Forum dyskusyjne > Dyskusje na każdy temat

Rosja - co zrobić?

<< < (2/5) > >>

Eregrin:
Cóż - wojna, jest bardzo niebezpieczna. Zastanawiam sie tylko, po czyjej stronie staną Chińczycy, bo jak taka ilość ludzi rzuci sie do boju przy boku Rosjan, to cała Gruzja będzie pod ich całkowitą okupacją. Ale z drugiej strony, to jak NATO się wkurzy, będzie III wojna światowa :o.

Więc tylko, niech Polska się do niej nie miesza, tylko trzyma się od niej z daleka. Ponieważ my, wielkie mocarstwo, które miało roznieść całą Rosję, dorobiliśmy się tego  - nie wiem, czy traktować to jako pogróżki, czy może ostrzeżenie? Chociaż, ktoś, kto nie ma rangi prezydenta, nie ma prawa tak mówić. Wie cmyślę, ze nei należy sie tym przejmować.

--- Cytuj ---Gruzini jednostronnie zawiesili działania wojenne. Rosjanie bombardują dalej, bo jak twierdzą, niw dostali formalnej noty dyplomatycznej. Sekretarz Generalny NATO potepił naruszenie przez Rosję integralności terytorialnej Gruzji. Jaap de Hoop Scheffer zarzucił Moskwie "nieproporcjonalne użycie siły".
--- Koniec cytatu ---
http://wyborcza.pl/8,75402,5568934.html

Na miejscu Rosji, nie atakował bym od razu Gruzji, gdyż całe NATO będzie Rosji na głowie. Nie wiem za kim jestem, aczkolwiek takie sprawy, lepiej załatwiać dyplomatycznie. Wojna jest straszna! TAM GINÂĄ NIEWINNI CYWILE!!! Jestem za tym, by Rosja jak najprędzej wycofała swoje wojska z Gruzji.

--- Cytuj --- - Unii Europejska i NATO powinny natychmiast włączyć się w rozwiązanie konfliktu w Gruzji - mówią jednym głosem prezydent Lech Kaczyński i premier Donald Tusk.
--- Koniec cytatu ---
http://wyborcza.pl/1,75248,5573674,Plan_Kaczynskiego_dla_Gruzji.html

No tak! NATO powinno coś zrobić. Tylko, by z tego nie wybuchła wojna, z największym krajem na świecie...

Dante:
Drogi Eregrinie odniose sie do twojego wątku na temat udziału Polski w ewentualnych akcjach zbrojnych. Otóż jeżeli kraje zaatakują Rosje wśród nich powinna być także Polska. Myslisz, że jak Rosja pokonałaby Europe co jest sprawą oczywistą w Gruzji to by nie poszła dalej? ÂŻe Rosja by nas niezaatakowała "bo nie walczylismy w Gruzji"? Zajeli by nas bez żadnego "ych". NATO powinno jak najszybciej spróbować sprawe załatwić dyplomatycznie by nie mordować kolejnych istnień. W tej chwili Rosji stawić się mogą jedynie USA i Chiny więc Europa może sobie "dmuchnąć w pi*de" zapszeproszeniem...

Vitnir:
Moje zdanie w tej sprawi jest takie: Przez Gruzję przechodzi gazociąg, konkuruje on z rosyjskimi, więc Mr. Putin wpadł na pomysł, by pod pretekstem zbrodni gruzińskich w Osetii, zaatakować południowych sąsiadów i podporządkować sobie ich. Moja teoria jest taka, ponieważ, Osetia jak i Abchazja są już zajęte, a rząd Rosyjski nie chce podpisać rozejmu i przemieszcza się wgłąb Gruzji. Na miejscu Azerbejdżanu przygotowywałbym się do obrony, bo na nich też znajdą jakiś pretekst. Co do pomocy dla Gruzji, jeżeli Rosja nie cofnie swoich wojsk, wysłane będą tam pewnie siły "pokojowe", ale wątpię, by powstał jakiś trwalszy konflikt.

Dante:

--- Cytat: Myrtir w 11 Sierpień 2008, 20:17:55 ---Rosja to sukinsyny... sam to bym ich "kill em" ale na wypadek ataku jądrowego na syberii jest 30 tysięcy T-34 które nie wymagają prądu do działania. Ja tych kacapów nienawidze i zarżnął bym ten chory kraj utopiony w wódce.

--- Koniec cytatu ---

A kredki mama już kupiła? T-34 do dzisiejszych czołgów ? o.O Ten czołg to był "shit" już podczas II wojny, więc teraz mogą sobie jeździć jedynie na wycieczki turystyczne...

Eregrin:

--- Cytat: Dante w 11 Sierpień 2008, 20:52:10 ---Drogi Eregrinie odniose sie do twojego wątku na temat udziału Polski w ewentualnych akcjach zbrojnych.

--- Koniec cytatu ---

Proszę bardzo ;]

--- Cytat: Dante w 11 Sierpień 2008, 20:52:10 ---Otóż jeżeli kraje zaatakują Rosje

--- Koniec cytatu ---

Niechaj im nawet do głowy to nie przyjdzie! III wojna światowa...

--- Cytat: Dante w 11 Sierpień 2008, 20:52:10 ---wśród nich powinna być także Polska. Myslisz, że jak Rosja pokonałaby Europe co jest sprawą oczywistą w Gruzji to by nie poszła dalej? ÂŻe Rosja by nas niezaatakowała "bo nie walczylismy w Gruzji"? Zajeli by nas bez żadnego "ych". NATO powinno jak najszybciej spróbować sprawe załatwić dyplomatycznie by nie mordować kolejnych istnień. W tej chwili Rosji stawić się mogą jedynie USA i Chiny więc Europa może sobie "dmuchnąć w pi*de" zapszeproszeniem...

--- Koniec cytatu ---

Rosja by nie miała podstaw, by nas zaatakować. Chociaż, jak wszyscy, to wszyscy. Więc jak by zabawy dyplomatyczne nie podziałały, NATO powinno postawić warunek: Albo Wy się wynosicie z Gruzji, albo my Was wynosimy. Założę się, że Rosja by ustąpiła. Fakt - jest ona potęgą, lecz konflikt z Ameryką i całą Europą - byłby po prostu żałosny.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 
Idź do wersji pełnej