiem że Tygrys to już inna kateogria ).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej